17 Haziran 2013, Pazartesi 13:49:47

TUSAŞ AIRBUS'IN DÜMENİNE GEÇİYOR

Türkiye’nin havacılık ve uzay merkezi konumunda olan TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., dünyanın önde gelen uçak üreticisi AIRBUS S.A.S. firmasının A330-200 ve A330-300 uçakları “istikamet dümeni üretimi” ihalesini kazandı.
  • İstikamet dümeni üretimi steering wheel' veya joyistikmidir kasıt yada Rudder mı ?
  • A350'nin gelişiyle A330'un ne kadar platform ömrü kaldı ? Sevinçten hoplayıp zıplayacak bir şey yok.
  • Pozitif yorum bende yapmak isterdim ama! Neden 6061t6 aircraft spec olarak iki profil çekmiyoruz? Bunca alaşımcı var verirsen parasını çekerler bu profilleri. Tasarımı düzgün ve özğün yaparsan ne yapacağını bilirsen çok miktarda üretebilirsin. Bir deltakanat profili çek deltakanadı mikrolaytı ultralightı yaygınlaştır. Çok mu pahalı? Hayır ama kişisel girişimle olmaz. Tai istese gücü yeter ve küçük projelerle büyür gelişir önce milli olur sonra enternasyonel. İzlenen strateji yanlış. Ulusal olmadan uluslararası olmaya çalışıyor durmadan tribünlere oynuyor Tai. Yalan bitmiyor. F16 imal ettik dedi zamanında. Şimdi n'oldu? Alım durdu!! Yeni strateji zararınada olsa elaleme iş yapayım know-how olsun. OLMAZ! Her şeyim hıyar diyene tuzluğu kapıp gitmeyrceksin. Oturup hesap kitap yapıp kendi milletine üreteceksin önce. İsterse tava tencere olsun ama benim gururum olsun. Yeter bu saçmalıklar 20 senedir 30 senedir kmow how olmaz
  • Bir şeyin daha iyisini şifahen belirtmek kolaydır. Ama bırakın daha iyisini benzerini icra etmek öyle kolay değildir. O yüzden bilgisayar başından talimat vermeyi bırakalım lütfen. Tabi ki adamların sana ihale ettiği kadarını yapacaksın. Kimsin ki sen! 100 sene geriden geliyorsun sektörde. Ama bu bir şeyleri gurur yapıp terslemeye sebep değildir. Her şey küçük bir adımla başlar. Paradan daha önemli şeyler kazanılmış olur. Eskiler tecrübe derdi, şimdilerde know-how diyorlar...
  • Rudder dan bahsediyorum sanırım :) Güzel bir haber. Satın alınması durumunda gerçekten çok büyük rakamlara verilir bu malzemeler. EN önemlisi how know edinisidir.. Bugün montaj yaparsın yarın montajdan öğrendiklerinle tasarım..
  • O kuyruğun saçını, profilini, perçinine boyasına varana kadar Avrupa'dan al sonra üretim yapıyorum de. Ne ürettiğiniz de, ne yalan söylediğiniz de belli değil artık. Ot-b.k karıştı gitti. Ne oldu geçen ay Mısırla imzalanan lafta anlaşma? Hani 12 tane IHA satıyordunuz Mısır'a. İşiniz gücünüz yalan dolan. Dostlar alışverişte görsün.

Türkiye’nin havacılık ve uzay merkezi konumunda olan TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., dünyanın önde gelen uçak üreticisi AIRBUS S.A.S. firmasının A330-200 ve A330-300 uçakları “istikamet dümeni üretimi” ihalesini kazandı.

İmzalanan sözleşme ile TUSAŞ, Airbus A330 platform ömrü boyunca istikamet dümenini tek kaynak olarak üretecek.

Yapılan açıklamada:

Türkiye’nin havacılık ve uzay merkezi konumunda olan TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., dünyanın önde gelen uçak üreticisi AIRBUS S.A.S. firmasının A330-200 ve A330-300 uçakları “istikamet dümeni üretimi” ihalesini kazanmıştır. 17 Haziran 2013 tarihinde Paris Havacılık Fuarı’nda imzalanan sözleşme uyarınca TUSAŞ, AIRBUS A330 platform ömrü boyunca istikamet dümenini tek kaynak olarak üretecektir.

AIRBUS A330 istikamet dümeni üretimi, AIRBUS A350 XWB uçakları kanatçıkları gibi birçok ticari/askeri uçağın kontrol yüzeylerinin de üretildiği TUSAŞ’ın Ankara, Kazan’daki tesislerinde gerçekleştirilecektir.

TUSAŞ AIRBUS'IN DÜMENİNE GEÇİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Rudder or Wheel ~ 11 yıl önce
İstikamet dümeni üretimi steering wheel' veya joyistikmidir kasıt yada Rudder mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
genc ~ 11 yıl önce
istikamet dumeninin ingilizcesi rudder dır.turkcelestirmek gereklimidir degilmidir tartışmasına yolacar bu yorum.
A330 ~ 11 yıl önce
A350'nin gelişiyle A330'un ne kadar platform ömrü kaldı ? Sevinçten hoplayıp zıplayacak bir şey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pozitif yorum ~ 11 yıl önce
Pozitif yorum bende yapmak isterdim ama! Neden 6061t6 aircraft spec olarak iki profil çekmiyoruz? Bunca alaşımcı var verirsen parasını çekerler bu profilleri. Tasarımı düzgün ve özğün yaparsan ne yapacağını bilirsen çok miktarda üretebilirsin. Bir deltakanat profili çek deltakanadı mikrolaytı ultralightı yaygınlaştır. Çok mu pahalı? Hayır ama kişisel girişimle olmaz. Tai istese gücü yeter ve küçük projelerle büyür gelişir önce milli olur sonra enternasyonel. İzlenen strateji yanlış. Ulusal olmadan uluslararası olmaya çalışıyor durmadan tribünlere oynuyor Tai. Yalan bitmiyor. F16 imal ettik dedi zamanında. Şimdi n'oldu? Alım durdu!! Yeni strateji zararınada olsa elaleme iş yapayım know-how olsun. OLMAZ! Her şeyim hıyar diyene tuzluğu kapıp gitmeyrceksin. Oturup hesap kitap yapıp kendi milletine üreteceksin önce. İsterse tava tencere olsun ama benim gururum olsun. Yeter bu saçmalıklar 20 senedir 30 senedir kmow how olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Bir şeyin daha iyisini şifahen belirtmek kolaydır. Ama bırakın daha iyisini benzerini icra etmek öyle kolay değildir. O yüzden bilgisayar başından talimat vermeyi bırakalım lütfen. Tabi ki adamların sana ihale ettiği kadarını yapacaksın. Kimsin ki sen! 100 sene geriden geliyorsun sektörde. Ama bu bir şeyleri gurur yapıp terslemeye sebep değildir. Her şey küçük bir adımla başlar. Paradan daha önemli şeyler kazanılmış olur. Eskiler tecrübe derdi, şimdilerde know-how diyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aa ~ 11 yıl önce
Rudder dan bahsediyorum sanırım :) Güzel bir haber. Satın alınması durumunda gerçekten çok büyük rakamlara verilir bu malzemeler. EN önemlisi how know edinisidir.. Bugün montaj yaparsın yarın montajdan öğrendiklerinle tasarım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalandan üretim ~ 11 yıl önce
O kuyruğun saçını, profilini, perçinine boyasına varana kadar Avrupa'dan al sonra üretim yapıyorum de. Ne ürettiğiniz de, ne yalan söylediğiniz de belli değil artık. Ot-b.k karıştı gitti. Ne oldu geçen ay Mısırla imzalanan lafta anlaşma? Hani 12 tane IHA satıyordunuz Mısır'a. İşiniz gücünüz yalan dolan. Dostlar alışverişte görsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000