17 Ağustos 2008, Pazar 13:22:18

Türkiye, ticari helikopter üretecek

F-16 savaş uçağı üretimiyle adını dünya savunma sanayi devleri arasına yazdırmayı başaran TUSAŞ, hafif ticari helikopter geliştirme projesinde geri sayım başladı
  • İnşallah daha iyiye gideriz.. Emeği geçen ve geçecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Şimdiye kadar uçak üretiyor olmamız gerekirdi ama Türk'ün aklı canı yanınca başına gelirmiş..
  • KAPTAN NE GUZEL YAZMIŞSIN.ELİNE SAĞLIK.
  • bir araba markası bile olmayan Türkiye nasıl Helikopter üretecekmiş şaşarım.hangi yabancı firmanın lisansıyla üretilecekmiş yazmamışlar.bunlar önce 15 yıl önce planladıkları yangın uçağı (c130,deniz uçakları revizyonu)projelerini hangi rafın neresine sokuşturmuşlar önce onları çıkarsınlar ortaya.milli varlıklarımızın bunlara daha çok ihtiyacı var.ama tabiiki Türk milletinin bunları yapma gücü yok değil.bakın;NURİ DEMİRA 1936 larda ne yapmış“Madem ki bir millet tayyaresiz yaşayamaz, öyleyse bu yaşama vasıtasını başkalarının lütfundan beklememeliyiz. Ben bu uçakların fabrikasını yapmaya talibim”...... Diyerek Türkiye’de dünya standartlarının üzerinde uçak yapmış, ama ne yazık ki siyasi çarkları aşmasına müsaade edilmemişti. Türk makamlarının hiç bir şekilde ilgi göstermediği Nuri Demirağ’ın uçak yapımı çalışmaları dönemin Amerikan istihbarat örgütü ve yabancı uçak üreticileri tarafından takibe alınmıştı.hadi bakalım...

F-16 savaş uçağı üretimiyle adını dünya savunma sanayi devleri arasına yazdırmayı başaran TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin (TAI), hafif ticari helikopter geliştirme projesinde geri sayım başladı.

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen bu öncü projede TAI, prototip üretiminin tamamlanmasıyla yer ve uçuş test çalışmalarına 2010 yılında başlamayı planlıyor.

Havacılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Projesi çerçevesinde, bugüne kadar öncelikli olarak TAI'nin daha sonra ise diğer savunma sanayi şirketlerinin bugüne kadar elde ettiği kazanımlar, helikopter üretim projesine aktarılacak.

Ulusal ve uluslararası havacılık sektörüyle yapılacak işbirliği çerçevesinde üretimi planlanan hafif ticari helikopterler, 2 ton ağırlığında, 6-8 kişilik kapasiteye sahip bulunacak.

ÜRETİM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

TAI tesislerinde gövde ve aksam üretim çalışmalarına devam edilen ticari helikopterlerin, öncelikli olarak elektronik-aviyonik (uçuş bilgisayarı ve benzeri donanım) sistemleri, altyapısı, helikopter motoru, helikopter kuyruk plakaları, yakıt tankı ve aksamı imalatları gerçekleştirilecek.

Devlet Planlama Teşkilatının desteği ile İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan Havacılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Projesine TAI, 2005 yılında fiilen dahil olmuştu.

 

Türkiye, ticari helikopter üretecek

Yorumlar

Havacı_ist ~ 16 yıl önce
İnşallah daha iyiye gideriz.. Emeği geçen ve geçecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Şimdiye kadar uçak üretiyor olmamız gerekirdi ama Türk'ün aklı canı yanınca başına gelirmiş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HELIKOPTER ~ 16 yıl önce
KAPTAN NE GUZEL YAZMIŞSIN.ELİNE SAĞLIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAPTAN ~ 16 yıl önce
bir araba markası bile olmayan Türkiye nasıl Helikopter üretecekmiş şaşarım.hangi yabancı firmanın lisansıyla üretilecekmiş yazmamışlar.bunlar önce 15 yıl önce planladıkları yangın uçağı (c130,deniz uçakları revizyonu)projelerini hangi rafın neresine sokuşturmuşlar önce onları çıkarsınlar ortaya.milli varlıklarımızın bunlara daha çok ihtiyacı var.ama tabiiki Türk milletinin bunları yapma gücü yok değil.bakın;NURİ DEMİRA 1936 larda ne yapmış“Madem ki bir millet tayyaresiz yaşayamaz, öyleyse bu yaşama vasıtasını başkalarının lütfundan beklememeliyiz. Ben bu uçakların fabrikasını yapmaya talibim”...... Diyerek Türkiye’de dünya standartlarının üzerinde uçak yapmış, ama ne yazık ki siyasi çarkları aşmasına müsaade edilmemişti. Türk makamlarının hiç bir şekilde ilgi göstermediği Nuri Demirağ’ın uçak yapımı çalışmaları dönemin Amerikan istihbarat örgütü ve yabancı uçak üreticileri tarafından takibe alınmıştı.hadi bakalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000