30 Ocak 2010, Cumartesi 08:07:46

TEI, 5 YILDA ÇAĞ ATLADI...

TEI’nin cirosunun 5 yılda 105 milyon dolardan 300 milyon dolara çıktığını söyleyen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ihracatının 85 milyon dolardan 160-170 milyon dolara, istihdam kapasitesinin de 1000 personele ulaştığını bildirdi.
  • hocam yorumuna katılıyorum.tebrik ederim yorumun için.teknoloji üretimi yok.zaten bunuda beklemiyoruz ama bunu böyle göstermek yalandan ibaret.
  • Yabancı ortaklarına motor parçası üreten bir şirketi sanki ülke havacılığına hizmet eden milli bir oluşummuş gibi göstermek bu hükümetin huyu oldu. Yazık..

Gönül, Tusaş Motor Sanayii A.Ş.-TEI ile General Electric arasındaki ortaklık anlaşmasının yenilenmesi nedeniyle düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, bu durumun Türk havacılık ve savunma sanayi adına gelinen noktanın bir işareti olduğunu söyledi.

Gönül, 25 yıl önce F-16 uçaklarının F-110 motorlarına için bir proje şirketi niteliğinde kurulan TEI’nin, bugün dünyanın önde gelen üreticileriyle rekabet eden bir şirket konumuna geldiğini belirterek şöyle konuştu: “Uçak ve helikopter motorlarına yönelik askeri ve ticari alanda General Electric ile yürütülen ortaklık TEI’nin ulusal ve uluslararası projelerde kendisini kanıtlamasına katkıda bulundu. Bu ortaklığın uzatılması ise uçak motorları konusunda geleceğe yönelik hedefler açısından son derece mühimdir. Havacılık sanayi doğası gereği yüksek teknoloji ve sıfır hatayla çalışma gerektiren zor bir alandır. Dünyada bu alandaki tüm firmalar rekabetçi bir ortam içinde uluslararası kabul görmüş standartlarda ve yüksek kalitede mal üretiyor.”

TEI, 5 YILDA ÇAĞ ATLADI...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
hocam yorumuna katılıyorum.tebrik ederim yorumun için.teknoloji üretimi yok.zaten bunuda beklemiyoruz ama bunu böyle göstermek yalandan ibaret.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yabancı ortaklarına motor parçası üreten bir şirketi sanki ülke havacılığına hizmet eden milli bir oluşummuş gibi göstermek bu hükümetin huyu oldu. Yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000