25 Mart 2010, Perşembe 08:50:24

TAI yepyeni bir işe giriyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanı sıra başka ülkelerin de uçak ihtiyacını karşılayan TUSAŞ-TAI, üretemini daha "yeşil enerji" ile yapacak. TAI'nin elektriği Başkent'in iki çöplüğündeki atıklardan sağlanacak.
  • zaten uçak falan yapacagın yok senin tai...yapsan yapsan paslanmaz düdüklü tencere yaparsın...sendende ançak bu beklenir aferim sana

TAI, üç yıl süreyle ITC-KA firmasından elektrik temin etmek üzere anlaşma imzaladı.

Ankara Mamak ve Sincan katkı atık sahasını inceleyen firma elektriği Mamak'ta bio-kütleden elde ettiği gaz ile üretiyor.

Anlaşmayı TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı ile ITC-KA firması adına Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ve Genel Müdür Erdoğan Göğen imzaladı.

TUSAŞ yetkilileri, anlaşmanın hem kurumun "sosyal sorumluluk" görevini yerine getirmesi hem de üretim için ucuz elektrik temini sağlamaya yardım edeceğini söyledi.

2009 yılı elektrik tüketimi 40.5 milyon kwh olarak gerçekleşen TUSAŞ'ın 2010 ve 2011'de yeni tesisleri ile elektrik tüketiminin önemli oranda artması bekleniyor. TUSAŞ önceki yıllarda da çevre adına gerçekleştirdiği örnek uygulamalar ile "Çevre Ödülü" kazanmıştı.

ITC-KA firması YÖnetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, TUSAŞ'a üç yıl süreyle elektrik temin edecek olmanın kendilerine gurur verdiğini söyledi. Firma Ankara Mamam ve Sİncan katı atık sahasını işletiyor.

TAI yepyeni bir işe giriyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
zaten uçak falan yapacagın yok senin tai...yapsan yapsan paslanmaz düdüklü tencere yaparsın...sendende ançak bu beklenir aferim sana

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000