08 Mayıs 2013, Çarşamba 12:57:46

TAI İÇİN YENİ FIRSATLAR ARIYORUZ

TÜYAP’ta gerçekleştirilen IDEF 2013’te (11’inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı) gazetecilerle bir sohbet toplantısı gerçekleştiren Eurocopter Avrupa Satış Başkanı Thomas Hein, Türkiye’nin Eurocopter için son derece önemli olduğunu ve planlarının hız kesmeden devam edeceğini ifade etti...

20 yıldan fazla bir süredir sektörde hizmet verdiklerini ve 22 bin çalışanla her geçen gün büyüme yolunda olduklarını belirten Hein, ‘2012 yılını 6.3 milyar Euro’luk ciro ve 469 helikopter siparişi ile kapattık. Hedefimiz bu rakamı 600-700’e çıkarmak. Büyüme yolunda adımlarımızı sağlam atmak adına yeni projeler ve yapımlar konusunda fikirler ürettik. Simülasyona büyük önem verdik çünkü müşterilerimiz bunu çok istiyor. Ayrıca ürün yelpazemizi geliştirmek durumundayız. Bunun için de çalışıyoruz. Modifikasyon konusunda da bazı hamleler yaptık. Amacımız daha çeşitli ve kaliteli ürünler sunmak. Bu anlamda Çin ile de ortaklıklar yaptık’ dedi.

2009 yılında sipariş konusunda büyük bir düşüş yaşadıklarını ancak daha sonra toparlandıklarını ifade eden Thomas Hein, ‘Amacımız 2008 yılındaki rakamlara dönmek. Baktığınızda helikopter piyasasında önemli rekabet ortamı oluştu. Çin ve G.Amerika helikopter üretimi konusunda çalışmalar yapıyor. Bu rekabetten payımızı almayı umuyoruz’ şeklinde konuştu.

TÜRKİYE PLANLARI

Türkiye’nin Eurocopter için son derece önemli olduğunun altını çizen Hein, ‘Türkiye ile sürekli dirsek teması halindeyiz. SHGM ile görüşüyoruz. SHGM’nin en çok önem verdiği konuların başında bakım konusu geliyor. Helikopterlerin bakımı ile çok ilgileniyorlar. Ayrıca Orman ve Sağlık Bakanlığı ile çalışıyoruz. 50 helikopter satışı gerçekleştirdik.

TAI ile sürekli çalışmak istediklerini vurgulayan Thomas Hein, ‘EC-135 tipi helikopterlerin motor parçalarının üretimi konusunda görüşmelerimiz sürüyor. TAI bizim çalışmak istediğimiz kurumların başında geliyor. X4 için de beraber hareket etmek istedik ancak ne yazık ki ihaleyi kazanamadılar. Onlardan yararlanmak istiyoruz. Son 2 yıla baktığınızda TAI ile çok önemli çalışamlarımız oldu’ dedi.

2 milyar doları bulacak bir proje üzerinde çalıştıklarını açıklayan Hein, ‘TAI ile EC helikopterleri konusunda beraber çalışıyoruz. Büyük bir proje olacak’ şeklinde konuştu.

ASELSAN ile de görüştüklerini ve avionik sistemler üzerinde görüşmeler yaptıklarını belirten Hein, Türkiye için projelerin devam edeceğini sözlerine ekledi.


 

TAI İÇİN YENİ FIRSATLAR ARIYORUZ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000