17 Temmuz 2009, Cuma 08:14:10

TAI de dev projeye ortak oldu

İlk yerli keşif gözlem ve uydu projesi Göktürk için imzalar atıldı. 42 ayda tamamlanacak, Türkiye'nin uzaydaki gözü olacak.
  • evet devletimiz birlik ve beraberlik içinde hükümeti ile askeriyesi ile emniyeti ile kurumların içinde ki parazitleri bir bir temizledikten sonra ben eminimki TAI nin bu projeleri başta olmak üzeri dışa bagamlılıgımız azalacak tır ve hem agır sanai hemde savunma sanayide büyük bir sıçrama yakalayacagız ama önemli olan birbirimizi kandırmadan dürüstçe bu vatana ihanet etmeden çalışmak...
  • Serdar Akinan ın Akşam gazetesi 17 Temmuz bugünkü yazısını lütfen okuyun.Saygılarımla....
  • Laleli Lions,galiba sen F-tipi yapılanmanın adamısın.
  • Suya %8 zam geldi, sifonu çekersen çok su harcar, leğen içinde yıkanıp kullandığın suyu kovada biriktir ve tuvalete boşalt, daha ucuza gelir. İstersen suya biraz şeker bile katabilirsin, nasıl olsa şekere de %5,5 zam yapıldı...Diğer zamları dört gozle bekliyoruz...
  • Devlet, paçasını çetelerden, cuntalardan, gladiodan, vs. kurtarmaya başladı ve semerelerini daha şimdiden görüyoruz. İnşallah Devletimiz yakında bağırsaklarındaki bütün pisliklerden kurtulacak. Kurtuluş Savaşı'nda bu ülkeyi kurtaranlara İran'ı, Arabistan'ı adres gösterenlerin üzerine sifonu çekme vakti yakındır!..

Cumhuriyet tarihinin önemli projelerinden Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın kullanacağı Göktürk Keşif Gözetleme Uydusu Projesi'ne ilişkin sözleşme dün imzalandı. Sözleşmeye Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ile İtalyan uzay, havacılık ve savunma şirketi Finmeccanica ve Fransız elektronik şirketi Thales'in ortaklığı Telespazio yetkilileri imza koydu. Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda yapılan imza törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

42 AYDA BİTECEK

Tarihteki ilk yerleşik Türk imparatorluğunun adını taşıyan, Türkiye'nin ilk yerli uydusu Göktürk'ün 42 ayda yapılması planlanıyor. Uydu, 2012 yılında uzaya gönderilecek. Göktürk uydusunun faaliyete geçmesinin ardından Türkiye, Biri Bizi Gözetliyor (BBG) evine dönecek. Türk Silahlı Kuvvetleri, Göktürk ile coğrafi kısıtlama olmaksızın dünya üzerinde herhangi bir bölgeden askeri istihbarat amaçlı, yüksek çözünürlüklü görüntü elde etmeyi başaracak. Gerçek zamanda görüntü çekip indirilen Göktürk uydusundan askeri ihtiyaçların yanında sivil kullanımda da yararlanılacak, ormancılık, kaçak yapıyla mücadele, ürün rekolte, harita ve kadastro, Afet Yönetimi ve doğal kaynakların izlenilmesi gibi alanlarda kullanılacak. İmza töreninde konuşan Bakan Yıldırım, uydu yapımının, gerek ulusal gerek uluslar arası düzeyde işbirliğini geliştirmeye yönelik bir proje olduğunu belirtti.

İTALYA ORTAK

Projenin ortağının İtalya olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bu işbirliğini Türkiye içinde de İtalya'da da destekleyenler var. Türkiye'deki TAI, ASELSAN, TÜBİ- TAK ve TÜRKSAT projeyi destekliyor" dedi. Göktürk ile huyları, yörüngeleri farklı olan uyduların birleştirildiğini ifade eden Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu uyduların hepsi imal edilip monte edilecek; gerek yazılım, gerek donanım olarak Türkiye ve İtalya katkılarıyla, Göktürk vesilesiyle 2015 uydu ve uzay stratejimizi adım adım gerçekleştiriyoruz. Tedarikçi olmanın dışına çıkıyoruz. Bunu imalata, entegrasyona dönüştürecek adımı atmış oluyoruz."

GÖKTÜRK 2012'DE UZAYA FIRLATILACAK

Göktürk Uydusu, İtalyan Telespazio firması ile birlikte hayata geçirilecek. 42 ayda yapılacak Uydu, 2012 yılında uzaya gönderilecek. Proje kapsamında, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii TUSAŞ arazisine, Türkiye'de üretilecek tüm uydulara hizmet edecek uydu montaj, entegrasyon ve test merkezi kurulacak. Göktürk'ten gerçek zamanda görüntü çekip indirilirken askeri ihtiyaçların yanında sivil kullanımda da yararlanılacak, ormancılık, kaçak yapıyla mücadele, gibi alanlarda kullanılacak. Sözleşmeye göre Tusaş Havacılık ve Uzay Sanayi (TAİ), Aselsan Tübitak ve Roketsan şirketleri de projede alt yüklenici olarak yer alacak.

(Sabah)

TAI de dev projeye ortak oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
evet devletimiz birlik ve beraberlik içinde hükümeti ile askeriyesi ile emniyeti ile kurumların içinde ki parazitleri bir bir temizledikten sonra ben eminimki TAI nin bu projeleri başta olmak üzeri dışa bagamlılıgımız azalacak tır ve hem agır sanai hemde savunma sanayide büyük bir sıçrama yakalayacagız ama önemli olan birbirimizi kandırmadan dürüstçe bu vatana ihanet etmeden çalışmak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Serdar Akinan ın Akşam gazetesi 17 Temmuz bugünkü yazısını lütfen okuyun.Saygılarımla....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Laleli Lions,galiba sen F-tipi yapılanmanın adamısın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Suya %8 zam geldi, sifonu çekersen çok su harcar, leğen içinde yıkanıp kullandığın suyu kovada biriktir ve tuvalete boşalt, daha ucuza gelir. İstersen suya biraz şeker bile katabilirsin, nasıl olsa şekere de %5,5 zam yapıldı...Diğer zamları dört gozle bekliyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Devlet, paçasını çetelerden, cuntalardan, gladiodan, vs. kurtarmaya başladı ve semerelerini daha şimdiden görüyoruz. İnşallah Devletimiz yakında bağırsaklarındaki bütün pisliklerden kurtulacak. Kurtuluş Savaşı'nda bu ülkeyi kurtaranlara İran'ı, Arabistan'ı adres gösterenlerin üzerine sifonu çekme vakti yakındır!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000