28 Şubat 2013, Perşembe 08:55:56

MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU TUSAŞ'I ZİYARET ETTİ

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kaan Köksal ve beraberindeki komisyon üyeleri Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Anonim Şirketi'nde (TUSAŞ) incelemelerde bulundu.

TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi 9 milletvekili gezi ve incelemelerde bulunmak üzere TUSAŞ'i ziyaret etti. Ziyarete, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kaan Köksal, Milli Savunma Komisyonu üyelerinden AKP Ankara Milletvekili Seyit Sertçelik, AKP İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, AKP Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan, CHP Antalya Milletvekili Arif Bulut, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın katıldı.

Komisyon üyelerini TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı M.Yalçın Kaya ve TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı karşıladı. Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kaan Köksal, "Komisyonumuzu zaman zaman ilgilendiren Genelkurmay ve Milli Savunma ile ortak yaptığımız bir program dahilinde tesisleri geziyoruz. Geçtiğimiz ayda Milli Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve ASELSAN'da incelemelerde bulunmuştuk. Bugünkü programda ise Türkiye'nin göz bebeği olan TAİ'de gezi ve incelemerimizi sürdüreceğiz. Buradaki çalışmalar hakkında yönetim kurulu başkanı ve genel müdürden bilgiler alacağız. Bu çalışmalarımızı her ay bir ünite olmak üzere devam ederek sürdüreceğiz" diye konuştu.

TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı M.Yalçın Kaya "Bizleri çok iyi bildiğinizi biliyorum. Ancak şu anda TUSAŞ'ın nereye gelmiş olduğunu ve bilgileninizi tazelemek açısında hem brifing ve hemde bir fabrika turu ile göstereceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından TUSAŞ Genel Müdürü Dörtkaşlı komisyon üyelerine verdiği brifingde tesislerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

TUSAŞ'ın 1984 yılında kurulduğunu belirten Dörtkaşlı, "Şirketin yüzde 54,49'u Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'na, yüzde 45,45'i Savunma Sanayi Müsteşarlı'ğına ve yüzde 0,06'sı ise Türk Hava Kurumu'na ait. 2005 yılında 2 bin 62 olan personel sayımız 2012 yılında 4 bin 262'ye yükseldi. Personelin bin 600?ü mühendis. Mühendislerimiz 600?ü tasarım alanında çalışıyor" dedi.

TUŞAS'ta çalışan personelin yaş ortalamasının 28-29 olduğunu anlatan Dörtkaşlı, "Personelimizin yüzde 87'si erkek yüzde 13'ü ise kadın. Satışlarımıza bakıldığında 2005'te 80 milyon dolarken 2012'de bu rakam 833 milyon dolara yükseldi. Satışımızın yarısından fazlası ihracat. 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 47'nci sıradayız. Amerika ve Avrupa kıtasından birçok ülke ile iş yapıyoruz. Toplam 275 bin metrekare kapalı olmak üzere 5 milyon metrekare tesis alanımız bulunuyor. Ülkemizde 100'ün üzerinde firma ile çalışıyoruz" diye konuştu.

TUSAŞ'ın uçak, helikopter, İHA, yapısal, modernizasyon ve uzay olmak üzere 6 alanda çalışmalarını yürüttüğünü hatırlatan Dörtkaşlı, "Yürüttüğümüz 150 proje bulunuyor. Hürkuş ve jet uçağı geliştirme bunlardan bazıları. Jet uçağı geliştirme kapsamını Eylül ayında nasıl ve ne tür olacağına karar verilecek. ANKA insansız hava aracımız ABD'nin Predatör'ü ve İsrail'in Heron'u ile birlikte dünyada üçüncü. Ayrıca Turna ve Şimşek olmak üzere iki ayrı insansız hava aracı çalışmaları devam ediyor. Bunları hava ve deniz kuvvetleri ile emniyet ve kıyı emniyeti genel müdürlüğüne sunacağız. ATAK helikopterimiz ile ilgili son aşamaya geldik. ATAK için Pakistan, Güney Kore gibi ülkelere satış konusunda görüşüyoruz" dedi.

MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU TUSAŞ'I ZİYARET ETTİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000