11 Haziran 2010, Cuma 16:16:03

İSRAİL'E İHTİYACIMIZ YOK!

Heron insansız hava araçları konusunda İsrail’in nazını çeken Türkiye, kısa süre sonra yerli üretim İHA’larla insansız hava aracı konusunda saygın bir yer edinecek.
  • herkesin aklı aynı yere götürmüyor mu bizi? israile vereceğimiz parayı bizim üreticimize versek kendi heronumuzu üretsek daha mantıklı değil mi ?
  • yerli olsun da isterse 100% pahalı mal edilsin.
  • Ufak tefek projelerle baslayabiliriz. Biz su an karakollarimizi koruyamiyoruz. Uzaktan kumandali silahlarla teröristleri karakola yaklasamadan durdurabiliriz. Bu sistemle sinirlarimizida koruyabiliriz. Insan kaybimiz en aza iner.Türkiyeyi füzelere karsi korumak icin PATRIOT satin almak istiyoruz. Duydugum kadari ile 8 milyar USD civarinda. Gelin 1-2 milyar USD bu silahlari gelistirmeye yatiralim.Rusyadan Ukraynadan mühendislerde getirtebiliriz.
  • Resime bakiyorumda bu heron nasil tanesi 17 milyon USD eder demekten kendimi alamiyorum. Hem pahali hemde yalvar yakar.Tanesine 17 milyon veriyoruz ama bunu üretebilecek insanlara 10-20 milyon USD arastirma icin veremiyoruz. Yurticinde kardesim sen gelistir üret sonra ihaleye katil daha iyiyse seninkini aliriz diyemeyiz. Gelin hep beraber fon olusturalim. Devlet sponsorlugunda is adamlari ve halk ortak olsun.Projesi olan üniversiteyi bitirmis gencler veya sanayici inandirici projelerle fona basvurduklarinda oradan para destegi alabilmeliler. On projeden besi basarili olsa getirisi onlarca kat olur.Projelerde calisacak insanlara güvenmeliyiz. Basarisizda olsalar ilerideki projeler icin onlari motive etmeliyiz.Her defasinda tecrübesi artaca
  • Bu ulkede bence herseyi yapabilecek potansiyel var ama ulkeyi dogro yonetecek, oz kaynaklarini dogru yonlendirecek insanlar yonetime gelemiyor. Yoneticilerimizde bu kapasite (ve ya istek) yok. Hicbir konuda Israil'e ihtiyacimiz olmamali ama tohum aliyoruz, IHA aliyoruz, tanklarimizi onlara revize ettiriyoruz, bir suru askeri/ticari anlasmamiz var ve biz hep alici pozisyonundayiz... Sonra cikip 'one minute' diyoruz. Mantik bunun neresinde...Devrim arabasina benzin koymadi diye kisa surede mucize gibi sifirdan araba yapan muhendislerimizi rezil eden yoneticilerin evlatlari (mantik acisindan) hala yonetim kadrolarinda olunca insan bu konularda fazla umutlanamiyor...
  • İHA ne yapacağı ve nerede yapacağı belli kısıtlı kullanı alanı suna biliyo bütün bu bölgeyi yerde ve sabit birlikler korumakta acil öncelik bu birliklerin yakınında kuş uçmasına bile müsade etmemekten geçiyor İHA ile bu mümkün değil ontane iha ile 10 birliği korursun o bölgede 800 üzerinde birlik var onlar nolacak kaderlerine terk etmeden se onları korumaktan geçiyor Bunun İçin Bir Projem Var İlgilenen Yetkililere Sesleni Yom Özellikle TAİ ve ASELSAN irtibatınızı bekliyom [email protected]
  • Ne zamanki milli menfeatler şahsi menfeatlerin önüne geçer,bu işlerin başında bulunanlar ve karar verenler böyle düşünür ve uygular ne zaman (nefret ettiğim atasözüdür) bal tutan parmagını yalamazsa işte o zaman kesin adamda oluruz,İHA da yaparız,araba da uçak ta.
  • domatesyetiştirmek içinde htiyacımız yok hatta hiç bir şeyi ithal etmeyede ihtiyacımız yok bence. Ama kim nasıl bağlıyor bilmiyorum bi şekilde bağımlı yapılıyoruz.Bundan 60-70 sene önce uçak yapıp yurtdışına satan bir milletin şimdi bu kadar kompleksli olması biz yapamayız demesi çok acı .Devrim arabaları filminde(mutlaka izlenmesi gereken bir yapım) Selçuk Yöntem'in bir sözü var genç mühendise ;'bu memlekette hiçbir başarı cezasız kalmaz' diye. vestel havacılığında geliştirmiş olduğu çok yetenekli ve tamamen yerli bir İHH sı var tüm testleri de geçti ama savunma bakanlığından kaç sipariş aldı???
  • önce bir yerli otomobil yapında sonra iha ya bakarız...iha uçarda kaç gün uçar bakalım
  • fazla takmayin gps`e yeni uydular gps yerini alacak mesela galileo oda avrupa uydusu duyduguma göre cin rusya hepsi gps den cikiyor. yani amerika devrinin sonu.

Hava Harp Okulu Komutanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Müdürlüğü tarafından Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi tesislerinde düzenlenen ‘UVW 2010 İnsansız Araçlar Çalıştayı’ tüm hızıyla sürüyor. Çalıştayda, Türkiye’nin özgün insansız hava aracı yapımı için sahip olduğu imkânlar masaya yatırılırken, Airport TV’ye konuşan mühendisler ile profesörlerin mesajları gayet açık ve netti: “İnsansız hava aracı üretimi konusunda İsrail’e ihtiyacımız yok. Gerekli tüm imkânlara sahibiz, dolayısıyla çok daha iyisini yaparız!”.

9 Haziran’da başlayan ve yarın sona erecek konferansa, 12 ülkeden insansız hava araçları konusunda çalışma yapan üniversite öğretim üyeleri, bilim adamları, çeşitli sivil ve askeri kurumlar katılıyor.

Söz konusu çalıştaya ayrıca, Türk Havacılık ve Savunma Sanayisi’nin önde gelen kuruluşlarından Aselsan, TAI, TEI ve Türk Hava Yolları’ndan çeşitli temsilciler katıldı.

Çalıştayda, hem özgün insansız hava aracı yapımı için elde bulunan imkânlar masaya yatırılıyor hem de proje süresinde izlenmesi gereken yol haritası çiziliyor.

Çalıştayda Airport TV mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Boğaziçi Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Arsev Eraslan, Türkiye’nin yerli insansız hava aracı üretiminde geldiği süreci değerlendirdi.

Eraslan, Türkiye’nin önümüzdeki 5 yıl içerisinde insansız hava araçlarının üretimi konusunda çok daha iyi yerlere geleceğini söyledi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Makine Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ünver Kaynak da Türkiye’deki insansız hava aracı üretimi çalışmalarının 1980’li yıllarda başladığını belirtti.

“İsrail’den umarım bir daha Heron almak zorunda kalmayız” diyen Kaynak, insansız hava aracı üretimi konusunda Türkiye’nin gerekli tüm imkânlara sahip olduğunu dile getirdi.

Kaynak, TAI’nin geliştirmekte olduğu Türk insansız hava aracı yapımının tamamlandığını, söz konusu aracın yaz aylarında uçuş testlerinin yapılmasının planlandığını kaydetti.

TAI’nin insansız hava aracı sistemleri mühendislik müdürü remzi Barlas da, Türk insansız hava aracının özellikleri konusunda Airport TV’ye bilgi verdi.

Barlas, zaman içerisinde Heron’lardan çok daha iyi özelliklere sahip Türk insansız hava aracı yapacaklarının da altını çizdi.

9 Haziran’da başlayan ve 200 bilim adamının katıldığı “UVW 2010 İnsansız Araçlar Çalıştayı” yarın yapılacak oturumun ardından sona erecek.

Çalıştaydan özel röportajlar bu akşam saat 20:00’de sadece Airport TV Ana Haber bülteninde...



İSRAİL'E İHTİYACIMIZ YOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
herkesin aklı aynı yere götürmüyor mu bizi? israile vereceğimiz parayı bizim üreticimize versek kendi heronumuzu üretsek daha mantıklı değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yerli olsun da isterse 100% pahalı mal edilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ufak tefek projelerle baslayabiliriz. Biz su an karakollarimizi koruyamiyoruz. Uzaktan kumandali silahlarla teröristleri karakola yaklasamadan durdurabiliriz. Bu sistemle sinirlarimizida koruyabiliriz. Insan kaybimiz en aza iner.Türkiyeyi füzelere karsi korumak icin PATRIOT satin almak istiyoruz. Duydugum kadari ile 8 milyar USD civarinda. Gelin 1-2 milyar USD bu silahlari gelistirmeye yatiralim.Rusyadan Ukraynadan mühendislerde getirtebiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Resime bakiyorumda bu heron nasil tanesi 17 milyon USD eder demekten kendimi alamiyorum. Hem pahali hemde yalvar yakar.Tanesine 17 milyon veriyoruz ama bunu üretebilecek insanlara 10-20 milyon USD arastirma icin veremiyoruz. Yurticinde kardesim sen gelistir üret sonra ihaleye katil daha iyiyse seninkini aliriz diyemeyiz. Gelin hep beraber fon olusturalim. Devlet sponsorlugunda is adamlari ve halk ortak olsun.Projesi olan üniversiteyi bitirmis gencler veya sanayici inandirici projelerle fona basvurduklarinda oradan para destegi alabilmeliler. On projeden besi basarili olsa getirisi onlarca kat olur.Projelerde calisacak insanlara güvenmeliyiz. Basarisizda olsalar ilerideki projeler icin onlari motive etmeliyiz.Her defasinda tecrübesi artaca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu ulkede bence herseyi yapabilecek potansiyel var ama ulkeyi dogro yonetecek, oz kaynaklarini dogru yonlendirecek insanlar yonetime gelemiyor. Yoneticilerimizde bu kapasite (ve ya istek) yok. Hicbir konuda Israil'e ihtiyacimiz olmamali ama tohum aliyoruz, IHA aliyoruz, tanklarimizi onlara revize ettiriyoruz, bir suru askeri/ticari anlasmamiz var ve biz hep alici pozisyonundayiz... Sonra cikip 'one minute' diyoruz. Mantik bunun neresinde...Devrim arabasina benzin koymadi diye kisa surede mucize gibi sifirdan araba yapan muhendislerimizi rezil eden yoneticilerin evlatlari (mantik acisindan) hala yonetim kadrolarinda olunca insan bu konularda fazla umutlanamiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İHA ne yapacağı ve nerede yapacağı belli kısıtlı kullanı alanı suna biliyo bütün bu bölgeyi yerde ve sabit birlikler korumakta acil öncelik bu birliklerin yakınında kuş uçmasına bile müsade etmemekten geçiyor İHA ile bu mümkün değil ontane iha ile 10 birliği korursun o bölgede 800 üzerinde birlik var onlar nolacak kaderlerine terk etmeden se onları korumaktan geçiyor Bunun İçin Bir Projem Var İlgilenen Yetkililere Sesleni Yom Özellikle TAİ ve ASELSAN irtibatınızı bekliyom [email protected]

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne zamanki milli menfeatler şahsi menfeatlerin önüne geçer,bu işlerin başında bulunanlar ve karar verenler böyle düşünür ve uygular ne zaman (nefret ettiğim atasözüdür) bal tutan parmagını yalamazsa işte o zaman kesin adamda oluruz,İHA da yaparız,araba da uçak ta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
domatesyetiştirmek içinde htiyacımız yok hatta hiç bir şeyi ithal etmeyede ihtiyacımız yok bence. Ama kim nasıl bağlıyor bilmiyorum bi şekilde bağımlı yapılıyoruz.Bundan 60-70 sene önce uçak yapıp yurtdışına satan bir milletin şimdi bu kadar kompleksli olması biz yapamayız demesi çok acı .Devrim arabaları filminde(mutlaka izlenmesi gereken bir yapım) Selçuk Yöntem'in bir sözü var genç mühendise ;'bu memlekette hiçbir başarı cezasız kalmaz' diye. vestel havacılığında geliştirmiş olduğu çok yetenekli ve tamamen yerli bir İHH sı var tüm testleri de geçti ama savunma bakanlığından kaç sipariş aldı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
önce bir yerli otomobil yapında sonra iha ya bakarız...iha uçarda kaç gün uçar bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
fazla takmayin gps`e yeni uydular gps yerini alacak mesela galileo oda avrupa uydusu duyduguma göre cin rusya hepsi gps den cikiyor. yani amerika devrinin sonu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000