09 Eylül 2013, Pazartesi 08:17:03

İLK PARTİ ŞUBAT'TA TESLİM EDİLİYOR

Türk mühendisler tarafından üretilen milli insansız hava araçlarının seri üretimine başlandı. Yerli İHA’lardan ilk parti Şubat 2014’te TSK’ya teslim edilecek. 28 İHA askeriyenin envanterine girecek...
  • Yahu bu araç RC model. Menzil yetersiz, irtifa yetersiz. Batman'da koy hangara şan olsun. Daha da yapacaklar paraları ziyan edecekler. Neden? Alış-veriş olsun ekonomi canlansın emekli arkadaşlar TAI de taş mı yiyecek? Değil mi?
  • ne alaka? arabistan ve dubai alman arabalarla dolu.japonlar da var.iphone u üreten çin.amerikan mı üretiyor? elbiseler amerikadan mı geliyor? herşeyi tek başına üretemezsin.üretirim dersen ozaman pazara çıkamazsın satamazsın.ekonomi okumana gerek yok düşünmen yeterli.sadece geç kalmak var...öyle dersen anlarım...sağ taraftaki araca bak...nissan...tip var mı? bana göre yok...ama bayanları kandırıyorlar işte...alıyorlar... bu kadar basit.yani her malın bir alıcısı olur.
  • yalana bak. kulliyen yalana bak diye duzeltiyorum. ne misir ne arabistan satin alim anlasmasi yapmadi.tamamen yalandir.arap ayakta yalan soyler diger adimini atmadan baska yalan soyler. bu haldeyken iliskiler misir'a satacaksiniz demek? hemde sifir operasyon ucusu olan bir araci satacaksiniz. arabistan amerikan mali ve amerikan mali ve amerikan mali alir. baksada birsey almaz doldurusa getirmis bunlari. daha kotusu bizimkilerde biliyor ama iste dunyaya satiyoruz yalani icin bize pompaliyorlar.
  • Demek Askeriye ha, 20 yildir duymamistim bu terimi!

İsrail yapımı insansız hava aracı (İHA) Heron’larla teslimden yedek parça teminine kadar birçok sıkıntı yaşayan Türkiye’ye yerli İHA’lardan müjdeli haber geldi. Seri üretime geçilen milli İHA’ların ilk partisi Şubat 2014’te TSK’ya teslim edilecek.

Taksi, iniş ve kalkışı tam otomatik yapan Bayraktar İHA’nın üreticisi Kale-Baykar korsorsiyumu Şubat’taki ilk partide 6 adet İHA, 2 yer kontrol istasyonu, 3 yer veri terminali, 2 uzak görüntü terminali ve 2 kamera sistemini teslim edecek.

Yazılım ve donanımının tamamı Türk mühendisleri tarafından yapılan Bayraktar İHA’nın 6 uçaklık ikinci partisi Mayıs 2014’te TSK’ya verilecek. Kale-Baykar’ın Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile 12 İHA teslimi dışında 6 uçaklık opsiyon anlaşması da bulunuyor. 2014’te TSK envanterine girecek diğer 6 İHA ise Vestel Savunma Sanayi’nin ürettiği Karayel olacak. Paraşütle yere inen Karayel’in Temmuz’daki teslimi TSK’nın yeni istekleriyle geliştirilmek üzere ertelenmişti. 6 adet Karayel’le birlikte 2014’te Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın emrinde 18 İHA görev yapmaya başlayacak.

10 ANKA geliyor

Batman’da muharebe koşullarında test edilmeye başlanan TAİ’nin ürettiği ANKA için de geri sayım başladı. TAİ, Hava Kuvvetleri Komutanlığı için 10 adet ANKA üretecek.

DÜNYADA EN ÖNEMLİ 3 ÜRETİCİDEN BİRİYİZ

Türkiye, taktik sınıfında Bayraktar, Karayel ve operatif sınıfta ANKA ile dünyadaki en önemli 3 İHA üreticisinden biri haline geliyor. ABD ve İsrail arkasından parlayan Türkiye’nin ürettiği ANKA’lardan darbe öncesi Mısır Ordusu 10 adet sipariş vermişti. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Salman Bin Abdülaziz El-Saud Mayıs’taki ziyaretinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le savunma sanayii alanında işbirliği anlaşması imzalayarak ANKA’lar için ikinci müşteri olmuştu. Muhtemel müşteriler arasında Malezya ve Pakistan bulunuyor. (Gazetevatan)

İLK PARTİ ŞUBAT'TA TESLİM EDİLİYOR

Yorumlar

yalan ~ 11 yıl önce
Yahu bu araç RC model. Menzil yetersiz, irtifa yetersiz. Batman'da koy hangara şan olsun. Daha da yapacaklar paraları ziyan edecekler. Neden? Alış-veriş olsun ekonomi canlansın emekli arkadaşlar TAI de taş mı yiyecek? Değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerekli ~ 11 yıl önce
ne alaka? arabistan ve dubai alman arabalarla dolu.japonlar da var.iphone u üreten çin.amerikan mı üretiyor? elbiseler amerikadan mı geliyor? herşeyi tek başına üretemezsin.üretirim dersen ozaman pazara çıkamazsın satamazsın.ekonomi okumana gerek yok düşünmen yeterli.sadece geç kalmak var...öyle dersen anlarım...sağ taraftaki araca bak...nissan...tip var mı? bana göre yok...ama bayanları kandırıyorlar işte...alıyorlar... bu kadar basit.yani her malın bir alıcısı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemal ~ 11 yıl önce
yalana bak. kulliyen yalana bak diye duzeltiyorum. ne misir ne arabistan satin alim anlasmasi yapmadi.tamamen yalandir.arap ayakta yalan soyler diger adimini atmadan baska yalan soyler. bu haldeyken iliskiler misir'a satacaksiniz demek? hemde sifir operasyon ucusu olan bir araci satacaksiniz. arabistan amerikan mali ve amerikan mali ve amerikan mali alir. baksada birsey almaz doldurusa getirmis bunlari. daha kotusu bizimkilerde biliyor ama iste dunyaya satiyoruz yalani icin bize pompaliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Askeriye ~ 11 yıl önce
Demek Askeriye ha, 20 yildir duymamistim bu terimi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000