13 Eylül 2011, Salı 08:21:15

HERONLAR ÇÜRÜK ÇIKTI

Terörle mücadele için Batman'da konuşlandırılan Heronların üçü de düştü. Daha sonra 10 Heron daha alındı. Ancak bunlardan da beşinin motorunun arızalı olduğu tespit edildi. İki Heron tamamen devre dışı kalırken, diğerleri bakım için İsrail'e gönderildi.
  • israilin yardim ettigi pkk lilari gozlemlemek icin israilden insansiz hava araci istemek ne kadar mantikli acaba direkt isrillilere pkk lilarin yerleri telefonla sorulsa bence daha ucuza denk gelir
  • ben köpükten yaptım üzerine ip kamera monte ettim grüntüyü direk laptoptan alabiliyor hatta kayıt bile yapabiliyorum ve 3 saate kadarda havada kalıyor bunu dahada geliştirecem kanat yüzeylerine küçük güneş panelleri yerleştirip havada kalış süresini artıracam birde görüntü menzilini artırmak için 3G kullanmak istyorum üzerinde çalışıyorum cep telefonunu çaldırdığında havadaki telefon aktif hale gelerek görüntü ve resim aktarımı sağlayacak neyse ama gelin görün bi yere başvuracan yok toeic istiyolar yok bilmem DLR yani engel olda nasıl olursan ol devran böyle gelmiş böyle gider
  • TAI Genel Mudurune! Ulkeye IHA lazim hani senelerdir yaptik bitti yurtdisina bile satacez dediginiz IHA lar nerde? Nereye koydusaniz cikarin lutfen. Memleket IHAsizliktan kiriliyor. IHA yi bulamiyorsaniz gidin HARAKIRI yapin beyim. Makam arabasina binip saray gibi makam odasindada oturmayin.. Kurus vergi vermiyorsunuz binlerce muhendis teknisyen isci emrinizde. Siz necisiniz yahu?
  • maalesef yillardir uyuduk uyutulduk. Kuzey irakta dusunulen proje buyuk israil projesi . zannetmeyin israel kendi ayagina kursun siksin. o yuzden heronlari bize verseler bile ise yaratmazlar bunlar bir oyalamaca sadece ama biz hala uyanamadik bir turlu kendimize gelemiyoruz Ben olsam Avrupadan 1 tl lik bile silah almam. Onlar pkk nin en buyuk destekcisidir. Fransada ozel bir silah fabrikasi sadece pkk icin calisiyor. Su insanlara guvenmeyin artik ama Turkiye de bir lobi var Avrupa hayrani bizi surekli onlara yonlendiriyor
  • bi kere amerika israil ve avrupa ülkelri bizim beyinlerimize sahip olmak için mühendislerimizi öldürüyor projeler çalınıyo kayboluyo bize engel olmasalar biz en iyi uçağı da yaparız en iyi tankı da en iyi füzeyi de en iyi helikopteri de hükümet bi şey diyemiyo ki beyinlerimizin kıyılmasına kapasite yok deil gerçek bi otorite yok demeli bence ölen 3 aselsan mühendisine ve onun gibi vatan aşkıyla ölüp de intihar süsü verilen tüm bilim insanlarımızın ve şehitlerimizin ruhu şad olsun!!!
  • Bence hiç israili düşman bellemeyin. Filistin üzerine yağdırdığı bombalara öfkelenmeyin. Kızacak yer arıyorsanız, biraz gelişmiş boyuttaki model uçakları ürettemeyen kendimize ve bu israil köpeklerine bu kadar milyondolar paralar yatıranlara kızın.
  • Ülkemde üniler saltanat sürme yeri ya da örgüt yuvası olarak faliyet gösterdiği için çok fazla şeyler beklememek lazım. Türkiyedeki ünivers itelerin son 50 yılda dünya bilimine ne kadar katkısı olmuş bir araştırın bakalım.
  • Onun tanidigi bunun akrabasi al ise ondan sonra bekle ki IHA yapsinlar. Yuruyun gidin ya...
  • tai deki 120 mühendis utansın. emin mühendislikten çok siyasetten anlıyorlardır.
  • Şimdi bunu alan kabul edenler askerdi,hiç mi görmediler ? Hiç mi incelemediler ? desem ortada şike var, desem asker di sivil di ! desem acaba kaç dolar ? Bir sürü yorum çıkacak.En iyisi ben bir şey demiyorum.Kabahat hep hırsızda değil. Ev sahibine de bakmak lazım.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "İsrail'e tamir için gönderilen Heronlar geri gelmedi." açıklamasının ardından gözler sürekli arızalanan Heronlara çevrildi.

Zaman'ın haberine göre Türkiye, Heronları almadan önce 2008 yılında İsrail'den 'taktik' kategorisinde üç adet insansız hava aracı istedi. Bu araçlara 15 milyon dolar ödendi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "İsrail'e tamir için gönderilen Heronlar geri gelmedi." açıklamasının ardından gözler sürekli arızalanan Heronlara çevrildi.

Türkiye, Heronları almadan önce 2008 yılında İsrail'den 'taktik' kategorisinde üç adet insansız hava aracı istedi. Bu araçlara 15 milyon dolar ödendi. Terörle mücadele için Batman'da konuşlandırılan Heronların üçü de düştü. Daha sonra 10 Heron daha alındı. Ancak bunlardan da beşinin motorunun arızalı olduğu tespit edildi. İki Heron tamamen devre dışı kalırken, diğerleri bakım için İsrail'e gönderildi.

Türkiye, 2008'de İsrail firması Aeronautics'ten 3 insansız hava aracı (İHA) aldı. Aerostar adlı bu araçlar, 18 bin feet (5400 metre) irtifada görev yapıyor, saatte 100 kilometre hıza ulaşabiliyordu.

Aerostar, üzerindeki data link aracılığıyla 200 kilometre uzaklıktaki komuta kontrol merkezine anında görüntü aktarabiliyordu. Fakat 3'ü de operasyonlar sırasında düştü ve kullanılamaz hale geldi.

Bu kez İsrail'den 183 milyon dolar bedelle 10 adet insansız hava aracı Heron alınması kararlaştırıldı. Fakat İsrail'in araçları istenilen yüksekliğe çıkamadı ve şartnamede yer alan havada kalma süresini gerçekleştiremedi. Heronlara Aselsan'ın ASELFLIR-300 adı verilen kamera ve hedefleme sistemi de entegre edildi.

Zaman'ın haberine göre, İsrailli firma, bu sistemin ağırlığından dolayı uçağın yükselme ve havada kalma süresini olumsuz etkilediğini öne sürdü. Karşılıklı suçlamalar devam ederken, geçtiğimiz yıl tüm teslimatlar tamamlandı. Fakat Mavi Marmara krizinin hemen ardından İsrailli teknisyenler ülkelerine döndü ve Heron'ları Türk subaylar uçurmaya başladı.

Edinilen bilgiye göre, 2 Heron şu anda tamamen kullanılamaz halde. Diğer 3 tanesinin motor arızaları var, yedek motorlarla uçuyorlar. İsrail'de bakımda olan 5 motor ise henüz geri gönderilmiş değil. Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e yaptığı sert çıkışın nedeninin Heronlardaki bu sıra dışı bozukluklar olduğu belirtiliyor.

ANKA, BİR TÜRLÜ HAVALANAMADI
Türk mühendislerinin çalışmalarının ürünü olan insansız hava aracı ANKA, gelişmiş kameralarla, gece gündüz her türlü hava şartında, keşif gözetleme ve istihbarat görevlerini yerine getirebilecek. 17 metre kanat açıklığı, 9 metre boyu, 1,70 metre yüksekliği bulunan uçak, yılan hikâyesine dönen teslimat süreci sonunda İsrail'den alınan Heron'lara da rakip olacak. Fakat sözleşmesi 2004'te imzalanan ve TAI tarafından üretimine devam edilen ANKA, bir türlü uçamadı. Testleri devam ediyor. 2012'de KSK'ya teslim edilmesi öngörülürken, savunma kaynakları bu tarihin sarkabileceği endişesini taşıyor.
HERONLAR ÇÜRÜK ÇIKTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 13 yıl önce
israilin yardim ettigi pkk lilari gozlemlemek icin israilden insansiz hava araci istemek ne kadar mantikli acaba direkt isrillilere pkk lilarin yerleri telefonla sorulsa bence daha ucuza denk gelir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben köpükten yaptım üzerine ip kamera monte ettim grüntüyü direk laptoptan alabiliyor hatta kayıt bile yapabiliyorum ve 3 saate kadarda havada kalıyor bunu dahada geliştirecem kanat yüzeylerine küçük güneş panelleri yerleştirip havada kalış süresini artıracam birde görüntü menzilini artırmak için 3G kullanmak istyorum üzerinde çalışıyorum cep telefonunu çaldırdığında havadaki telefon aktif hale gelerek görüntü ve resim aktarımı sağlayacak neyse ama gelin görün bi yere başvuracan yok toeic istiyolar yok bilmem DLR yani engel olda nasıl olursan ol devran böyle gelmiş böyle gider

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TAI Genel Mudurune! Ulkeye IHA lazim hani senelerdir yaptik bitti yurtdisina bile satacez dediginiz IHA lar nerde? Nereye koydusaniz cikarin lutfen. Memleket IHAsizliktan kiriliyor. IHA yi bulamiyorsaniz gidin HARAKIRI yapin beyim. Makam arabasina binip saray gibi makam odasindada oturmayin.. Kurus vergi vermiyorsunuz binlerce muhendis teknisyen isci emrinizde. Siz necisiniz yahu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
maalesef yillardir uyuduk uyutulduk. Kuzey irakta dusunulen proje buyuk israil projesi . zannetmeyin israel kendi ayagina kursun siksin. o yuzden heronlari bize verseler bile ise yaratmazlar bunlar bir oyalamaca sadece ama biz hala uyanamadik bir turlu kendimize gelemiyoruz Ben olsam Avrupadan 1 tl lik bile silah almam. Onlar pkk nin en buyuk destekcisidir. Fransada ozel bir silah fabrikasi sadece pkk icin calisiyor. Su insanlara guvenmeyin artik ama Turkiye de bir lobi var Avrupa hayrani bizi surekli onlara yonlendiriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bi kere amerika israil ve avrupa ülkelri bizim beyinlerimize sahip olmak için mühendislerimizi öldürüyor projeler çalınıyo kayboluyo bize engel olmasalar biz en iyi uçağı da yaparız en iyi tankı da en iyi füzeyi de en iyi helikopteri de hükümet bi şey diyemiyo ki beyinlerimizin kıyılmasına kapasite yok deil gerçek bi otorite yok demeli bence ölen 3 aselsan mühendisine ve onun gibi vatan aşkıyla ölüp de intihar süsü verilen tüm bilim insanlarımızın ve şehitlerimizin ruhu şad olsun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence hiç israili düşman bellemeyin. Filistin üzerine yağdırdığı bombalara öfkelenmeyin. Kızacak yer arıyorsanız, biraz gelişmiş boyuttaki model uçakları ürettemeyen kendimize ve bu israil köpeklerine bu kadar milyondolar paralar yatıranlara kızın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ülkemde üniler saltanat sürme yeri ya da örgüt yuvası olarak faliyet gösterdiği için çok fazla şeyler beklememek lazım. Türkiyedeki ünivers itelerin son 50 yılda dünya bilimine ne kadar katkısı olmuş bir araştırın bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Onun tanidigi bunun akrabasi al ise ondan sonra bekle ki IHA yapsinlar. Yuruyun gidin ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tai deki 120 mühendis utansın. emin mühendislikten çok siyasetten anlıyorlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şimdi bunu alan kabul edenler askerdi,hiç mi görmediler ? Hiç mi incelemediler ? desem ortada şike var, desem asker di sivil di ! desem acaba kaç dolar ? Bir sürü yorum çıkacak.En iyisi ben bir şey demiyorum.Kabahat hep hırsızda değil. Ev sahibine de bakmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000