24 Haziran 2008, Salı 08:55:24

HAVELSAN MÜHENDİSİ NE OLDU?

Kayıp HAVELSAN mühendisi Aycan Okan'ın, gizli yürütülen stratejik bir projede çalıştığı ortaya çıktı. Projede, İsrail'den alınması da gündeme gelen 'anlık istihbarat ve erken ihbar' cihazlarının yerli imkanlarla üretilmesi hedefleniyor.
  • Bu tip buzağılarla ilgisi yok bu olayın. Aycanı şahsen tanıdığım için diyebilirim ki kendi şahsi problemleri nedeniyle bi süre kafasını dinlemek bir insanın gidişini abartan basın işi bu raddeye getirdi. QTM - quality turkish media - her alanda kendini gösteriyor gerçekten. lütfen az araştıralım önce
  • Evet, Amerika ve İsrail bize herzaman dost görünürler ama alttan gizlice oyarlar. ıspartadaki uçak kazasının nedeni neden açıklanmadı ,Eşref Bitlis Paşamız öldürüldü ,Aselsandaki mühendislerimiz garip şekilde öldüler, Devlet bunların hepsini biliyor..Ama hala Amerika en yakın müttefikimiz..Kuzey Irakta sınırımıza kadar geldiler ,Bize karşı helikopter uçuruyorlar gözdağı veriyorlar ama biz hala onlara kucak açıyoruz ..bu nasıl bir mantık nasıl bir dostluk anlayışı anlayamıyorum..millet olarak sanki uyuşturulmuşuz hep birlikte ne zaman uyanacağız ..o günler ne zaman gelecek...
  • Biz Türkiye olarak Amerikadan tam olarak herşeyimizi soyutlamadan ne ekonomik anlamda ne de askeri anlamda ne ilerleme sağlayabiliriz be de bağımsız bir devlet olabiliriz..Türkiye nin heryeri ajan kaynıyor , başımıza sürekli komik bulaşıcı hastalıklar, kene ölümleri , uçak kazaları , gizli ölümler geliyor..Siz ce bunun sebepleri neler olabilir bir düşünün.........

Arkasında hiçbir iz bırakmadan geçen hafta kaybolan HAVELSAN mühendisi Aycan Okan'la ilgili sır perdesi hâlâ aralanamadı. Okan'ın, “Keşif Gözetleme İstihbarat Sistemleri” adlı stratejik projede çalışan ekip içinde görevli olduğu öğrenildi. En son Kuzey Irak operasyonları sırasında gündeme gelen ve İsrail'den alınması düşünülen, “anlık istihbarat, erken ihbar” sağlayan teknolojik cihazların geliştirilmesiyle ilgili projenin çok büyük bir gizlilik içinde yürütüldüğü öğrenildi.

MİT KAYIP MÜHENDİSİ ARIYOR

2004'te TÜBİTAK'ta başlayan, 2 yıl sonra ASELSAN'da devam eden, bu yılbaşından itibaren de TAI'de meydana gelen şüpheli seri ölümler, dikkatleri bu 3 stratejik kuruma çekerken, şimdi de Havelsan mühendisi Aycan Okan'ın kayıplara karışması soru işaretlerine neden oldu. Sivil ve askeri amaçlı stratejik projelerin yürütüldüğü dört kurumdaki ölümler ve kayıplar konusunda MİT geçen hafta araştırma başlattı. Araştırmaya işyerinden izin almadan ve arkasında iz bırakmadan 6 gündür kayıplara karışan mühendis Ayca Okan'ın da dahil edildiği öğrenildi.

GİZLİ PROJEDE ÇALIŞIYORDU

Aycan Okan'ın, TSK Güçlendirme Vakfı'nın kuruluşu olan HAVELSAN'da son derece gizli yürütülen “Keşif Gözetleme İstihbarat Sistemleri” adlı projede görev aldığı ortaya çıktı. En son Kuzey Irak operasyonları sırasında İsrail'den alınması gündeme gelen, ancak daha sonra vazgeçilen 'anlık istihbarat, erken ihbar' sağlayan teknolojik cihazların geliştirilmesiyle ilgili proje yüzde yüz yerli imkanlarla yürütülüyor. Proje için kurum bünyesinde Okan'ın da aralarında bulunduğu Türk mühendislerinden bir ekip oluşturulduğu öğrenildi.

DIŞA BAĞIMLILIĞI BİTİRECEK...

HAVELSAN yetkililerinin verdiği bilgilere göre, TSK'nın istihbarat, erken uyarı ve gözetleme cihazlarının üretilmesi için başlatılan proje tamamlandığında, savaş alanlarında elde edilen verilerin işlenerek hedef bilgilerine dönüştürülmesi, 'komuta kontrol merkezleri'ne iletilip değerlendirilmesi ve entegre karar destek unsurlarına dönüştürülmesi tamamen yerli imkanlarla sağlanmış olacak. Böylece şimdiye kadar yabancı teknoloji ile yapılan istihbarat çalışmalarının güvenirliği sağlanmış olacak.

Şüpheli ölümler aydınlatılamadı

2006 ve 2007'de üst üste ASELSAN'da meydana gelen mühendis ölümleri hâlâ aydınlatılamazken TAI'de ve TÜBİTAK'taki ben-zer ölümler gözleri bu üç kuruma çekti. Şüphe içeren ölümler şöyle:

ASELSAN'da kritik projelere imza atan 31 yaşındaki makine mühendisi Hüseyin Başbilen, 7 Ağustos 2006'da aracının içinde ölü bulunmuştu.

Birkaç ay sonra yine aynı kurumda 3 yıldır çalışan elektrik mühendisi 30 yaşındaki Alim Ünsem Ünal 16 Ocak 2007'de başından vurulmuş halde ölü bulunmuştu.

Son olarak, 26 yaşındaki elektrik mühendisi Evrim Yançeken'in 26 Ocak 2007'de 6'ncı kattaki evinin penceresinden atlayarak intihar ettiği bildirilmişti.

Ölen 3 kişinin ODTÜ mezunu oluşu dikkat çekerken, bu kişilerin Aselsan'ın özel ve önemli projelerinde görev alan kişiler olması, kayıtlara “intihar” olarak geçen ölümlerle ilgili soru işaretlerini arttırmıştı.

TAI'de de son 6 ayda 2 işçi kaza sonrası, 1 güvenlik görevlisi kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Son olarak da TAI'nin eski F-16 test pilotu Şener Koltuk evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Yeni Şafak

HAVELSAN MÜHENDİSİ NE OLDU?

Yorumlar

yoda ~ 16 yıl önce
Bu tip buzağılarla ilgisi yok bu olayın. Aycanı şahsen tanıdığım için diyebilirim ki kendi şahsi problemleri nedeniyle bi süre kafasını dinlemek bir insanın gidişini abartan basın işi bu raddeye getirdi. QTM - quality turkish media - her alanda kendini gösteriyor gerçekten. lütfen az araştıralım önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PİYADE ~ 16 yıl önce
Evet, Amerika ve İsrail bize herzaman dost görünürler ama alttan gizlice oyarlar. ıspartadaki uçak kazasının nedeni neden açıklanmadı ,Eşref Bitlis Paşamız öldürüldü ,Aselsandaki mühendislerimiz garip şekilde öldüler, Devlet bunların hepsini biliyor..Ama hala Amerika en yakın müttefikimiz..Kuzey Irakta sınırımıza kadar geldiler ,Bize karşı helikopter uçuruyorlar gözdağı veriyorlar ama biz hala onlara kucak açıyoruz ..bu nasıl bir mantık nasıl bir dostluk anlayışı anlayamıyorum..millet olarak sanki uyuşturulmuşuz hep birlikte ne zaman uyanacağız ..o günler ne zaman gelecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VATANSEVER ~ 16 yıl önce
Biz Türkiye olarak Amerikadan tam olarak herşeyimizi soyutlamadan ne ekonomik anlamda ne de askeri anlamda ne ilerleme sağlayabiliriz be de bağımsız bir devlet olabiliriz..Türkiye nin heryeri ajan kaynıyor , başımıza sürekli komik bulaşıcı hastalıklar, kene ölümleri , uçak kazaları , gizli ölümler geliyor..Siz ce bunun sebepleri neler olabilir bir düşünün.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000