11 Şubat 2010, Perşembe 08:39:22

F-35'te aldığımız iş 7 milyar Dolar'ı aştı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ''Türkiye'de yapılamaz'' denilen F-4 uçaklarının modernizasyonunun, Eskişehir'deki askeri tesislerde yapıldığını söyledi.
  • Ben şunu anlamıyorum. Bu tip açıklamalar neden hep açılışlarda yapılır. Madem bukadar önemli gelişmeler var, madem bu denli övünülecek icraatlarımız var neden normal bir zaman içerisinde bir basın toplantısı yapılmaz, toplum ve havacılık dünyası bilgilendirilmez. İlla açılış mı olması lazım. Bu sebeptendir ki bunlar hep yapay geliyor.

Bakan Gönül, Eskişehir'deki Alp Havacılık Motor Komponent Üretim ve Mühendislik Merkezi'nin temel atma töreninin ardından, sırasıyla Vali Mehmet Kılıçlar, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti.

AK Parti İl Başkanı Salih Koca ve partililerle İl Başkanlığı'nda bir araya gelen Gönül, Eskişehir'in, AK Parti'ye üç milletvekili veren bir kent olduğunu anımsattı.

AK Parti teşkilatlarının, kentte ve ilçelerinde heyecan içinde önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Gönül, ''İl Başkanı Salih Koca ve ekibine başarılarının devamını diliyorum'' dedi.

Bakan Gönül, bugün temelini attıkları Alp Havacılık tesislerinde 3 milyar dolarlık bir hizmetin üretileceğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

''Eskişehir'deki askeri tesisler sadece askeri tesis değil aynı zamanda sanayi tesisidir. Bizim de buraya yaptığımız en büyük iş, daha önce dışarıda yapılan F-4'lerin modernizasyonunu Eskişehir'de yaptırmamızdır. Böylece Eskişehir'deki sanayi kabiliyeti bir misli daha artmış oldu. 'Türkiye'de yapılamaz' denilen F-4 modernizasyonunu kentteki askeri tesislerimiz yaptı. Bunun yanında özel sektör olarak da offset imkanlarıyla çok güzel gelişmeler oldu. Bugün temelini attığımız tesisler de bunun bir örneğidir. Bu tesislerin imzasını geçen yıl İstanbul'da tesis sahipleri ile beraber atmıştık. Bu tesisler 3 milyar dolarlık bir hizmete imza atacak. Eskişehir'e hayırlı olsun.''

Bakan Gönül, daha sonra TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş'yi (TEI) de ziyaret ederek, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

F-35'te aldığımız iş 7 milyar Dolar'ı aştı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Ben şunu anlamıyorum. Bu tip açıklamalar neden hep açılışlarda yapılır. Madem bukadar önemli gelişmeler var, madem bu denli övünülecek icraatlarımız var neden normal bir zaman içerisinde bir basın toplantısı yapılmaz, toplum ve havacılık dünyası bilgilendirilmez. İlla açılış mı olması lazım. Bu sebeptendir ki bunlar hep yapay geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000