07 Aralık 2013, Cumartesi 08:23:57

F-35'İN YERLİ GÖVDESİ TESLİMATA HAZIR

Geleceğin savaş uçağı olarak gösterilen F-35’in Türkiye’de üretilen orta gövdesi, ABD’li Northrop Grumman ve Lockheed Martin firmalarına haftaya teslim ediliyor.
  • Kritigi Washer yada nut'ir haci. En kritigide screw dir.
  • Ortadoğuda kazandiklari parayi kullanacaklar sanirim
  • EEE NEDE OLSA DÜNYANIN EN BÜYÜK TERÖR ÖRGÜTÜ... 2443 sipariş anca keser . Daha hangi coğrafyada hangi insanların kanını emecekler...
  • En kritik parca neymis haci?
  • Yuuh 2 bin 443 siparis nee sen naptin amerika

ABD’nin son insanlı savaş uçağı olan F-35’in Türkiye’de üretilen orta gövdesi, ABD’li Northrop Grumman ve Lockheed Martin firmalarına haftaya teslim ediliyor. Parçanın üretimi için onlarca Türk mühendis binlerce saat çalıştı. Türk Hava Kuvvetleri’nin 100 adet alacağı uçağın motorundaki önemli parçalar da Türkiye’de üretildi. Dikey iniş kalkış yapabilen F-35 savaş uçağı, 400 milyar doları aşan proje maliyetiyle dünyanın en pahalı savaş uçağı kabul ediliyor.

KRİTİK PARÇA ÜRETİMİ

ABD, 2 bin 443 adet F-35 sipariş ederek, filosundaki F-16 ve F/A-18’lerin yerine kullanmayı planlıyor. Türkiye ise F-35’lerle elindeki F-4 uçaklarının yerini değiştirecek. F-35’in motorundaki en kritik parçaları da TUSAŞ üretiyor. Konunun gündeme geldiği Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında uçaktaki “teknik yetersizlikler” gerekçe gösterilerek Türkiye’nin alımı ertelenmişti. Uçağı ilk kez alacak ülkeler tek uçak için 150 milyon dolar ödeme yapıyor. Türkiye, seri üretimin oturmasıyla bu maliyetin 90 milyon dolara inmesini bekliyor.

100 UÇAKLIK ALIM

Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkilileri, toplamda 100 uçaklık alımda bir değişiklik olmadığını ve Türkiye’nin de projeye katılımının devam ettiğini söyledi. Uçakların en erken 8 yıl sonra operasyonel göreve hazır hale gelmesi bekleniyor. ABD’nin birinci müşterisi ve destekçisi olduğu projede Türkiye, İtalya, Hollanda, Kanada, Norveç, Danimarka, Avustralya ve İngiltere parça üretimleriyle uçağa katkıda bulunuyor. (Hürriyet)

F-35'İN YERLİ GÖVDESİ TESLİMATA HAZIR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kritigi Washer yada nut'ir haci. En kritigide screw dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ortadoğuda kazandiklari parayi kullanacaklar sanirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
EEE NEDE OLSA DÜNYANIN EN BÜYÜK TERÖR ÖRGÜTÜ... 2443 sipariş anca keser . Daha hangi coğrafyada hangi insanların kanını emecekler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
en ~ 10 yıl önce
En kritik parca neymis haci?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yuuh 2 bin 443 siparis nee sen naptin amerika

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000