08 Haziran 2008, Pazar 14:34:13

Dev nakliye uçaklarını TEI uçuracak

Dünyanın en gelişmiş nakliye uçak projesi olarak nitelendirilen A400M dev nakliye uçaklarının motor üretimi Tusaş Motor Sanayi (TEI) tarafından gerçekleştirilecek.

Halen Avrupa ülkelerinde kullanılmakta olan C-130 ve C-160 uçaklarının yerini alacak olan ve ''uçan kale'' olarak nitelendirilen yeni tip askeri kargo uçağının tasarım, geliştirme ve üretim faaliyetlerinde Tusaş Motor Sanayi (TEI) konsorsiyum içinde yer alan diğer şirketlerle birlikte görev alacak.

 
ABD'nin önde gelen savunma ve havacılık şirketleri arasında yer alan Airbus Military Company tarafından koordinasyonu yürütülen projede TEI bu dev uçakların motorlarını üretecek. Daha önce yapılan anlaşma çerçevesinde askeri nakliye uçaklarının TP400 motoru API'ya (Eurprop ınternational) oluşturan firmalar tarafından birlikte üretilecek.

TEI bu projeye İspanya'dan ITF (Industria de Turbo Peuropulsores SA) firması ile risk ve kar ortağı olarak dahil olacak.

Söz konusu uçak motorunun tasarım ve geliştirme parçaları 2009 yılına kadar TEI mühendislerince Eskişehir'deki uçak motoru üretimi tesislerinde gerçekleştirilecek.

Dev nakliye uçağı üretim programı uyarınca Türk Motor Sanayi şirketi bu modüllerin tek üreticisi konumunda olacak.

 

Dev nakliye uçaklarını TEI uçuracak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000