03 Ağustos 2013, Cumartesi 10:00:40

BİR TANE DAHA GELİYOR

İtalyan Agusta Westland ile işbirliği yaparak ilk yerli taarruz helikopteri T129 ATAK'ı üreten Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ - TAI) bu kez UH-1 helikopterlerinin yerini alacak 'hafif' sınıf helikopter üretimine hazırlanıyor.
  • Tam uh-1 ler eskidi değişmeleri gerekli diye yorum yazacakken gelen güzel bir haber. Hangi model düşünülüyor acaba?
  • son 109 sikorky ihalesine göre %68 yerli olacaktı black hawklar. bu helikopterde oran dahada artacaktır heralde. montaj deyip geçilcek gibi değil.
  • Alinir yerde omru dolar tekrar alinir, KK efsanesi
  • Montaj sanayimiz bayağı ilerledi. Parçaları birleştirip 380 bile yaparız:)

İsmi henüz konulmayan proje "Özgün helikopter" olarak nitelendiriliyor. TAl'nin yürüttüğü proje Amerikan savunma çevrelerinin dergisi "Defense News" tarafından da okuyucularına duyuruldu. Habere göre, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın (SSM) TAI ile helikopter tasarım, geliştirme ve üretim anlaşması haziran ayında imzalandı.

TEKLİF SUNULDU

Haberde, üç yıl önce başlatılan program çerçevesinde, TAl'nin geçen ekim ayında teklif sunduğu kaydedildi. Habertürk'te yer alan habere göre; TAl'nin, çift motorlu ve beş ton ağırlığındaki hafif helikopterinin Türkiye'nin orta ve uzun vadeli askeri ihtiyaçlarını karşılayacağı ve ayrıca sivil ticari piyasa için de bir modele sahip olacağı ifade edildi. Bir Türk askeri yetkili, Türk helikopterinin yaşlanan UH-1’lerin yerini alacağını ve ayrıca askeri eğitim ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi. Üst düzey bir başka yetkili ise Türk mühendisleri tarafından tasarımlanacak helikopterin yerli piyasanın yanı sıra uluslararası pazara da açılacağını kaydetti. Bir TAI yetkilisi de, yerli alımın 1200 adet kadar olabileceğini, Türkiye'nin "dünyanın dokuz numaralı helikopter pazarı" olduğunu söyledi.

Sikorsky ile işbirliği

Türk yetkililer, "know-how" için Sikorsky ile imzalanması beklenen genel amaçlı helikopter projesinden yararlanılmayı düşündüklerini belirttiler. Sikorsky, TSK için açılan 'Genel Maksat Helikopteri' ihalesinde Black Hawk üretim bandını Türkiye'ye taşımayı vaat etmişti.

BİR TANE DAHA GELİYOR

Yorumlar

LF ~ 11 yıl önce
Tam uh-1 ler eskidi değişmeleri gerekli diye yorum yazacakken gelen güzel bir haber. Hangi model düşünülüyor acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sikorsky ~ 11 yıl önce
son 109 sikorky ihalesine göre %68 yerli olacaktı black hawklar. bu helikopterde oran dahada artacaktır heralde. montaj deyip geçilcek gibi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helikopter ~ 11 yıl önce
Alinir yerde omru dolar tekrar alinir, KK efsanesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Montaja devam ~ 11 yıl önce
Montaj sanayimiz bayağı ilerledi. Parçaları birleştirip 380 bile yaparız:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000