28 Mart 2010, Pazar 09:07:09

ATAK YENİDEN Mİ UÇUYOR?

Genelkurmay Başkanlığı, Güvercinlik'teki Kara Havacılık Komutanlığı ile Kara Havacılık Okul Komutanlığına “basın turu” düzenledi.
  • Ne kadar ihtiyaç varsa okadar var cevabı yakışmamış. İki kelime. Sayı yetersiz.
  • Jandarma havacılarının adını anmadan, terörle mücadeleden bahsetmek olmaz...Ülkesi için mücadele eden her vatan evladı asker/sivil, sağ/şehit olmuş bizimdir,bizimledir.
  • Kara Havacılar terörün minimize edilmesinde çok etkin görev aldılar. Terörist başı bir konuşmasında "Bizi helikopterler yaktı.." demişti. Yakın, kavurun ASLANLAR!

Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu verdiği brifing sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, Afganistan'da bir Türk helikopterinin geçtiğimiz günlerde kaza yapması ile ilgili bir soru üzerine, kaza kırım olaylarında pek çok faktörün etkisi olduğunu, bunları ortaya çıkarmanın kısa sürede mümkün olmadığını söyledi. Bu kazadan sonra dört personelin hayatta olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Tümgeneral Büyükkantarcıoğlu, “Kaza konusunda tabii ki pilotların, mürettebatın ifadeleri, görgü tanıklarının ifadeleri, hepsi alındı. Bu hava aracının motorları gelecek. Onlar incelemeye tabi tutulacak. İhtiyaç duyuluyorsa bazı sistemler yurt dışına gönderilecek, hepsi tek tek tetkik edilecek. Bütün bunlar birleştikten sonra ancak bir karara varılacak. Şu anda bir şey söylemek çok erken” dedi.

Bir başka gazetecinin helikopterin yeniden uçurulabilmesinin mümkün olup olmadığını sorması üzerine, Tümgeneral Büyükkantarcıoğlu, bu konuda bir esas olduğunu, kaza kırım geçiren hava vasıtasının onarım masraflarının normal maddi varlığının yüzde 75'ini aşması durumunda onarımdan vazgeçildiğini söyledi.

Tümgeneral Büyükkantarcıoğlu, 30 Martta bir kaza inceleme ekibinin Afganistan'a hareket edeceğini, enkazın inceleneceğini ve verilen karara göre hareket edileceğini kaydetti.

Düşen helikopterin kazadan kaynaklanan masraflarının başka ülkeler tarafından karşılanmasının söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine Tümgeneral Büyükkantarcıoğlu, uluslararası harekatlara katılımın belirli anlaşmalar çerçevesinde yapıldığını ifade ederek, konuyu hukukçuların inceleyeceğini, prosedürün uygulanacağını söyledi.

Tümgeneral Büyükkantarcıoğlu, Kara Havacılık Okulunun Isparta'ya taşınıp taşınmayacağı konusundaki bir soru üzerine, Ankara'nın gelişen yapılaşması sonucunda okul komutanlığının meskun mahal içinde kaldığını, 7 gün 24 saat esasına göre süren eğitim faaliyetlerinde yoğun yapılaşma ve yerleşmeden dolayı eğitim sahalarına ulaşmakta güçlük çekildiğini söyledi. Vatandaşların da gürültüden rahatsız olduklarını dile getiren Tümgeneral Büyükkantarcıoğlu, okul komutanlığının Isparta'ya taşınmasında bir aksaklık olmadığını, bu konunun planlandığı gibi devam ettiğini kaydetti.

İç Güvenlik Harekat Bölgesinde görev yapan taarruz ve genel maksat helikopterlerinin sayısının sorulması üzerine, Tümgeneral Büyükkantarcıoğlu, “bölgede ne kadar ihtiyaç varsa o kadar helikopter ve o kadar personelin” bulunduğunu belirtti.

Bir gazetecinin, ATAK helikopter projesi çerçevesinde geçtiğimiz günlerde bir prototip helikopterin düştüğünü ifade ederek, kazayla ilgili kendilerine bilgi ulaşıp ulaşmadığını sorması üzerine de Tümgeneral Büyükkantarcıoğlu, TUSAŞ'ın konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptığını hatırlattı. Tümgeneral Büyükkantarcıoğlu, projeyle ilgili programda hiçbir gecikme olmayacağını vurguladı.

ATAK YENİDEN Mİ UÇUYOR?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Ne kadar ihtiyaç varsa okadar var cevabı yakışmamış. İki kelime. Sayı yetersiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Jandarma havacılarının adını anmadan, terörle mücadeleden bahsetmek olmaz...Ülkesi için mücadele eden her vatan evladı asker/sivil, sağ/şehit olmuş bizimdir,bizimledir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kara Havacılar terörün minimize edilmesinde çok etkin görev aldılar. Terörist başı bir konuşmasında "Bizi helikopterler yaktı.." demişti. Yakın, kavurun ASLANLAR!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000