01 Şubat 2011, Salı 08:31:16

"ATAK" BAŞARIYLA TEST EDİLDİ

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın geçen haftaki Ukrayna gezisinde birkez daha gündeme getirdiği Türkiye'nin milli helikopter projesinde "ATAK"a geçildi.
  • lap diye %100 Turk malı kimse beklemesin bu işler boyle baslar zamanla gelisir.kimsenin kucumsemesin dogru yoldayız.Destek olalım kostek olmayalım olanlarada fırsat vermiyelim.
  • Bu işler böyle başlıyor. Niye küçümseniyor ki? Çekememezlik mi desek fesatlık mı bilmiyorum ama destek şart. Hepsini hazır almak daha mı iyi?....
  • 2010 model glass kokpit cessna 172 lerden daha yeni 20-25 tane alındı.(hatta 2 tanesi kırıldı bile şükür ölen yok.)
  • kara havacilik pilotlarimiz,kendilerine ve becerilerine yakismayan hurda ucaklar ile ucuyorlar. Yazik bu yetismis insanlarimiza. Kara havacilik,saldiri ucak PC-7 yada tucano tipi ucaklara acilen gecmeli ve yeniden yapilanmaya gitmeli.Sükür ATAK öyle böyle gelecek. Ordumuzda cok seyler degisiyor...
  • öyle hemen zart diyince helikopter üretemezsin ki...bilgisayarının türkiyede yapılması büyük bi olay başlı başına.zamanla yavaş yavaş tamamen kendi üretimimiz olan helikopteri üreticez inş.
  • Yerli üretim??? Nasıl olur gşvde motor ve pervanesi dışarıdan geliyor, Türkiye'de montajı yapılıyor ve yerli üretim oluyor???? Kimi uyutuyorlar?

İtalyan Agusta-Westland firmasıyla TAI'nin ortak ürettiği ATAK'ın İtalya'daki test uçuşu geçtiğimiz hafta İtalya'da yapıldı. Türkiye'de üretilecek helikopterin prototipinin montajı ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nde (TAI) tamamlandı.

ATAK'ın Türkiye'deki deneme uçuşu Nisan ayında yapılacak. Helikopterlerin seri üretimine 2013'te başlanacak. Türkiye'nin ihtiyaçlarına göre özel olarak dizayn edilen ATAK'ın P-4 isimli prototipinin gövde motor ve pervanesi İtalya'dan geldi. TAI tesislerinde montajı tamamlanan helikopterin 1000'e yakın parçası ise Türk firmalar tarafından üretildi. Helikopterin en önemli birimi olarak kabul edilen görev bilgisayarı da yerli üretim olacak. Helikopterlerin maliyetinin 3 milyar doları bulacağı belirtiliyor. ATAK'ların Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Pakistan, Ürdün'e de ihracı hedefleniyor. Proje kapsamında Türkiye için toplam 50 helikopter üretilecek. Gerek görülürse bu sayıya 41 helikopter daha ilave edilecek. TAI'nin yanı sıra Roketsan ve Aselsan'ın katılacağı proje 5 yıl sonra tamamlanacak. ATAK'ların tamamı 2016'da envantere girecek. Saatte 300 kilometre hızla uçabilen helikopterler, her türlü hava koşullarında, gece ve gündüz uçuş yapabiliyor.

ATAK'larda Hydra ve Cirit füzeleri de kullanılacak. Helikopterler havadan karaya anti-tank füzesi taşıyacak ve yine uçaksavar füzesi Stinger atabilecek.

Helikopter yakın saldırı görevini 300 mermi kapasiteli TM-197 makineli top sistemi ile yapacak.

 

"ATAK" BAŞARIYLA TEST EDİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
lap diye %100 Turk malı kimse beklemesin bu işler boyle baslar zamanla gelisir.kimsenin kucumsemesin dogru yoldayız.Destek olalım kostek olmayalım olanlarada fırsat vermiyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu işler böyle başlıyor. Niye küçümseniyor ki? Çekememezlik mi desek fesatlık mı bilmiyorum ama destek şart. Hepsini hazır almak daha mı iyi?....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2010 model glass kokpit cessna 172 lerden daha yeni 20-25 tane alındı.(hatta 2 tanesi kırıldı bile şükür ölen yok.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kara havacilik pilotlarimiz,kendilerine ve becerilerine yakismayan hurda ucaklar ile ucuyorlar. Yazik bu yetismis insanlarimiza. Kara havacilik,saldiri ucak PC-7 yada tucano tipi ucaklara acilen gecmeli ve yeniden yapilanmaya gitmeli.Sükür ATAK öyle böyle gelecek. Ordumuzda cok seyler degisiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
öyle hemen zart diyince helikopter üretemezsin ki...bilgisayarının türkiyede yapılması büyük bi olay başlı başına.zamanla yavaş yavaş tamamen kendi üretimimiz olan helikopteri üreticez inş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yerli üretim??? Nasıl olur gşvde motor ve pervanesi dışarıdan geliyor, Türkiye'de montajı yapılıyor ve yerli üretim oluyor???? Kimi uyutuyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000