24 Ocak 2011, Pazartesi 08:21:14

ANKA'YA KARDEŞ GELDİ

TAİ, insansız hava uçağı ANKA’nın göklere yükselmesinin hemen ardından, Türkiye için bir ‘sürpriz’ ilke daha imza attı. ‘Sivrisinek’ adı verilen, ‘silahlı ama insansız’ helikopter, başarıyla uçuruldu.
  • Merhabalar, Kanadalı Mosquito firmasından tek kişillik helikopter alıp, üzerine kaporta ve RC kontrol ekipmanları takarak malesef helikopter yapmış olmuyoruz. TAI artık bu ülkede yaşayan insanların umutlarını sömürmeyi bir kenara bıraksın. Emekli askerlerin çiftiliği olmayı bıraksın biraz da iş yapsın.
  • Elinize sağlık! Başarılarınızın devamını bekliyoruz.!!!
  • Emegi geçen herkesin eline beynin ve yüregine sağlık.Ramiz aga seninde yorumuna
  • Motor yüksek ihtimalle dizel yakıtlı ve Alman menşeilidir. Aynı ANKA'da olduğu gibi. Yapın şu meretin motorunu da be kardeşim. 1960'larda Devrim arabasına kaç çeşit motor yapmıştınız. Şimdi bu imkanlarla yerli motorun ala'sını yaparsınız. Size her şey yakışır. Ellerinize sağlık.
  • Paşam,paşam, bu millet isterse, "Bütün donanmanın demirlerini gümüşten, halatlarını ibrişimden, yelkenlerini atlastan yapar''. TAI seninle gurur duyuyoruz. Emekli ramiz aga.
  • Aslanlarım benim.Bu ülke sizlerle gurur duyuyor.En önemli sorunlardan birisi çalışan mühendislerimizi elimizden kaçırmamız.Bu çalışanlara hak ettikleri ücret verilsin ve kimlikleri gizli tutulsun.Çok büyük başarıları sağlayacağından şüphemiz yok.Helal olsun hepinize.
  • helal olsun ellerinize sağlık...... durmak yok yola devam
Havacılık sektörüne F-16 montajı ile giren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) bu alandaki tasarım çalışmalarına bir yenisini ekledi. İnsansız hava araçları üzerindeki çalışmalarıyla son günlerde adı sık sık gündeme gelen TAI, şimdi de silah taşıyan insansız helikopteri tasarladı ve uçurdu. “Sivrisinek” adı verilen helikopterin, motor ve bazı uçuş aksamı yurt dışından getirildi. Sivrisinek ilk uçuşunu 24 Aralık 2010 tarihinde TAI’nin Akıncı tesisinde yaptı.

8 km’den tam isabet
1,5 saat havada kalabilen Sivrisinek, helikopterlerin en önemli performans sorunlarından olan sıcak hava ve yüksek irtifada da görev yapabilecek. Sivrisinek 300 kilo azami kalkış ağırlığı ve 120 kilo faydalı yük kapasitesi ile bu büyüklükteki ilk helikopter. Sivrisinek’in taşıyabildiği Roketsan’ın 70 milimetre çaplı Cirit Füzesi, 8 kilometre uzaktan zırhlı bir hedefi imha edebiliyor. TAI, son olarak insansız uçak ANKA’nın ilk defa uçmasıyla gündeme gelmişti.

(Hürriyet)


ANKA'YA KARDEŞ GELDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Merhabalar, Kanadalı Mosquito firmasından tek kişillik helikopter alıp, üzerine kaporta ve RC kontrol ekipmanları takarak malesef helikopter yapmış olmuyoruz. TAI artık bu ülkede yaşayan insanların umutlarını sömürmeyi bir kenara bıraksın. Emekli askerlerin çiftiliği olmayı bıraksın biraz da iş yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Elinize sağlık! Başarılarınızın devamını bekliyoruz.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Emegi geçen herkesin eline beynin ve yüregine sağlık.Ramiz aga seninde yorumuna

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Motor yüksek ihtimalle dizel yakıtlı ve Alman menşeilidir. Aynı ANKA'da olduğu gibi. Yapın şu meretin motorunu da be kardeşim. 1960'larda Devrim arabasına kaç çeşit motor yapmıştınız. Şimdi bu imkanlarla yerli motorun ala'sını yaparsınız. Size her şey yakışır. Ellerinize sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Paşam,paşam, bu millet isterse, "Bütün donanmanın demirlerini gümüşten, halatlarını ibrişimden, yelkenlerini atlastan yapar''. TAI seninle gurur duyuyoruz. Emekli ramiz aga.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aslanlarım benim.Bu ülke sizlerle gurur duyuyor.En önemli sorunlardan birisi çalışan mühendislerimizi elimizden kaçırmamız.Bu çalışanlara hak ettikleri ücret verilsin ve kimlikleri gizli tutulsun.Çok büyük başarıları sağlayacağından şüphemiz yok.Helal olsun hepinize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
helal olsun ellerinize sağlık...... durmak yok yola devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000