02 Mart 2013, Cumartesi 08:25:31

ANKA'DA İMZA AŞAMASINA GELİNDİ

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, milli insansız hava aracı olarak da bilinen ANKA için imzaların atılmasının çok yakın olduğunu açıkladı.
  • tai olmuş emekli asker cenneti..ohh ne ala al maaşı yan gel yat...yaa elle tutulur ne yaptınız bir açıklayında öğrenelim...30 yıla yakın süredir işiniz gücünüz montaj...yazık bu insanların verğilerine yazık
  • anka umarım uçar ve başarılı olurda... sadece gözlem yapan iha dönemi kapanıyor yalnız. yine 30 sene sonradan geliyoruz, adamlar radara yakalanmayan ve operasyona aktif saldırı olarak katılan iha yapıyor. biz radara törenle giren sadece foto çekenini yapmaya çalışıyoruz. ya küçümsemiyorum iyi ki de yapılıyor, yapılmalı. kızdığım, berbat durumdasın, ülke her anlamda bölünmüş, her anlamda dışa bağımlısın paran yok üretimin yok hizmet sektörü dışında gelişen sektör yok sanayin son 10 yılda yüzde 12 küçülmüş tüketm manyağı olmuşsun, anka yaptık diye çıkıp sanki her şey güzelmiş gibi davranılmasıdır .
  • ucamiyor!! model ucak kadar ucuyor iste. Kac senedir laf ebeligi yapan kim? Bird guzel yazmis ama eksik yazmis. Sudan bile almaz ucmayan mali. Beyler uctu dediginiz mal Ankara'dan kalkip bir Diyarbakir'a gidip gelsin cenemi kapatirim galiba yapacaklar diye beklerim. Ancak bunlar TAI'de ki asker emeklileri zengin etmek icin icad edilmis projeler. Asli astari yok. Muhendisi bile belli degil. Motora modifiye olmaz. Araba degil bu. Yeni motor koyarsanda tum dengeleri bir daha hesap edeceksin, yapi guclu motoru tasimayabilir. Uzerindeki motorlarda 15.000 feeti gecemiyor alet. Olmadi iste!! Ne uzatiyorsunuz? 20 senede yapilmaz bir is. Sacmalamayin. Yaninizda bir pilot yok mu? Muhendis yok mu? Sorun bakalim. Oyle kafaya gore motor sok tak oluyor mu ucaklar? Hurkus'da ayni durumda. En buyuk motoru taktilar. Fakat o airframin tasiyip tasimayacagi belli degil. Alet verilen hizlara ciktiginda ne olacagi belli degil. En onemlisi muhendisi belli degil kardesim!! Muhendisi kim? YALAN HEPSI
  • aman dikkat edin anka kuşunu kargalar kapmasın :))
  • Ülkemizin değerli insanı çalışırsa en iyisini yapar. Bu projede yıllarca çalışan başta ODTÜ ve diger universite mühendislerine teşekkür etmek gerekir. ANKA'yı geliştirmeye ve daha modern yapmaya devam .
  • her malın alıcısı vardır sen merak etme, gine ye de satsan sudan a da satsan fark etmez yeterki üret satta. üretim ve mühendislik becerin gelişsin. ki anka gerçekten başarılı bir uçaktır inşşallah daha iyileride yapılacaktır... TAİ TUSAŞ ASELSAN gibi kuruluşların çalışmalarını sonuna kadar destekliyorum. bindefa olmasada denemek lazım teknoloji üretmek kolay iş degil. emek gerektirir sabır gerektirir.. ve en önemlisi yapamazsınız diyen bird beyinlilere tahammül gerektirir.. :)
  • daha geçen gün 18 saat uçtu işte. daha ne uçacak ? o hayvani flir ile anca bu kadar oluyor zaten seri üretimde daha ufak bir flir takılacakmış sanırım tei de modifiye motor yapıyor bir taraftan. zamanla olgunlaştıkça gayet iyi bir uçak olacak merak etmeyin. herondan iyi bence.
  • hala aynı yerde ot...... :))
  • Bird, senin gibi yorumlar yapmak için insanın ya havacılık tarihi konusunda kara cahil olması ya da kibarca kötü niyetli olması lazım. Sana tavsiyem biraz tarih kitaplarını incelemendir. Amerikalıların şu anki seviyelerine gelene kadar ne büyük hatalar yaptığını görürsün. Hiçbir çocuk emeklemeden yürüyemez, yürümeden koşamaz. Elbette hatalar aksaklıklar olabilir. Ancak ANKA konusunda çok fazla eleştirilecek bir konu olduğunu da düşünmüyorum.
  • bird kardeş, seni kim besleyip buraya gönderiyor.. sahibini açıklada hepimiz duyalım.. hainlik yapmayın

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, milli imkanlarla tasarımı gerçekleştirilen insansız hava aracı ANKA ile ilgili olarak bir iki ay içerisinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI TUSAŞ) ile sözleşme imzalanacağını söyledi.

Bayar, ''Önümüzdeki bir iki ay içerisinde TAI ile sözleşme imzalayacağımızı düşünüyorum. Bunlar seri üretim uçakları olacak. Tasarım-geliştirme uçaklarından biraz daha ileri bir tasarım ve versiyon olacak. Bazı özelliklerini daha da geliştirmeyi düşünüyoruz ama bugün itibariyle ANKA uçağımız olgunlaşmış ve başarılı bir insansız hava aracıdır'' diye konuştu.

ANKA'DA İMZA AŞAMASINA GELİNDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

bird ~ 11 yıl önce
tai olmuş emekli asker cenneti..ohh ne ala al maaşı yan gel yat...yaa elle tutulur ne yaptınız bir açıklayında öğrenelim...30 yıla yakın süredir işiniz gücünüz montaj...yazık bu insanların verğilerine yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
anka umarım uçar ve başarılı olurda... sadece gözlem yapan iha dönemi kapanıyor yalnız. yine 30 sene sonradan geliyoruz, adamlar radara yakalanmayan ve operasyona aktif saldırı olarak katılan iha yapıyor. biz radara törenle giren sadece foto çekenini yapmaya çalışıyoruz. ya küçümsemiyorum iyi ki de yapılıyor, yapılmalı. kızdığım, berbat durumdasın, ülke her anlamda bölünmüş, her anlamda dışa bağımlısın paran yok üretimin yok hizmet sektörü dışında gelişen sektör yok sanayin son 10 yılda yüzde 12 küçülmüş tüketm manyağı olmuşsun, anka yaptık diye çıkıp sanki her şey güzelmiş gibi davranılmasıdır .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucamiyor diyoruz ~ 11 yıl önce
ucamiyor!! model ucak kadar ucuyor iste. Kac senedir laf ebeligi yapan kim? Bird guzel yazmis ama eksik yazmis. Sudan bile almaz ucmayan mali. Beyler uctu dediginiz mal Ankara'dan kalkip bir Diyarbakir'a gidip gelsin cenemi kapatirim galiba yapacaklar diye beklerim. Ancak bunlar TAI'de ki asker emeklileri zengin etmek icin icad edilmis projeler. Asli astari yok. Muhendisi bile belli degil. Motora modifiye olmaz. Araba degil bu. Yeni motor koyarsanda tum dengeleri bir daha hesap edeceksin, yapi guclu motoru tasimayabilir. Uzerindeki motorlarda 15.000 feeti gecemiyor alet. Olmadi iste!! Ne uzatiyorsunuz? 20 senede yapilmaz bir is. Sacmalamayin. Yaninizda bir pilot yok mu? Muhendis yok mu? Sorun bakalim. Oyle kafaya gore motor sok tak oluyor mu ucaklar? Hurkus'da ayni durumda. En buyuk motoru taktilar. Fakat o airframin tasiyip tasimayacagi belli degil. Alet verilen hizlara ciktiginda ne olacagi belli degil. En onemlisi muhendisi belli degil kardesim!! Muhendisi kim? YALAN HEPSI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bird ~ 11 yıl önce
aman dikkat edin anka kuşunu kargalar kapmasın :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC-1 ~ 11 yıl önce
Ülkemizin değerli insanı çalışırsa en iyisini yapar. Bu projede yıllarca çalışan başta ODTÜ ve diger universite mühendislerine teşekkür etmek gerekir. ANKA'yı geliştirmeye ve daha modern yapmaya devam .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bird beyinliye..... ~ 11 yıl önce
her malın alıcısı vardır sen merak etme, gine ye de satsan sudan a da satsan fark etmez yeterki üret satta. üretim ve mühendislik becerin gelişsin. ki anka gerçekten başarılı bir uçaktır inşşallah daha iyileride yapılacaktır... TAİ TUSAŞ ASELSAN gibi kuruluşların çalışmalarını sonuna kadar destekliyorum. bindefa olmasada denemek lazım teknoloji üretmek kolay iş degil. emek gerektirir sabır gerektirir.. ve en önemlisi yapamazsınız diyen bird beyinlilere tahammül gerektirir.. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bird brain ~ 11 yıl önce
daha geçen gün 18 saat uçtu işte. daha ne uçacak ? o hayvani flir ile anca bu kadar oluyor zaten seri üretimde daha ufak bir flir takılacakmış sanırım tei de modifiye motor yapıyor bir taraftan. zamanla olgunlaştıkça gayet iyi bir uçak olacak merak etmeyin. herondan iyi bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bird e cvp yazanlara ~ 11 yıl önce
hala aynı yerde ot...... :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bird e ~ 11 yıl önce
Bird, senin gibi yorumlar yapmak için insanın ya havacılık tarihi konusunda kara cahil olması ya da kibarca kötü niyetli olması lazım. Sana tavsiyem biraz tarih kitaplarını incelemendir. Amerikalıların şu anki seviyelerine gelene kadar ne büyük hatalar yaptığını görürsün. Hiçbir çocuk emeklemeden yürüyemez, yürümeden koşamaz. Elbette hatalar aksaklıklar olabilir. Ancak ANKA konusunda çok fazla eleştirilecek bir konu olduğunu da düşünmüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bird adlı yorumcuya ~ 11 yıl önce
bird kardeş, seni kim besleyip buraya gönderiyor.. sahibini açıklada hepimiz duyalım.. hainlik yapmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİRD GİBİLER... ~ 11 yıl önce
bunları kimsenin beslediğini sanmıyorum kardeşim.. "bizden adam olmaz" zihniyetiyle büyütülen işsiz güçsüz, genç yurdum insanı... Umarım bir gün milletimizin içinde sakladığı potansiyele inanırlar... yabancılar bile bu potansiyele bunlardan fazla saygı duyuyor... Fazla konuşmaya hacet yok.. Anlamazlar nasılsa...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000