11 Nisan 2015, Cumartesi 09:55:37

AKIN ÖZTÜRK'TEN 'HÜRKUŞ' SİTEMİ

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, "Türk Hava Kuvvetleri Hürkuş ile uçmak istiyor. Hani diyorlar ya 'Türk Hava Kuvvetleri Hürkuş'u istemiyor' diye. Uçmak istiyoruz. Bir takım spekülasyonlara lütfen kimse kulak asmasın" dedi.
  • Sonuç olarak diyeceğim; para çok şey olabilir, ama her şey değildir diye düşünüyorum, çünkü onunla elede edemeyeceğim öyle çok şey gördüm ki, hiç bir zaman bir amaç olamadı, sadece araç olarak kaldı. Şimdi mi ne yapıyorsun. Hayır sivil hava yollarında yüksek ücretlerle çalışamıyorum. Yaşım 45 i geçtiği için almıyorlar. Diğer havayollarınında istediği parayı veremiyorum.
  • Davamı: Daha doğrusu yaşlanıyorum. Bizde sahaları Gençler'e bırakmak esastı. Mesleğimin 12. Yılında karargaha tayin oldum. Buradaki görevden sonra bir tayin daha gördüm. 2009 yılında sözde bir davadan yargılandım.. Güya ordudayken siyasete karışmıştım. Çok zor günler geçirdik. Mecburen emekliliğimi istedim. Emekli olduktan bir yıl sonra beraat ettim. Halbuki hayatımın hiç bir anında siyasetle işim olmadı, bence; sadece vatandaş seviyesinde memleketin bir İnsanı olarak fikrimi söylemekten başka bir suçum yoktu. Şimdi ölsem tekrar dünya ya gelsem yine şanlı Türk Ordusun bir neferi olmak isterim. Saygılarımla
  • Güzel ülkemizin, güzel insanları; ben daha Çocukken ne olacaksın sorusuna hep asker diye cevap veren, öğrenciliği boyunca bunu amaçlamış bir çocuktum. Rahmetli ailem memurdu. Ortaokuldan sonra giremedim askeri okula, liseden sonra girdim. 4 yıl sonra teğmenden. Inanın çıkınca kaç para alacağım hiç merak etmedim. Uçuş okulu ve ilk Kıta Görevine başladım. Yıllar geçiyordu. Evlendim Çocuğum oldu. Hiç bir şey bol değildi. Ama çok şükür yetiyordu. Iyi günlerimiz oluyordu tabiki ama memleketin yaşadığı terör belasından canımız çok yanıyordu. Daha bir gün yüzü görmemiş, bekar benim gibi ilk Doğu Görevini yapan genç Kardeşimi, daha evleneli bir ay olmamış sınıf arkadaşımı toprağa vermek beni çok hızlı ve farklı olgunlaştırdı. Daha üstteğmenliğimin ilk yarısında memleketin temel sıkıntılarını hep beraber yaşıyorduk. Ekonomik krizler, terör ve Kardak krizi. Tayinim Batıya çıktı. Yıllar geçiyordu. 2. Çocuğumu hastaneden çıkartırken kredi çektim. Kredi borcum birkaç gecede 2 katına çıktı. Olsun dedik canımız sağ.
  • Komutanimizi tebrik ediyorum TAI 12 ayda teslim edecekmiş:)) Komutanimizi yalanci cikarmayin Milletimizi kandirmayin
  • Evet test pilotu bey konuşun bakalım. Komutan bizden almıyor diye yaygara yapıyordunuz Facebook'ta. Adam gibi yapıp teslim edebilecekmisiniz sözde mühendis özde asker olan aklınızla?
  • Ne aliyorlar acaba kaynak vererek konusursaniz . Girmeyi dusunuyorum
  • 4000 tl yi teğmen alıyor diğerlerini duysan dudağın uçuklar artisss
  • Askerlik nasil para icin yapilmaz ne icin yapilir olmek icinmi ?
  • Iki soru: 1. Bakan teslimat 2018 diyor Hava Kuvvetleri Komutanı seneye. Hangisi doğru? 2. Eski komutan Balanlı " Hava Kuvvetleri çok kötü durumda, artık gece harekatı yapamıyor" diyor. Doğru mu?
  • damatt ne oldu iyileşti mi :)) :)) :))

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, "Türk Hava Kuvvetleri Hürkuş ile uçmak istiyor. Hani diyorlar ya 'Türk Hava Kuvvetleri Hürkuş'u istemiyor' diye. Uçmak istiyoruz. Bir takım spekülasyonlara lütfen kimse kulak asmasın" dedi.

F-16 Modernizasyon Programı kapsamından düzenlenen "Son Uçak Teslim Töreni" Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kazan Tesislerinde gerçekleştirildi. Törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Bilgin, TUSAŞ Uçak Grubu Başkanı Özcan Ertem ile çok sayıda askeri yetkili katıldı.

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, törende yaptığı konuşmada, yapılan modernizasyon işlemleriyle artık çok daha farklı, çok daha muharip güce sahip F-16'ların Hava Kuvvetleri'nde görev yapacağını belirtti. "Hayalperest değiliz ama hayallerimiz var" diye konuşan Demir, bu hayalin de Türkiye'nin kendi muharip uçağını ürettiğinde de böyle bir tören yapmak olduğunu dile getirdi.

ORGENERAL ÖZTÜRK: "GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTIK"

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, "Türk Hava Kuvvetleri'nin hali hazırda bel kemiğini oluşturan F-16 uçaklarımızın en ileri teknoloji seviyesine çıkarılmasını sağlayan bu projenin bitirilmesi, gücümüze güç katmıştır. Hava Kuvvetlerinin geldiği nokta bizi gururlandırmaktadır. Son yıllarda dünya üzerinde yaşanan krizlerin en önemlileri hemen bizim yanı başımızdaki coğrafyada meydana gelmiştir. Bu durum Silahlı Kuvvetlerin ve özellikle de Hava Kuvvetleri'nin her an harbe hazır ve en ileri seviyede olmasını gerektirmektedir. Madem etrafımızda kriz var, kuvvetli bir Silahlı Kuvvetler ve kuvvetli Hava Kuvvetleri'ne ihtiyacımız olduğu açıktır" dedi.

"HAREKET ETKİNLİĞİMİZ ARTTI"

Orgeneral Öztürk, "Modernizasyon Programıyla daha önce sahip olmadığımız bir çok yetenek kazandırılmıştır. Uçaklarımızın harekat etkinliği bugün en üst seviyeye çıkmıştır. Ayrıca envanterimize kazandırdığımız akllı mühimmatı gece gündüz uzaktan atma hassasiyeti kazanmıştır" diye konuştu.

"F-35 İLE UÇACAK HALE GELDİ"

F-16 modernizasyonu ayrı bir önem kazandığına dikkat çeken Öztürk, "Bu modernizasyonla F-16 uçakları, F-35 uçaklarıyla birlikte görev yapacak duruma gelmiştir. Ayrıca milli muharip uçağımızın geliştirilmesinde de çok çok büyük önemi vardır. Bana nasip olmaz ama benden sonrakiler muharip uçağımızla bu göklerde uçacaklardır" dedi.

"F-16'LARI YENİDEN ENVANTERE ALDIK"

"Tüm F-16 uçaklarımızı yeniden envantere almış olmaktan oldukça mutluyuz" diye konuşan Orgeneral Öztürk, "Dünyada bu konuda silah sistemi olarak kullanılan en son jenerasyon sistem uçaklarımızın üzerine uygulanmıştır. Çok şükür en son sistemi uçaklarımıza modernize ettik. İçerisinde bulunduğumuz dönem her türlü belirsizliği taşımaktadır, Hava Kuvvetleri artık her türlü durumda harbe hazır duruma kavuşmuştur" ifadelerini kullandı.

"HÜRKUŞ İLE İLGİLİ SPEKÜLASYONLARA KULAK ASMAYIN"

Orgeneral Akın Öztürk, programda Hürkuş ile ilgili spekülasyonlara son noktayı koyacak bir açıklama yaptı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı'na soru önergesi vererek, milli uçak Hürkuş'un ne zaman uçacağını ve Hava Kuvvetleri'nin bu uçağı istemediğine dair iddiaları gündeme getirmişti. Bakan Yılmaz, uçağın 2018 yılında teslimi için anlaşma imzalandığını söylerken, Orgeneral Öztürk de dün Hürkuş'u istemediklerine dair iddialara sert tepki gösterdi.
Orgeneral Öztürk, "Türk Hava Kuvvetleri Hürkuş ile uçmak istiyor. Hani diyorlar ya 'Türk Hava Kuvvetleri Hürkuş'u istemiyor' diye. Uçmak istiyoruz. bir takım spekülasyonlara lütfen kimse kulak asmasın. Burada son kez söylüyorum. Basındaki kardeşlerim bunu lütfen her zaman yazın ve arşivlerinize koyun' dedi. Öztürk, ayrıca TUSAŞ'dan söz aldığını belirterek, 12 ay sonra Hürkuş'un kendilerine teslim edileceğini vurguladı.

ORGENERAL ÖZTÜRK HÜRKÜŞ'A BİNDİ

Açılış konuşmalarının ardından modernizasyonu tamamlanan son F-16 uçağının bulunduğu hangarda kokteyl verildi. Orgeneral Akın Öztürk, hangarda bulunan Hürkuş'un kokpitine binerek, Türkiye'nin en yetenekli Hürkuş Test Pilotu Murat Özpala ile TUSAŞ Uçak Grubu Başkanı Özcan Ertem'den bilgi aldı. Orgeneral Öztürk ardından C-130 askeri kargo uçağının kokpitine binerek uzun süre yetkililerden bilgi aldı.

Törenin sonunda TUSAŞ tarafından modernizasyonu tamamlanan son F-16 uçağı pistten törenle havalandı. 

AKIN ÖZTÜRK'TEN 'HÜRKUŞ' SİTEMİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sonuç olarak diyeceğim; para çok şey olabilir, ama her şey değildir diye düşünüyorum, çünkü onunla elede edemeyeceğim öyle çok şey gördüm ki, hiç bir zaman bir amaç olamadı, sadece araç olarak kaldı. Şimdi mi ne yapıyorsun. Hayır sivil hava yollarında yüksek ücretlerle çalışamıyorum. Yaşım 45 i geçtiği için almıyorlar. Diğer havayollarınında istediği parayı veremiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Davamı: Daha doğrusu yaşlanıyorum. Bizde sahaları Gençler'e bırakmak esastı. Mesleğimin 12. Yılında karargaha tayin oldum. Buradaki görevden sonra bir tayin daha gördüm. 2009 yılında sözde bir davadan yargılandım.. Güya ordudayken siyasete karışmıştım. Çok zor günler geçirdik. Mecburen emekliliğimi istedim. Emekli olduktan bir yıl sonra beraat ettim. Halbuki hayatımın hiç bir anında siyasetle işim olmadı, bence; sadece vatandaş seviyesinde memleketin bir İnsanı olarak fikrimi söylemekten başka bir suçum yoktu. Şimdi ölsem tekrar dünya ya gelsem yine şanlı Türk Ordusun bir neferi olmak isterim. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Güzel ülkemizin, güzel insanları; ben daha Çocukken ne olacaksın sorusuna hep asker diye cevap veren, öğrenciliği boyunca bunu amaçlamış bir çocuktum. Rahmetli ailem memurdu. Ortaokuldan sonra giremedim askeri okula, liseden sonra girdim. 4 yıl sonra teğmenden. Inanın çıkınca kaç para alacağım hiç merak etmedim. Uçuş okulu ve ilk Kıta Görevine başladım. Yıllar geçiyordu. Evlendim Çocuğum oldu. Hiç bir şey bol değildi. Ama çok şükür yetiyordu. Iyi günlerimiz oluyordu tabiki ama memleketin yaşadığı terör belasından canımız çok yanıyordu. Daha bir gün yüzü görmemiş, bekar benim gibi ilk Doğu Görevini yapan genç Kardeşimi, daha evleneli bir ay olmamış sınıf arkadaşımı toprağa vermek beni çok hızlı ve farklı olgunlaştırdı. Daha üstteğmenliğimin ilk yarısında memleketin temel sıkıntılarını hep beraber yaşıyorduk. Ekonomik krizler, terör ve Kardak krizi. Tayinim Batıya çıktı. Yıllar geçiyordu. 2. Çocuğumu hastaneden çıkartırken kredi çektim. Kredi borcum birkaç gecede 2 katına çıktı. Olsun dedik canımız sağ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Komutanimizi tebrik ediyorum TAI 12 ayda teslim edecekmiş:)) Komutanimizi yalanci cikarmayin Milletimizi kandirmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tai test plt ~ 9 yıl önce
Evet test pilotu bey konuşun bakalım. Komutan bizden almıyor diye yaygara yapıyordunuz Facebook'ta. Adam gibi yapıp teslim edebilecekmisiniz sözde mühendis özde asker olan aklınızla?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne aliyorlar acaba kaynak vererek konusursaniz . Girmeyi dusunuyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meslek ~ 9 yıl önce
Bazi meslekler vardir, once para icin degil, ozveri ile, sevgi ile, hayranlikla yapilir, ve bunun karsiligi olarak sana yuksek maas odenir sen once parayi dusunmedigin icin... bilardo salonumu bu girmeyi dusunuyorum diyecek...
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
4000 tl yi teğmen alıyor diğerlerini duysan dudağın uçuklar artisss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben almıyorum ~ 9 yıl önce
5 yıldır uçuyorum ben almıyorum 4bin teğmen nasıl alsın...
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Askerlik nasil para icin yapilmaz ne icin yapilir olmek icinmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Iki soru: 1. Bakan teslimat 2018 diyor Hava Kuvvetleri Komutanı seneye. Hangisi doğru? 2. Eski komutan Balanlı " Hava Kuvvetleri çok kötü durumda, artık gece harekatı yapamıyor" diyor. Doğru mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fiğo ~ 9 yıl önce
damatt ne oldu iyileşti mi :)) :)) :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000