21 Temmuz 2010, Çarşamba 08:26:06

"A400M, yüksek maliyetin karşılığını verecektir"

Türkiye’nin birçok Avrupa ülkesiyle birlikte ürettiği A400M askeri nakliye uçağı Londra’da düzenlenen Farnborough Havacılık Fuarı’nda sergilendi. Airbus Military CEO’su Domingo Urena, “Uçağın maliyeti 3.5 milyar Euro arttı ama ülkeler bunun karşılığını alacaklar” dedi.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • resmi bilgilere göre yük kapasitesi 37 ton, 40 ton değil.
  • Ortada daha teslim edecek uçak yok teslim tarihi da devamlı gecikiyor fransız peyniri de fuarlarda şöyle iyi uçak böyle güzel de 2 tane üretmişler showlara götürüp gösteriyorlar ama ne zaman teslimat 2013 den sonraki herhangi bir yıl 2050 ye kadar yolu var.. Bri an önce de teslim etseler de döküntü calardan kurtulsak ama ne vurgun ne döküntü casa uçakları itelediler bize kaza üzerine kaza bir sürü askerimiz şehit oldu özel kuvvetlerden.. Hava Kuvvetlerinin acil hava nakliye uçağına ihtiyaç var ama bekle fransız minnoşlarını..

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle beraber ürettiği A400M askeri nakliye uçağı dünyanın en önemli havacılık fuarlarından Farnborough’da sergilendi. Türkiye, 1999’da aralarında Fransa, İspanya, Almanya, İngiltere’nin bulunduğu bir ortaklığa katılarak A400M projesinde yer aldı.  Uçağın bazı gövde-kanat parçalarını tasarlayıp üreten ve elektronik aksamını döşeyen TAI, bu işbirliği sayesinde devler ligine adımını attı. Uçağın ana yüklenicisi Airbus Military’nin İspanyol CEO’su Domingo Urena, Türkiye’nin projeye en baştan beri kesintisiz şekilde destek verdiğini belirterek, “TAI ile gelecekte daha fazla iş yapmak isteriz” dedi.

2’nci kullanıcı

Toplam 40 ton yük taşıyabilen A400M’lerin test uçuşlarının tamamlanmasından sonra ilk teslimat 2013’te Fransız Hava Kuvvetleri’ne yapılacak. Toplam 10 uçak alacak Türkiye ise A400M’in ikinci kullanıcısı olacak. Uçağın çeşitli nedenlerle geciktiğini, bu nedenle maliyetleri 3.5 milyar Euro arttığını kaydeden Airbus Military CEO’su Urena, ancak finansal sorunun tamamıyla çözüldüğünü kaydetti. Buna göre katılımcı ülkeler maliyet artışını karşılamaya destek verdiğini anlatan Urena, “Ülkeler için maliyet yüzde 10 arttı. Ama bunun karşılığını alacaklar” dedi. 
 
Hedef Türk tasarımı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Farnborough’daki tek Türk bayraklı uçak olan ve Türk Hava Kuvvetleri’nin ilk test uçağı Boeing 737 Havadan Erken Uyarı uçağını gezdi. Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı ve askeri yetkililer ile daha sonra Türkiye’nin ortak olduğu Airbus’ın askeri şirketi Airbus Military A400M nakliye uçağını ziyaret eden Gönül, “Hedefimiz önümüzdeki fuarlara kendi tasarımımız olan uçaklarımızı, insansız hava araçlarımızı getirebilmek ve bu ürünlere küresel pazarlamak aramak.”

Bir günlük sipariş 30 milyar dolar

Londra’da yapılan dünyanın en önemli havacılık fuarlarından Farnborough Air Show’da arka arkaya gerçekleşen siparişler sektörü umutlandırdı. Uzmanlar ekonomik krizin etkilerinin havacılıkta yavaş yavaş azaldığına dikkat çekerek “İlk iki günde 30 milyar dolarlık sivil ve askeri uçak satış anlaşması imzalandı. Havayollarının ve uçak kiralama şirketlerinin yeniden uçak alımına yönelmesi, ekonomik kriz etkilerinin azalmasının en önemli göstergesi” diye konuştu. Havayolu pazarında Dubai merkezli Emirates 8 milyar dolarlık 30 Boeing 777, leasing yani uçak kiralama şirketlerinden Air Lease Coorperation 4 milyar dolarlık 51 Airbus A320 ve General Electric’in finans şirketi GECAS ise 60 A320 ve 40 737’den oluşan 8 milyar dolar değerinde 100 uçaklık satış anlaşma imzaladı.

Kale Grubu Pratt&Whitney’le uçak motoru parçası üretecek

ABD’li uçak motoru üreticisi Pratt&Whitney ile Kale Grubu uçak motoru parçası üretimi için ortaklık kuruyor. United Technologies’e bağlı Pratt&Whitney’in açıklamasına göre, kurulacak şirketin yüzde 51’i Kale Grubu’na ait olacak. Şirket F-35 avcı uçağında kullanılan F135 tipi motorlarda kullanılan parçaları üretecek. Üretim ileride Pratt&Whitney tarafından üretilen F100, F119 ve F117 tipi uçak motorlarının parçalarını da kapsayacak şekilde genişletilebilecek.


 

"A400M, yüksek maliyetin karşılığını verecektir"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
resmi bilgilere göre yük kapasitesi 37 ton, 40 ton değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ortada daha teslim edecek uçak yok teslim tarihi da devamlı gecikiyor fransız peyniri de fuarlarda şöyle iyi uçak böyle güzel de 2 tane üretmişler showlara götürüp gösteriyorlar ama ne zaman teslimat 2013 den sonraki herhangi bir yıl 2050 ye kadar yolu var.. Bri an önce de teslim etseler de döküntü calardan kurtulsak ama ne vurgun ne döküntü casa uçakları itelediler bize kaza üzerine kaza bir sürü askerimiz şehit oldu özel kuvvetlerden.. Hava Kuvvetlerinin acil hava nakliye uçağına ihtiyaç var ama bekle fransız minnoşlarını..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000