24 Ağustos 2010, Salı 07:46:03

A-129 tipi helikopterler ne zaman geliyor?

Türkiye'nin kendi helikopterlerini üreteceği ATAK programında yaşanması beklenen muhtemel gecikme ve ordunun acil ihtiyaç talebiyle birlikte hazır alıma karar verilmişti.
  • Kamov alinmadi çünkü çok agir ve hantal. Ayrica radarda da kabak gibi görünüyor.
  • KAMOV helikopter almazlar. Çünkü, Rusya çok yakın. Alo desen ertesi gün servis gelir. Parça desen aynı gün teslim. Almazlar. Sağlam ya, problemsiz ya almazlar işte. Üstelik seyahat da yok. Dandik Sikorsky'lerle uçmaya devam. KAMOV Ka-50-2 Erdogan işi ne oldu?
  • malesef k.k.k. elindeki silahlı hlkp.yetersiz terörle mücadele de ülkenin bu helikopterlere acilen ihtiyacı var t-129 iyi bir seçim belkü silahlı rus helikopterleride alınabilirdi kamow mesela bence artık şu herşeyimiz amerikadan olsun anlayışı kapansın neticede terörü buraya getiren destek veren büyüten kukla bir kürt devleti kurmak isteyen güçte bu saygılarımla

Bunun üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında haziran ayında yapılan Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısından, 9 adet A-129 tipi helikopter alınması için karar çıkmıştı. Edinilen bilgiye göre İtalya'yla görüşmeler başladı. Fiyat konusunda bazı sıkıntıların yaşandığı belirtilirken, sözleşmesinin imzalanmasının ardından helikopterlerin Türkiye'ye gelişinin 2011'in sonunu bulacağı kaydediliyor. İtalyan Agust Westland ile görüşmeler Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) üzerinden yürütülüyor. Helikopterlerin maliyetinin 300 milyon doları bulacağı belirtiliyor. İtalyan ordusunun da envanterinde bulunan A-129'lar Irak ve Afganistan'da da görev yaptı.

ATAK projesi kapsamında TAI tesislerinde T-129'un üretim çalışmaları da devam ediyor. Önümüzdeki yıl mart ayında deneme uçuşu yapması beklenen T-129, A-129'un gelişmiş versiyonu olacak. Bu helikopterin görev bilgisayarı tamamen yerli üretim olacak.

A-129 tipi helikopterler ne zaman geliyor?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Kamov alinmadi çünkü çok agir ve hantal. Ayrica radarda da kabak gibi görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KAMOV helikopter almazlar. Çünkü, Rusya çok yakın. Alo desen ertesi gün servis gelir. Parça desen aynı gün teslim. Almazlar. Sağlam ya, problemsiz ya almazlar işte. Üstelik seyahat da yok. Dandik Sikorsky'lerle uçmaya devam. KAMOV Ka-50-2 Erdogan işi ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
malesef k.k.k. elindeki silahlı hlkp.yetersiz terörle mücadele de ülkenin bu helikopterlere acilen ihtiyacı var t-129 iyi bir seçim belkü silahlı rus helikopterleride alınabilirdi kamow mesela bence artık şu herşeyimiz amerikadan olsun anlayışı kapansın neticede terörü buraya getiren destek veren büyüten kukla bir kürt devleti kurmak isteyen güçte bu saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000