17 Şubat 2010, Çarşamba 08:15:11

SunExpress'e milletvekili tepkisi...

SunExpress'in Yenişehir Havalanı'ndan yaptığı iç hatlar seferlerini iptal etmesine tepki gösteren CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, "Bursa'yı Anadolu'dan, Anadolu'yu Bursa'dan koparamazlar" dedi.
  • Bursa İstanbulun arka bahçesi degildir. 500 bin Bulgaristandan gelen göçmen nüfusu, 60 bine yakın üniversite ögrencisine sahip bir sanayi ve turizm şehridir.Şehir nüfusu 2.5 milyondur. Çevresiyle en az 4 ile 5 milyonluk bir nüfus potansiyeline sahiptir.Bursada Yunus eli havalanı aktif hale getirilebilir ve pist rahatlıkla 2000 olarak yenidenyapılabilinir.Halka hizmet etmek hakka hizmet etmektir.Elimizi biraz vicdanımıza koyalım artık.
  • Hangi çağdayız.Sırf zarar ettiğini düşünelim dış hatlar hep kar mı ediyor acaba!
  • Bursa çıkışlı uçuşlar için ise özel havayolu şirketlerinin yeterli sayıda uçak filosunun bulunmaması ve dolayısyla uçağın ikinci bacakta maliyetlerinin yükselmesi ve verimsiz zaman kullanılımı nedeniyle seferlerin yine ölü doğması.. Malesef bunlar Bursa nın kaderidir.Ve havayolu ulaşımı en büyük fırsatı Sabiha Gökçen havalimanıdır. Bence Bursalı vekiller,işadamları Sabiha Gökçen havalimanına nasıl daha kolay ulaşılır konusunda çaba sarfetmelidir.Mutlu günler..
  • daha fazla noktaya sefer icra edebilir duruma gelmiştir.Peki Bursalı bu noktadayken neyi talep edebilir? Açıkça bu soruya da Bursaya faydası olacak bir cevap bulamıyorum.Çünkü SunExpress'in filosunun bulunduğu Antalya -Bursa-Antalya parkurunu ele aldığımızda talep yetersizliği bulunuyor.Nedeni 1-havalimanının şehir merkezine uzaklığı,2-İnsanların tatil için arabaları ile seyahat etmesi,3-Bunlara bağlı olarak ücretleri düşük olması ve havayolunun zarar etmesi.
  • Öncelikle Bursa halkı adına üzüntülerimi ifade etmek istiyorum.Bununla birlikte bir havayolunun Bursa dan sefer yapmasının oldukça güç olduğunu ifade etmek isterim.Çünkü sefer planlaması yaparken filonuzun bulunduğu noktadan hareket etmek daha verimli ve karlı bir yöntemdir.SunExpress te uçuş planlamasını bu doğrultuda değiştirmiştir.Böylece filosunu konumlandırdığı havalimanlarından daha fazla noktaya sefer icra edebilir duruma gelmiştir.Peki Bursalı bu noktadayken neyi talep edebilir? Açıkça bu soruya da Bursaya faydası olacak bir cevap bulamıyorum.
  • Neden ellerini taşın altına sokupta, kendi uçak şirketlerini kurmuyorlar ! Ellerinde bir çok değer var. Erdoğan keskin bey gibi. Tail commender.
  • HANİ DİYARBAKIR SEFERLERİ SİZDE İNSAF VARSA DİYARBAKIR VE ANAADOLUNUN BİR ÇOK YERİNE SEFER AÇARSINIZ DİYARBAKIRI BİZ BAŞTA İSTİYORUZ ALLAH AŞKINA BURSAYI DİYARBAKIRI BİRBİRİNDEN AYIRMAYIN BIRAKIN BARIŞ OLSUN DİĞER SEFERLERİDE AÇIN BİDE ANADOLUJET UÇSUN BURSAYA
  • ozur dilerim...bursa olay gazetesi olacakti!!
  • yerel bursa gazetesi haberine gore AnadoluJet SunExpressin biraktigi ucuslara baslayacakmis, hatta Ankara gibi yeni bir hatta acacaklarmis. Bakan yarin son kararin verilcegini beyan etmis.
  • sadece bursa iptal olmadıki saw kayseri antalya kayserii.. doluluksa doluluk . doluluktan ıptal edilecekse 45-55 kişiyle uculan izmir atinalar cooooktan iptal edilirdi ozaman.. bakalım bu işin sonunda ne olacak.

Yenişehir Havaalanı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Millletvekili Kemal Demirel, Bursa'ya yapılan bu haksızlığın giderilmesi için Bursalıları göreve çağırdığını söyledi. Demirel, "18 Şubat itibari ile Yenişehir'den Trabzon, Erzurum ve Antalya'ya sefer yapan SunExpress'in seferlerini iptal ettiğini öğrendik. Daha önce doluluk oranı yüzde 100 olan Diyarbakır seferleri iptal edilmişti. Biz bunun yeniden açılmasını beklerken şimdi de bununla karşılaştık. Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil. Zarar etmeyen bu seferlerin neden iptal edildiğini birileri bize anlatsın. Bu durum Yenişehir ve Bursa'ya yapılan bir haksızlıktır. Doluluk oranı çok az olan ve zarar eden havaalanları çalışırken neden Bursa'da seferler iptal ediliyor?" diye sordu.

18 Şubat'ta Erzurum uçağında hiç yer olmadığına dikkat çeken Demirel, "Bursa Türkiye'nin ekonomisine en fazla katkı sağlayan illerin başında gelirken, böyle bir şeyin neden yapıldığınız kimse bilmiyor. Bizim bu havaalanının açılmasında çok emeğimiz oldu. Şimdi de seferlerin iptal edilmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Ben Bursa milletvekili olarak çağrıda bulunuyorum: Bursa'nın bütün milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları, hemşehri derneklerini göreve çağırıyorum. Bu haksızlığın bitmesi için gelin hep birlikte elimizi taşın altına koyalım. Bursa'ya kimse sahipsiz zannetmesin. İktidar partisinin en yetkili organları partilerinin bayramlaşmalarında Yenişehir'den Balkanlara uçuşlar başlayacak diye nutuk atıyor, ama iç hat seferlerinin iptal edilmesi karşısında susuyorlar. İktidarın Ulaştırma Bakanlığı nezdinde hemen bu konuyu çözmesini bekliyoruz" diyerek, yetkililere çağrıda bulundu.

Yenişehir Havaalanı'nın gerek fiziki ve gerekse personel açısından son derece kaliteli olduğunun altını çizen Demirel, "Ama ne hikmetse yıllardan bu yana bir standarda oturtamadılar burasını. Bursa bunu hak etmiyor. Artık kalıcı bir çözüme kavuşturulmalı. Bunun için gerekirse imza kampanyası, gerekirse yürüyüşler yapacağız. Konuyu hemen TBMM gündemine taşıyacağım. Bu haksızlığın bir an önce giderilmesi için mücadele edeceğim. Ben demiryolu gelsin diye uğraşıyorum, bunlar işleyen havaalanını kapatmaya çalışıyor. Bursa ulaşım bakımından gerçekten hizmet fakiri. Artık yeter demenin zamanı geldi de geçiyor bile. Bütün Bursa artık yeter demeli. Bu oyunun bitmesi için mücadele etmeli. Bursa bu haksızlıkların hesabını iktidara soracaktır. İktidar milletvekilleri bu durumdan haberdar bile olmadıklarını söylüyorlar. Böyle bir mantık olabilir mi?" diye konuştu.

SunExpress'e milletvekili tepkisi...

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bursa İstanbulun arka bahçesi degildir. 500 bin Bulgaristandan gelen göçmen nüfusu, 60 bine yakın üniversite ögrencisine sahip bir sanayi ve turizm şehridir.Şehir nüfusu 2.5 milyondur. Çevresiyle en az 4 ile 5 milyonluk bir nüfus potansiyeline sahiptir.Bursada Yunus eli havalanı aktif hale getirilebilir ve pist rahatlıkla 2000 olarak yenidenyapılabilinir.Halka hizmet etmek hakka hizmet etmektir.Elimizi biraz vicdanımıza koyalım artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hangi çağdayız.Sırf zarar ettiğini düşünelim dış hatlar hep kar mı ediyor acaba!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bursa çıkışlı uçuşlar için ise özel havayolu şirketlerinin yeterli sayıda uçak filosunun bulunmaması ve dolayısyla uçağın ikinci bacakta maliyetlerinin yükselmesi ve verimsiz zaman kullanılımı nedeniyle seferlerin yine ölü doğması.. Malesef bunlar Bursa nın kaderidir.Ve havayolu ulaşımı en büyük fırsatı Sabiha Gökçen havalimanıdır. Bence Bursalı vekiller,işadamları Sabiha Gökçen havalimanına nasıl daha kolay ulaşılır konusunda çaba sarfetmelidir.Mutlu günler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
daha fazla noktaya sefer icra edebilir duruma gelmiştir.Peki Bursalı bu noktadayken neyi talep edebilir? Açıkça bu soruya da Bursaya faydası olacak bir cevap bulamıyorum.Çünkü SunExpress'in filosunun bulunduğu Antalya -Bursa-Antalya parkurunu ele aldığımızda talep yetersizliği bulunuyor.Nedeni 1-havalimanının şehir merkezine uzaklığı,2-İnsanların tatil için arabaları ile seyahat etmesi,3-Bunlara bağlı olarak ücretleri düşük olması ve havayolunun zarar etmesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Öncelikle Bursa halkı adına üzüntülerimi ifade etmek istiyorum.Bununla birlikte bir havayolunun Bursa dan sefer yapmasının oldukça güç olduğunu ifade etmek isterim.Çünkü sefer planlaması yaparken filonuzun bulunduğu noktadan hareket etmek daha verimli ve karlı bir yöntemdir.SunExpress te uçuş planlamasını bu doğrultuda değiştirmiştir.Böylece filosunu konumlandırdığı havalimanlarından daha fazla noktaya sefer icra edebilir duruma gelmiştir.Peki Bursalı bu noktadayken neyi talep edebilir? Açıkça bu soruya da Bursaya faydası olacak bir cevap bulamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neden ellerini taşın altına sokupta, kendi uçak şirketlerini kurmuyorlar ! Ellerinde bir çok değer var. Erdoğan keskin bey gibi. Tail commender.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HANİ DİYARBAKIR SEFERLERİ SİZDE İNSAF VARSA DİYARBAKIR VE ANAADOLUNUN BİR ÇOK YERİNE SEFER AÇARSINIZ DİYARBAKIRI BİZ BAŞTA İSTİYORUZ ALLAH AŞKINA BURSAYI DİYARBAKIRI BİRBİRİNDEN AYIRMAYIN BIRAKIN BARIŞ OLSUN DİĞER SEFERLERİDE AÇIN BİDE ANADOLUJET UÇSUN BURSAYA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ozur dilerim...bursa olay gazetesi olacakti!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yerel bursa gazetesi haberine gore AnadoluJet SunExpressin biraktigi ucuslara baslayacakmis, hatta Ankara gibi yeni bir hatta acacaklarmis. Bakan yarin son kararin verilcegini beyan etmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sadece bursa iptal olmadıki saw kayseri antalya kayserii.. doluluksa doluluk . doluluktan ıptal edilecekse 45-55 kişiyle uculan izmir atinalar cooooktan iptal edilirdi ozaman.. bakalım bu işin sonunda ne olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000