22 Şubat 2010, Pazartesi 10:22:09

SunExpress’in tutarsızlığı...

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık, bu haftaki yazısında SunExpress'i eleştiriyor...
  • gidipte almanyada lufthansayla ortak bi firma kurabilirmisiniz? almmanyada ucuslara kara ortak bi sirkette biz kuralim .ama admlarr gelmis turkiye de cirit atiyor. istedigi noktaya ucuyor para kazaniyor.. bizim paramizi birakin ajet kazansin varsin sun express ucmasin
  • Hala bursa ucuslari dolmadi ondan bursalilar suclu diye yazan kücük beyinler var..anlama zorlugunuz mu var bilmiyorum ama bursa ucuslari % 80-90 doluluk orani ile iptal edildi..ayrica bursadan diyarbakira,trabzona ucaklar ucuyordu,sirf ucmak icin millet topluca diyarbakirami gidicek ? biraz beyninizi calistirin..bursani ncogunlugu balkan kökenlidir koysalar balkan ülkelerine ucuslari,antalya,ankara bakin nasil aktif oluyor hava alani..anlayin artik problem doluluk oranlarinda degildi problem sun express firmasinin salakca tutumuydu.bizde bursalilar olarak arti ksun expresse binmeyecegiz onlarda birdaha bursaya adimini atmasinlar.
  • zaten bi tek sun express ve özdilek'in uçağı iniyor YEI'ye. kendi şehrinizin havayolu Turkuaz bile uçmuyor buraya. Turkuaz da bırasın uçakları kıbrısa vermeyi de, kendi base'ine yatırım yapsın...
  • Ne oldu çevreci Sun expresse ?
  • Yenişehir havaalanı vakti zamanında NATO fonlarından askreri uçakların herhangi bir savaşta dağılabilmeleri için yedek meydan olarak yapılmıştı. Yani sivil amaçlar yoktu. Sonra bursalılar müracaat etti. Askeriye tabi sivil maksatlı kullanabilirsiniz dedi. En büyük mahzuru leylek veya rüzgar değil şehir merkezine 60 km. mesafede olmasıdır.
  • 21 yıldır türkiye de antalya izmir ve sabiha gökcen den ucus yapan, bircok başarısı olan, almanya daki turizm potansiyelinin en buyuk bolumunu ülkemize taşıyan, yaz aylarında bodrumu dalamanı kendine base yapan bir şirketten, operasyonle nedenler ve yükselmeyen iş hacminden cekilence nedenleri sorgulamayıp, hayır sen zarara decam et, rakiplerin karlı hatları goturuyorlar demek... yakışmıyor havacılıkla bu kadar ilgili kişilere..
  • Yenişehire havaalanı yapımını onaylıyanlar ya havacılıgı bilmiyorlar yada Bursa halkına zulum olsun istediler Niye mi ? -İlk önceorası kuşların göç yollarının altında baharda oraya en az 500 leylek gelecek gelip bakın)hatırlarsınız Amerikada uçak kuş sürüsüne dalıp Hudson nehrine indi) Ama bursada nehir yok bu leylekler yüzünden illa bir ucak düşecek. - Sürekli sisli olan bir dogal yapıya sahip ( meterolojiden bunu ögrenebilirsiniz) - Sürekli yan rüzgar var (pist için) Haydi bu riskleri görmezden gelin !.. Havalanı yapmaya yetkili olan o bilge insanlar bunları düşünmeden yanlış yatırıma sebep verdiler Yenişehirde.
  • İstanbuldan Eskişehire her gün THY uçuyor bir bakın bakalım kaç yolcuyla ucuyor. 40 yada 50 kişiyle ucuyorlar. Kökü zarar. Ama Bursadan 737 ucaklar % 80 ortalama dolulukla giderken daha ne dolulugu arıyorsunuz !.. Diger şirketlere gelince onlara bu talepler iletildi ama nedendir bilinmez ama Bursaya gelmiyorlar.
  • bence bursalılar olarak sun express'in neden çekildiğini değil, diğer firmaları neden kentinize getiremediğinizi sorgulayın. Uçakları doldurmayanlar yine sizlersiniz...

Yine şimşekleri üzerimize çekeceğiz, yine eleştirilerin odak noktası olacağız. Ancak fikir beyan etmenin, havacılık adına düşündüklerimizi söylemenin bizim görevlerimiz arasında olduğunu hatırlatmak isterim. Bugüne kadar SunExpress Havayolları ile ilgili köşe yazısı yazdığımı hatırlamıyorum. İlk yazımız biraz ağır olacak ama hukuk dilinde “Ağır Eleştiri” olarak tabir ediliyor böyle yazılar.

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık'ın kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN

SunExpress’in tutarsızlığı...

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
gidipte almanyada lufthansayla ortak bi firma kurabilirmisiniz? almmanyada ucuslara kara ortak bi sirkette biz kuralim .ama admlarr gelmis turkiye de cirit atiyor. istedigi noktaya ucuyor para kazaniyor.. bizim paramizi birakin ajet kazansin varsin sun express ucmasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hala bursa ucuslari dolmadi ondan bursalilar suclu diye yazan kücük beyinler var..anlama zorlugunuz mu var bilmiyorum ama bursa ucuslari % 80-90 doluluk orani ile iptal edildi..ayrica bursadan diyarbakira,trabzona ucaklar ucuyordu,sirf ucmak icin millet topluca diyarbakirami gidicek ? biraz beyninizi calistirin..bursani ncogunlugu balkan kökenlidir koysalar balkan ülkelerine ucuslari,antalya,ankara bakin nasil aktif oluyor hava alani..anlayin artik problem doluluk oranlarinda degildi problem sun express firmasinin salakca tutumuydu.bizde bursalilar olarak arti ksun expresse binmeyecegiz onlarda birdaha bursaya adimini atmasinlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
zaten bi tek sun express ve özdilek'in uçağı iniyor YEI'ye. kendi şehrinizin havayolu Turkuaz bile uçmuyor buraya. Turkuaz da bırasın uçakları kıbrısa vermeyi de, kendi base'ine yatırım yapsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne oldu çevreci Sun expresse ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yenişehir havaalanı vakti zamanında NATO fonlarından askreri uçakların herhangi bir savaşta dağılabilmeleri için yedek meydan olarak yapılmıştı. Yani sivil amaçlar yoktu. Sonra bursalılar müracaat etti. Askeriye tabi sivil maksatlı kullanabilirsiniz dedi. En büyük mahzuru leylek veya rüzgar değil şehir merkezine 60 km. mesafede olmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
21 yıldır türkiye de antalya izmir ve sabiha gökcen den ucus yapan, bircok başarısı olan, almanya daki turizm potansiyelinin en buyuk bolumunu ülkemize taşıyan, yaz aylarında bodrumu dalamanı kendine base yapan bir şirketten, operasyonle nedenler ve yükselmeyen iş hacminden cekilence nedenleri sorgulamayıp, hayır sen zarara decam et, rakiplerin karlı hatları goturuyorlar demek... yakışmıyor havacılıkla bu kadar ilgili kişilere..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yenişehire havaalanı yapımını onaylıyanlar ya havacılıgı bilmiyorlar yada Bursa halkına zulum olsun istediler Niye mi ? -İlk önceorası kuşların göç yollarının altında baharda oraya en az 500 leylek gelecek gelip bakın)hatırlarsınız Amerikada uçak kuş sürüsüne dalıp Hudson nehrine indi) Ama bursada nehir yok bu leylekler yüzünden illa bir ucak düşecek. - Sürekli sisli olan bir dogal yapıya sahip ( meterolojiden bunu ögrenebilirsiniz) - Sürekli yan rüzgar var (pist için) Haydi bu riskleri görmezden gelin !.. Havalanı yapmaya yetkili olan o bilge insanlar bunları düşünmeden yanlış yatırıma sebep verdiler Yenişehirde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İstanbuldan Eskişehire her gün THY uçuyor bir bakın bakalım kaç yolcuyla ucuyor. 40 yada 50 kişiyle ucuyorlar. Kökü zarar. Ama Bursadan 737 ucaklar % 80 ortalama dolulukla giderken daha ne dolulugu arıyorsunuz !.. Diger şirketlere gelince onlara bu talepler iletildi ama nedendir bilinmez ama Bursaya gelmiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence bursalılar olarak sun express'in neden çekildiğini değil, diğer firmaları neden kentinize getiremediğinizi sorgulayın. Uçakları doldurmayanlar yine sizlersiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000