21 Aralık 2008, Pazar 12:22:29

SUNEXPRESS YOLCUSUNUN BOMBA ŞAKASI

Sunexpress Havayolları’na ait bir yolcu uçağı dün akşam İzmir-Köln seferini yapmak üzere pist başına geldi. Bu sırada yolculardan biri “ceketimde bomba var” diyerek yürekleri ağza getirdi.
  • bu blue rumuzlu arkadaş ya işten atılmış yada işe alınamamış bir arkadaş ki konuyu saptırıp garsonluğa veya duty free ye getiriyor.arkaşımız güvenlik ten bi haber ne yazıkki. o nun bu kabnin ekibinden ğrenecek çok şeyi var.
  • ARTIK OLAY YÖN DEĞİŞTİRDİ VE İKRAM,KABİN AMİRİ,DUTY FREE GİBİ YERLERE GİDİYOR.! MADEM BU KADAR ŞİKAYETÇİSİNİZ;ŞİRKETE E-MAIL ATIN VE DİLE GETİRİN SORUN NE İSE.SUN EXPRESS UÇUŞ EMNİYETİNİ VE EĞİTİMİ ÖNEMSEYEN BİR ŞİRKETTİR.MEYVE VEREN AĞAÇ DAİMA TAŞLANIR.ARTIK KOMİK OLUYOR.
  • Bu ucusda görevli olan kabin amirini tanıyıorum.Kendisi son derece sımarık,havaclılkla uzaktan yakından alakası olmayan,ve bu yasanan olayda tüm olanları oldukca abartıp ucaktaki diğer yolcuları gereksiz panığe sokan hanfendi değil kabin amiri olmak bir cafe'de şef garson bile olamaz.
  • türkiye de bazı insanların hala ne kadar cahilce davranabildiği ve hala ne kadar cahilce yorumlar yapabildigini görmek ne acıdır.havacılık kuralları kanla yazılmıstır ki havacılıkta hiçbir seyin sakası yoktur.olamazda..sunexpress ailesinin ne kadar titiz ve ne kadar bu işi önemseyerek operasyonları gerceklestırdıgını bılıyoruz..ama sadece ucaga binerek havacılık hakkında b,ilgiye sahip oldugunu sana insanlar bunun uzerıne sayfalarca yorun yapabiliyorlar.kabın ve kokpıt ekıplerının ne kadar zor sartlar altında çalıştıklarını ve ne kadar mesakkatli egıtımlerden gecerek ucabıldıklerını bılıyormusunuz da bu gereksız yorumları yapıyorsunuz?sızın garson sandıgınız,canınız ıstedıgınızde tacız edebıldıgınız,hatta asagıladıgınız,kotu davrandıgınız ve hatta kurallar geregı yapılmaması hakkında kıbarca uyarıldıktan sonra ukala bırsekılde cevap verdıkten sonra da uygun bır uslupla uyarıldıgınız sunex. personelı belkıde turkıyedekı en ıyı kabın pesonelıdır..hepsı unıversıte mezunu ve en az ıkı dıl bılen kalıfıye elemanlardır kı egıtımlerdekı ılk oncelık "safety ve emergency"dir...maalesef turk ınsanın kafa yapısı hala aldıgı ıkı kurusluk bıletle ucagı satın aldıgı ve ıstedıgı gıbı at kosturabılecegı dusuncesını surdurmektedır..ayrıca sunex. kokpıt ekıbının de en ıyı pılotlar oldugunu anlatmaya gerek yoktur kı sunex. yolcusu olarak huzur ıcınde ucaga bınıyorum.umarım bu sekılde buyumeye devam edersınız xq aılesı...
  • Sunex de böyle şeyler olur. Zaten sürekli bir vukuat var..
  • Hosteslerin adı artık eskide kalmıuş..şimdi tutturmuşlar hostes emergency durumda asıl işlerini yapar onlar satış elemanı yada garson değildir diyorlar.. hadi canım sizde yok artık çüş yani.. Ulen hostes dediğin yer gösterir yüklenen ikram malzemelerini yolcuya dağıtır satış yapar duty free yüklenen malzemeleri satar..Haaa emergency durumda ise dediğiniz doğru da türkiye de şu son zamanlardaki alım kriterlerine baktığınızda toplama ekiplerle başınıza geleceği söyliyeyeim..uçaktan önce onlar kaçarlar..o da slide lardan düzgün atlamasını becerebilirlerse( inanmayan THY eğitime gdip bakabilir ) .. Fazla satış yapıp fazla prim alayım diye bi tarafrlarını yırtan ekipler son yıllarda şerif ilan edildi nerdeyseee !!!
  • Havacılıkta tüm kurallar kanla yazılmıştır... Camiadan olan herkes bu cümleyi ve temsil ettiği gerçeği bilir. Kural kuraldır ve uyması gerekenler uymalıdır. Nasıl kabin memurları kendileriyle ilgili konmuş olan kurallara uyuyorsa yolcu da kendisinden beklenenlere uymak zorundadır. Emniyet ciddiyet gerektirir, emniyet üzerine şaka yapılmaz... 2 sene uçtuğum SunEx'te tüm kurallara ciddiyetle uyulduğunu biliyorum. Siz hala kabin memurlarını garson filan zannetmeye devam edin... Zannediyorsunuz ki uçak kazaları hep başkalarının başına gelir! Yok öyle birşey bir gün sizin de başınıza gelebilir ve o durumda size yardımcı olacak,hayatınızı kurtaracak kişiler kabin memurlarıdır. Ve onlar aslında sadece bu iş için eğitilmişlerdir... Gerisi bahane...
  • Flymenn&Bristol ve Blue lar isimlerinizi ilinç yapmışsınız ama cahilsiniz işte havacılıktan nekadar anladıgınız ortada. Sanırım hepinizin XQ kuyurk acısı var ne o iş başvurusuna bulundunuzda alınmadınızmı? yoksa sizler LH ve THY laf atanlar bu fırsatlardan faydalanamadınız dıye mı kıkandınız? herşey bir yana kac kez uzaga bındınız kı yorum yapıyorsunuz, havacı olmanız ımkansız havacı olunmaz dogulru, havacılık kural demektır bombanın sakası olmaz, umarım bunu saka olarak yapan oyle bır ceza alır kı sızlerede ıbret olur ne sakası bu .... sakası olur olsa olsa ınsallah butun masrafları odenmekle yukumlu tutulur ozaman goruruz saka nasıl oluyormus. maalesef ulkede bu tur saka yapanlara gereken ceza verılmedıgınden bu cahılce ornekler hep olucak keske almanya ınıste yapsaydıda gelecegını kaybetseydı bak orada bu tıpler nasıl davranıyorlar. hosteslere laf atmak yerıne sın cıddıyetını anla hoc bır havayolund hostesler bukadr ozenle secılmıyor merak etme kıskanmayın!!!!!!!!!!
  • Hadi bir araştır bakayım ..merak ediyorum kaç tane örnek bulacaksın o cadı kabin amirlerinin asık suratlı olmadığı ve yolcunun bomba şakasının yada içinde bomba lafı geçen sitem cümlesinin şaka değil gerçek olduğu ve senin dediğin gibi DNA ların bile bulunamadığı kaç tane olmuş olay sayabilirsin..Haa bana sorarsan ben sana okadar çok örnek gösterebilirim ki bu gerçek olmayan bomba lı şakalar hakkında sen bile vay be bukadar varmıymış dersin..İnanmıyorsan gir airporthaber arşivlerine araştır oku..onuda yapamıyorsan bu haberdeki yorumları oku..zaten herkesin sıkıntısı bu şakalar.. Ama bu örnekte şaka yok !! Kabin ekibinin sinirli davranışına sitem var..
  • Sunexpressin tüm kabin ekibinin % 90 i ayni istediginiz kadar da inkar edin , o yolcuya nasil hitap ettiyse yolcuda zivanadan cikip bu cevabi vermistir,( elbetteki hatali bir cevap ) ama olayi büyütmeyide XQ nun kabin ekibi yapmistir, bu arada Kabin elemanlari da bir nevi garson,dur bunada istediginiz kadar itiraz edin yada antalyadaki otellerden kac tane kabin elemani alinmistir arastirin.. Kimsenin zorunada gitmesin üzerine alinan da alinsin .. XQ thy ile Lh ya sirtini dayamamnin avantajlarini tüm elemanlari ile havali sekilde kullaniyor .. thy gibi aile sirketi oldular iyice bunada itiraz edin. hehehe ama yinede olan yolcuya olmus bence buda XQ cularin zoruna gitmesin , hadi bye ha birde ucaklarda yolculara duty free satisi yaparken ne taklalar atiyolar hani XQ prestiji ciddiyeti, yada yolcuya sattigi sigaradan paketten bir tane alan sarlatanlar bile var XQ da.. XQ cular sorry ama yani

Olay şöyle gelişti. Sunexpress Havayollarına ait bir yolcu uçağı Köln’e gitmek üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan havalanmak üzere pist başına geldi. Bu sırada tüm uyarılarını yapan kabin ekipleri yolculardan birinin ayağa kalktığını gördü. Kalkış sırasında kurallar gereği tüm yolcuların yerinde oturmaları ve kemerlerinin bağlı olması gerekirken yolcunun ayakta durması kabin ekiplerini harekete geçirdi.

 

Kabin memuru yolcuya yerine oturması için gerekli ikazı yaptı. Ancak yolcu elinde bulunan ceketini göstererek “Ceketimde bomba var” dedi. Tüm yolcuların dikkatini çeken bu sözler üzerine kabin memuru kaptan pilot Kemal Cinüçen ve yardımcısı Bülent Bildik’i uyararak yolcunun “Ceketimde bomba var” dediğini bildirdi.

 

Kaptan Pilot Kemal Cinüçen, anında kule ile irtibata geçerek durumu iletti. Kule uçağın uzak bir noktaya çekilmesini istedi. Uçak belirtilen noktaya çekilirken, bu sırada polislerde alarma geçti. Yolcu durumun ciddiyetini anlar anlamaz şaka olduğunu söylemekle yetindi. Ancak havacılık kuralları gereği “Bomba” sözünün geçmesi bile uçağın tamamen aranması için yeterli bir sebep.

 

Polisler yolcuyu apar-topar gözaltına alırken, uçak didik didik arandı. Şaka yapan yolcu ise terörle mücadele merkezinde sorguya alındı.

 

Öte yandan böyle durumlarda havayolu şirketinin yolcu hakkında dava açma hakkı bulunuyor.

©AirportHaber Özel

SUNEXPRESS YOLCUSUNUN BOMBA ŞAKASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

sxs ~ 15 yıl önce
bu blue rumuzlu arkadaş ya işten atılmış yada işe alınamamış bir arkadaş ki konuyu saptırıp garsonluğa veya duty free ye getiriyor.arkaşımız güvenlik ten bi haber ne yazıkki. o nun bu kabnin ekibinden ğrenecek çok şeyi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SCCM ~ 15 yıl önce
ARTIK OLAY YÖN DEĞİŞTİRDİ VE İKRAM,KABİN AMİRİ,DUTY FREE GİBİ YERLERE GİDİYOR.! MADEM BU KADAR ŞİKAYETÇİSİNİZ;ŞİRKETE E-MAIL ATIN VE DİLE GETİRİN SORUN NE İSE.SUN EXPRESS UÇUŞ EMNİYETİNİ VE EĞİTİMİ ÖNEMSEYEN BİR ŞİRKETTİR.MEYVE VEREN AĞAÇ DAİMA TAŞLANIR.ARTIK KOMİK OLUYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Bu ucusda görevli olan kabin amirini tanıyıorum.Kendisi son derece sımarık,havaclılkla uzaktan yakından alakası olmayan,ve bu yasanan olayda tüm olanları oldukca abartıp ucaktaki diğer yolcuları gereksiz panığe sokan hanfendi değil kabin amiri olmak bir cafe'de şef garson bile olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 15 yıl önce
türkiye de bazı insanların hala ne kadar cahilce davranabildiği ve hala ne kadar cahilce yorumlar yapabildigini görmek ne acıdır.havacılık kuralları kanla yazılmıstır ki havacılıkta hiçbir seyin sakası yoktur.olamazda..sunexpress ailesinin ne kadar titiz ve ne kadar bu işi önemseyerek operasyonları gerceklestırdıgını bılıyoruz..ama sadece ucaga binerek havacılık hakkında b,ilgiye sahip oldugunu sana insanlar bunun uzerıne sayfalarca yorun yapabiliyorlar.kabın ve kokpıt ekıplerının ne kadar zor sartlar altında çalıştıklarını ve ne kadar mesakkatli egıtımlerden gecerek ucabıldıklerını bılıyormusunuz da bu gereksız yorumları yapıyorsunuz?sızın garson sandıgınız,canınız ıstedıgınızde tacız edebıldıgınız,hatta asagıladıgınız,kotu davrandıgınız ve hatta kurallar geregı yapılmaması hakkında kıbarca uyarıldıktan sonra ukala bırsekılde cevap verdıkten sonra da uygun bır uslupla uyarıldıgınız sunex. personelı belkıde turkıyedekı en ıyı kabın pesonelıdır..hepsı unıversıte mezunu ve en az ıkı dıl bılen kalıfıye elemanlardır kı egıtımlerdekı ılk oncelık "safety ve emergency"dir...maalesef turk ınsanın kafa yapısı hala aldıgı ıkı kurusluk bıletle ucagı satın aldıgı ve ıstedıgı gıbı at kosturabılecegı dusuncesını surdurmektedır..ayrıca sunex. kokpıt ekıbının de en ıyı pılotlar oldugunu anlatmaya gerek yoktur kı sunex. yolcusu olarak huzur ıcınde ucaga bınıyorum.umarım bu sekılde buyumeye devam edersınız xq aılesı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 15 yıl önce
Sunex de böyle şeyler olur. Zaten sürekli bir vukuat var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
blue ~ 15 yıl önce
Hosteslerin adı artık eskide kalmıuş..şimdi tutturmuşlar hostes emergency durumda asıl işlerini yapar onlar satış elemanı yada garson değildir diyorlar.. hadi canım sizde yok artık çüş yani.. Ulen hostes dediğin yer gösterir yüklenen ikram malzemelerini yolcuya dağıtır satış yapar duty free yüklenen malzemeleri satar..Haaa emergency durumda ise dediğiniz doğru da türkiye de şu son zamanlardaki alım kriterlerine baktığınızda toplama ekiplerle başınıza geleceği söyliyeyeim..uçaktan önce onlar kaçarlar..o da slide lardan düzgün atlamasını becerebilirlerse( inanmayan THY eğitime gdip bakabilir ) .. Fazla satış yapıp fazla prim alayım diye bi tarafrlarını yırtan ekipler son yıllarda şerif ilan edildi nerdeyseee !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
exxq ~ 15 yıl önce
Havacılıkta tüm kurallar kanla yazılmıştır... Camiadan olan herkes bu cümleyi ve temsil ettiği gerçeği bilir. Kural kuraldır ve uyması gerekenler uymalıdır. Nasıl kabin memurları kendileriyle ilgili konmuş olan kurallara uyuyorsa yolcu da kendisinden beklenenlere uymak zorundadır. Emniyet ciddiyet gerektirir, emniyet üzerine şaka yapılmaz... 2 sene uçtuğum SunEx'te tüm kurallara ciddiyetle uyulduğunu biliyorum. Siz hala kabin memurlarını garson filan zannetmeye devam edin... Zannediyorsunuz ki uçak kazaları hep başkalarının başına gelir! Yok öyle birşey bir gün sizin de başınıza gelebilir ve o durumda size yardımcı olacak,hayatınızı kurtaracak kişiler kabin memurlarıdır. Ve onlar aslında sadece bu iş için eğitilmişlerdir... Gerisi bahane...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 15 yıl önce
Flymenn&Bristol ve Blue lar isimlerinizi ilinç yapmışsınız ama cahilsiniz işte havacılıktan nekadar anladıgınız ortada. Sanırım hepinizin XQ kuyurk acısı var ne o iş başvurusuna bulundunuzda alınmadınızmı? yoksa sizler LH ve THY laf atanlar bu fırsatlardan faydalanamadınız dıye mı kıkandınız? herşey bir yana kac kez uzaga bındınız kı yorum yapıyorsunuz, havacı olmanız ımkansız havacı olunmaz dogulru, havacılık kural demektır bombanın sakası olmaz, umarım bunu saka olarak yapan oyle bır ceza alır kı sızlerede ıbret olur ne sakası bu .... sakası olur olsa olsa ınsallah butun masrafları odenmekle yukumlu tutulur ozaman goruruz saka nasıl oluyormus. maalesef ulkede bu tur saka yapanlara gereken ceza verılmedıgınden bu cahılce ornekler hep olucak keske almanya ınıste yapsaydıda gelecegını kaybetseydı bak orada bu tıpler nasıl davranıyorlar. hosteslere laf atmak yerıne sın cıddıyetını anla hoc bır havayolund hostesler bukadr ozenle secılmıyor merak etme kıskanmayın!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Blue ~ 15 yıl önce
Hadi bir araştır bakayım ..merak ediyorum kaç tane örnek bulacaksın o cadı kabin amirlerinin asık suratlı olmadığı ve yolcunun bomba şakasının yada içinde bomba lafı geçen sitem cümlesinin şaka değil gerçek olduğu ve senin dediğin gibi DNA ların bile bulunamadığı kaç tane olmuş olay sayabilirsin..Haa bana sorarsan ben sana okadar çok örnek gösterebilirim ki bu gerçek olmayan bomba lı şakalar hakkında sen bile vay be bukadar varmıymış dersin..İnanmıyorsan gir airporthaber arşivlerine araştır oku..onuda yapamıyorsan bu haberdeki yorumları oku..zaten herkesin sıkıntısı bu şakalar.. Ama bu örnekte şaka yok !! Kabin ekibinin sinirli davranışına sitem var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flymenn ~ 15 yıl önce
Sunexpressin tüm kabin ekibinin % 90 i ayni istediginiz kadar da inkar edin , o yolcuya nasil hitap ettiyse yolcuda zivanadan cikip bu cevabi vermistir,( elbetteki hatali bir cevap ) ama olayi büyütmeyide XQ nun kabin ekibi yapmistir, bu arada Kabin elemanlari da bir nevi garson,dur bunada istediginiz kadar itiraz edin yada antalyadaki otellerden kac tane kabin elemani alinmistir arastirin.. Kimsenin zorunada gitmesin üzerine alinan da alinsin .. XQ thy ile Lh ya sirtini dayamamnin avantajlarini tüm elemanlari ile havali sekilde kullaniyor .. thy gibi aile sirketi oldular iyice bunada itiraz edin. hehehe ama yinede olan yolcuya olmus bence buda XQ cularin zoruna gitmesin , hadi bye ha birde ucaklarda yolculara duty free satisi yaparken ne taklalar atiyolar hani XQ prestiji ciddiyeti, yada yolcuya sattigi sigaradan paketten bir tane alan sarlatanlar bile var XQ da.. XQ cular sorry ama yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000