22 Mayıs 2011, Pazar 11:50:46

SUNEXPRESS YOLCULARI ÇİLEDEN ÇIKTI!

Adana'dan İstanbul'a gitmesi gereken SunEkspres'e ait yolcu uçağının 3 saat rötar yapması yolcuların tepkisine neden oldu. Saatlerce beklemekten yorgun düşen yolcular, havayolu şirketinden muhattap bulamayınca, şirketi alkışlarla protesto etti...
  • seni o yolcuların karşısına bir çıkartalım mı? ne dersin?anlamayı anlarsın o zaman
  • Üç kuruş para verip bilet alan yolcular uçağı satın aldık zannederler.Havayolu şirketinin de yolcularını geciktirmekten dolayı zevk aldıklarını düşünürler. Yok böyle bir mantık ve yaklaşım.O yolcular bilirler mi acaba havayolu şirketi bu gecikmeden dolayı ne tür maliyetlere katlanırlar?
  • Yolculari savunanlara 1-2 laf soylemek istiyorum. Yolcu elbette bilgilendirilmeli ve aydinlatilmali. Ama hava sartlarindan dolayi hedef havaalanina gidemeyip baska bir havalanina indiginizde ve gercekleri yolcuya anlattiginizda anlamayan, ekibi ve hatta polisi dovmeye calisan yolcuya karsi siz nasil bir saygi icinde olabilirsiniz cok merak ediyorum. Yolcu seviyesiz olmamali, kimse keyfi uygulama yapmiyor, bir yere gidilemiyorsa/inilemiyorsa o ucagi ucuran ekiplerin elinde olmayan sebeplerden dolayidir, bunu anlamak lazim. Eger yer gorevlisi cikip bir aciklamada bulunmuyorsa buyuk ihtimalle yolcunun dovmesinden korktugu icindir.
  • Alışırsınız, alışırsınız, alışırsınız...
  • Ne var kardeşim otobüs ile gideceğin zaman değerinden bekleme saatini düş çıkan rakam otobüs ulaşımından kısaysa halen sorun yok :))) Bunların neyine uçak. Arıza dan da anlamıyorlar.
  • ya arkadaşlar anlamak bu kadar zormu yada iki taraftan bakmak zormu yolçuların sıkıntısı geç uçmak deyil neden rötar yapıldığını bilmek yada karşısında nedenini sorabileçeyi birisini bulabilmek.ha arıza ,havaşartları yada vs. den dolayı rötar yapabilir ama detaya girmeden bunu nazik bir şekilde açıklayabilirler
  • Elbette yolcu bilgilendirilmeli sebep hakkında. Ancak 5 saatlik gecikme süresinde gerekçe elbette kendilerine iletilmiştir. Hatta hem birebir hem de anons yaptırılarak gecikme sebebi gerekçesi ile yolculara genel olarak da ilan edilmiştir. Buna rağmen yolcuların ısrarcı tutumları devam etmiştir. Malesef sivil havacılık sektörümüz çok hızlı ilerlediği için sivil havacılık bilinci birçok yolcumuzda tam olarak oturmadı için bu tarz gecikmeler de yolcuların aşırı tepkisine neden oluyor. Yoksa hiçbir havayolu çalışanı hiçbir yolcuyu 5 saat bekletip , hem yolcunun işini hem de kendi operasyonel faliyletlerini sekteye ugratmak istemez.
  • bence iç hatlarda yabancı şirketler de uçmalı
  • Herkez işinde gücünde arkadaşlar! Otobüs yolcusu çuvalını, sepetini, kolisini... bırakıp da uçak ile gitmiyor. İç hatlar yolcusu demekden vazgeçin artık. Adanadan hareket uçak hakkında muhattap bulamayan yolcu haklıdır ve demokratik bir tepki vermiştir.Geçenler de yaşanan Onurair vakası ile karıştırmayın!
  • paranla rezil oluyorsan binmezsin bir daha uçağa olur biter. verirsin 3 kuruş para, binersin otobüse saatlerce yolculuk edersin.ne firma yetkilileri, ne uçağın gerek teknik gerekse uçucu ekibi meraklı değil evlerine 3 saat geç gitmeye. senin önemli işin varsa, senin ailen sevdiklerin varsa bekleyen, onlarında var. uçakla nasıl seyahat edeceğini bilmezsin, aldığın biletin arkasını bir zahmet çevirip okumazsın sonra feryat figan. bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.

Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan, Sabiha Gökçen Havalimanı'na dün saat 22. 30'da hareket etmesi gereken SunEkspres'e ait 'XQ9407' sefer sayılı yolcu uçağı, teknik arıza nedeniyle 3 saat rötar yaptı. Gecikme nedeni ve uçağın ne zaman kalkacağını öğrenmek isteyen yolcular muhattap bulamayınca büyük tepki gösterdi. Havalimanı bekleme salonunundaki 145 yolcu, şirketten hiç kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini öne sürerek, firmayı protesto etti. Firma yetkililerine seslerini duyurabilmek için alkışla Tempo tutan yolcular, "Paranla rezil olmak diye buna denir" diye tepki gösterdi.

Yaz sezonunda rötarların sık görüldüğünü söyleyen bazı yolcular, "Uçakları yaz sezonunda dış seferlere yönlendirip, iç hatları ihmal ediyorlar. Paramızı verdiğimiz halde 3 saatten beri bekliyoruz. Böyle sorumsuzluk olmaz. Üstelik karşımızda ciddi bir muhatap da bulamıyoruz. Valizlerimizle alanda ortada kaldık. Paramızla rezil olduk" diye konuştu.

SUNEXPRESS YOLCULARI ÇİLEDEN ÇIKTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 13 yıl önce
seni o yolcuların karşısına bir çıkartalım mı? ne dersin?anlamayı anlarsın o zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Üç kuruş para verip bilet alan yolcular uçağı satın aldık zannederler.Havayolu şirketinin de yolcularını geciktirmekten dolayı zevk aldıklarını düşünürler. Yok böyle bir mantık ve yaklaşım.O yolcular bilirler mi acaba havayolu şirketi bu gecikmeden dolayı ne tür maliyetlere katlanırlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yolculari savunanlara 1-2 laf soylemek istiyorum. Yolcu elbette bilgilendirilmeli ve aydinlatilmali. Ama hava sartlarindan dolayi hedef havaalanina gidemeyip baska bir havalanina indiginizde ve gercekleri yolcuya anlattiginizda anlamayan, ekibi ve hatta polisi dovmeye calisan yolcuya karsi siz nasil bir saygi icinde olabilirsiniz cok merak ediyorum. Yolcu seviyesiz olmamali, kimse keyfi uygulama yapmiyor, bir yere gidilemiyorsa/inilemiyorsa o ucagi ucuran ekiplerin elinde olmayan sebeplerden dolayidir, bunu anlamak lazim. Eger yer gorevlisi cikip bir aciklamada bulunmuyorsa buyuk ihtimalle yolcunun dovmesinden korktugu icindir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Alışırsınız, alışırsınız, alışırsınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne var kardeşim otobüs ile gideceğin zaman değerinden bekleme saatini düş çıkan rakam otobüs ulaşımından kısaysa halen sorun yok :))) Bunların neyine uçak. Arıza dan da anlamıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya arkadaşlar anlamak bu kadar zormu yada iki taraftan bakmak zormu yolçuların sıkıntısı geç uçmak deyil neden rötar yapıldığını bilmek yada karşısında nedenini sorabileçeyi birisini bulabilmek.ha arıza ,havaşartları yada vs. den dolayı rötar yapabilir ama detaya girmeden bunu nazik bir şekilde açıklayabilirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Elbette yolcu bilgilendirilmeli sebep hakkında. Ancak 5 saatlik gecikme süresinde gerekçe elbette kendilerine iletilmiştir. Hatta hem birebir hem de anons yaptırılarak gecikme sebebi gerekçesi ile yolculara genel olarak da ilan edilmiştir. Buna rağmen yolcuların ısrarcı tutumları devam etmiştir. Malesef sivil havacılık sektörümüz çok hızlı ilerlediği için sivil havacılık bilinci birçok yolcumuzda tam olarak oturmadı için bu tarz gecikmeler de yolcuların aşırı tepkisine neden oluyor. Yoksa hiçbir havayolu çalışanı hiçbir yolcuyu 5 saat bekletip , hem yolcunun işini hem de kendi operasyonel faliyletlerini sekteye ugratmak istemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence iç hatlarda yabancı şirketler de uçmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Herkez işinde gücünde arkadaşlar! Otobüs yolcusu çuvalını, sepetini, kolisini... bırakıp da uçak ile gitmiyor. İç hatlar yolcusu demekden vazgeçin artık. Adanadan hareket uçak hakkında muhattap bulamayan yolcu haklıdır ve demokratik bir tepki vermiştir.Geçenler de yaşanan Onurair vakası ile karıştırmayın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
paranla rezil oluyorsan binmezsin bir daha uçağa olur biter. verirsin 3 kuruş para, binersin otobüse saatlerce yolculuk edersin.ne firma yetkilileri, ne uçağın gerek teknik gerekse uçucu ekibi meraklı değil evlerine 3 saat geç gitmeye. senin önemli işin varsa, senin ailen sevdiklerin varsa bekleyen, onlarında var. uçakla nasıl seyahat edeceğini bilmezsin, aldığın biletin arkasını bir zahmet çevirip okumazsın sonra feryat figan. bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000