10 Mart 2009, Salı 15:39:27

SunExpress yaz sezonunu iple çekiyor

SunExpress, kış sezonunun Kasım 2008 – Şubat 2009 döneminde elde ettiği operasyonel sonuçları açıkladı. Şirket yetkilileri, geleceğe umutla baktıklarını duyurdu.
  • lafı başka tarafından anlayıp çarpıtma. burada milli menfaatlerden bahsediyoruz. senin anlamayacağın şeyler.
  • Gecikmelerin bircok sebebi vardir ve bunlarin cok azi aslinda havayolunun hatasidir.Gecikme sebepleri guvenlik kontrolleri, check-in gecikmeleri,yer hizmetlerindeki aksakliklar, ucaga gelmöiyen yolcular, slot (hava kontollerinin getirdigi zaman kisitlamalari), teknik sebepler, vs. olabilir.Bu gune kadar yasadigim gecikmelerin cok azi sirket hatasi yuzunden olmustur.
  • Anlaşılan Sunexpress in iç hatlar yapması bazı kesimleri rahatsız etmiş ve bununda arkasına Lufthansa ekleniyor ve niye Sunexpress in Almanya da iç hatlar uçamadığı konusuna dönüşüyor.1.si Sunexpress bir Alman ortaklı üzerinde Türk bayrağı olan %6o üzeri hisseli Türk şirketidir ICAO kurallarına ek olarak Türkiye nin Avrupa Birliğine üye olmamasından dolayı Sunexpress %99 Alman hisseli olsada Üzerindeki Türk bayrağı nedeni ile Almanya da iç hat uçamsı diye birşey söz konusu değildir.2.si ise Almanya da iç hat yapmaya bu kadar meraklıysak,gidelim Almanya da Alman ortaklı bir şirket kuralım ve Alman iç hatlarında uçalım,nedirki??!!
  • biz almanları iç hata soktuk, onlar bizi iç hata sokuyorlar mı? sun express berlin-münih tarifeli uçabiliyor mu? bence thy, sun express'i türkiye pazarına uçuş yapan yabancı charter firmalarıyla rekabette kullanmalıdır. iç hatta uçan türk firmalarının ekmekleriyle oynamak, kazandığı her kuruşun yarısını almanlara vermek için değil. ha, gitsinler almanyada da tarifeli iç hat uçsunlar o zaman diyecek birşey yok.
  • Sun express henüz tam bir havayolu şirketi olmayı başaramadı.hergün gecikme yaşanıyor.birgünde vaktinde kalksın.hiç bunları yazmıyorsunuz nesi başaralıymış.vaktinde kalkmayan uçak bence başarlı değidir.uçakların yeni olması alman ortaklı olması vs vs .. bunlar bana göre bir hiç.
  • mükemmel bir firma, sessiz sedasız son derece profesyonel bir şekilde yollarına devam ediyorlar, açıkçası beni hisselerinin yarısının Alman Sermayesi olması rahatsız etmiyor fakat bence aynı şekilde Sunexpress ya da başka bir alt marka olarak almanya iç hatlarına da el atsın bu ortaklık ki dostluk zarar görmesin ileride. Zaten almanlarla türkler iç içe yaşıyorlar 5 milyona yakın türk var almanyada bizim ülkemize yerleşmiş de ciddi sayıda alman vatandaşı var.. Bu durumda türkler ve almanların kaderleri birbirinden ayrı düşünülemez onlar için kötüyse bizim için de kötü bizim için iyiyse onlar için de iyi demektir.
  • Alman sermayesinden dolayı SunExpress devamlı eleştiriliyor. Meyve veren ağaç taşlanır misali... Unutulmamalıdır ki SunExpress sayesinde 1500 kişi ekmek yemektedir. Bunun yanında bir okadar işbirliği içerisinde bulunan üçüncü firmalar var. Sadece İzmirde 300'e yakın kişiye iş imkanı verdi. Varsa daha iyisini yapacak hodri meydan ...
  • Başlangicta Antalya-Almanya arasında yolcu taşımak için kurulmuş bu şirket şimdi Türkiye'nin bir çok şehrine uçuş yapıyor. 30 Uçaklık bir sun ex. demek Almanya'nın 15 uçakla Türkiye iç hatlarında uçması demektir. Bu durum Pegasusus-Atlas gibi şirketlerin aleyhinedir.
  • Sunexpress kuruldugunda takunyalılar yoktu, iç hatlara girinceye kadarda bir sıkıntı yoktu,nedendir bilinmez iç hatlara baslayınca sıkıntı oldu...Sunexpress THY ve lufthansa ortak kuruluşu özel bir şirkettir.Bilindigi gibi Almanya yaz aylarında çok onemli bir pazardır,ama sunexpress lufthansa sayesinde birçok Alman ozel şirketini geride bırakarak butun kışı dolu dolu uçtu,bundan sunexpresste calışan 1500 uzeri personel yanında,handling,catering ve handling firmalarının personelleride ekmek yedi,turk turizmide para yedi.sanıyormusnuzki Lufthansa Sunexpresin ortağı olmasaydı Antalya pazarına gimiş olurdu...hiç sanmıyorum,baska gelişmekte olana bir turizm ulkesinde şirket kurar oraya ucarlardı...biraz ne dedigimizi bilelim lütfen...
  • takunyalıların avrupa versionu hala türkiyede iç hat uçma konusunda shgm nü finans ediyor b uçaklar TÜRKİE de uçamaz shgm göreve çağırıyoruz o zaman lufthansayıda iç hat uçurun iğrenç bir ülke olmaya başladık bu A tatürke Karşı Partiyle

SunExpress bu dönemde taşıdığı yolcu sayısını, 2007/2008 kış dönemine göre %55.6 artırarak 1.371.947’ye çıkardı. Toplam iş hacminde yaklaşık %50 büyüme elde eden SunExpress, aynı dönemde gelirlerini %40 artışla 104.8 milyon Avro’ya, toplam uçuş sayısını da %55.6 artışla 10.115’e çıkarmayı başardı.

Kış sezonunu başarılı bir şekilde sürdüren SunExpress, yaz sezonu ön rezervasyonları için de olumlu beklentileri olduğunu açıkladı.

SunExpress, dünyada turizm endüstrisini bir araya getiren en büyük platform olan ITB Berlin’e gerçekleştireceği özel uçuş öncesinde, Antalya’da bir basın toplantısı düzenledi. İç ve dış hat uçuşlarında çok başarılı bir kış sezonu geçirdiklerini belirten SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, “Küresel ekonomik krizden ötürü, turizm Türkiye için çok daha önemli konuma geldi. Tatil ülkesi olarak Türkiye, mükemmel bir fiyat/kalite oranına sahip. Alman pazarının Türk turizmi açısından öneminin farkındayız. SunExpress olarak, yoğun bir programla ITB Berlin’deki yerimizi alıyoruz. Türk turizmine katkı sağlamak amacıyla elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Önümüzdeki dönemde oluşacak iş potansiyelini ancak ITB sonrasında görebileceğiz, ancak şu an itibarıyla imzalamış olduğumuz ön rezervasyonları dikkate aldığımızda, yaz sezonuna olumlu baktığımızı söyleyebiliriz.” dedi.

Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise SunExpress’in kış sezonu süresince, iç hat yolcu sayısında geçen yıla göre %172.8 gibi inanılmaz bir büyüme gerçekleştirdiğini söyledi. Bu başarıda İstanbul Sabiha Gökçen merkezli uçuşlara başlamalarının ciddi katkısı olduğunu vurgulayan Say, kış dönemindeki asıl başarının, dış hat yolcu sayısında pazar ortalamasının üzerinde elde ettikleri %14’lük büyüme olduğunu söyledi. Hacı Say, “Yaz sezonuyla birlikte, haftada toplam 838 uçuş gerçekleştireceğiz. Bunların yaklaşık %57’sine karşılık gelen 486’sı dış hat uçuşu olacak. Şu ana kadar Avrupa’dan 50 tur operatörüyle anlaşma imzaladık. Ana faaliyet alanımız turizm kapsamında, Antalya, Bodrum ve Dalaman’dan, haftada toplam 330 charter ve tarifeli uçuş düzenleyeceğiz.” diye konuştu

SunExpress yaz sezonunu iple çekiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
lafı başka tarafından anlayıp çarpıtma. burada milli menfaatlerden bahsediyoruz. senin anlamayacağın şeyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gecikmelerin bircok sebebi vardir ve bunlarin cok azi aslinda havayolunun hatasidir.Gecikme sebepleri guvenlik kontrolleri, check-in gecikmeleri,yer hizmetlerindeki aksakliklar, ucaga gelmöiyen yolcular, slot (hava kontollerinin getirdigi zaman kisitlamalari), teknik sebepler, vs. olabilir.Bu gune kadar yasadigim gecikmelerin cok azi sirket hatasi yuzunden olmustur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Anlaşılan Sunexpress in iç hatlar yapması bazı kesimleri rahatsız etmiş ve bununda arkasına Lufthansa ekleniyor ve niye Sunexpress in Almanya da iç hatlar uçamadığı konusuna dönüşüyor.1.si Sunexpress bir Alman ortaklı üzerinde Türk bayrağı olan %6o üzeri hisseli Türk şirketidir ICAO kurallarına ek olarak Türkiye nin Avrupa Birliğine üye olmamasından dolayı Sunexpress %99 Alman hisseli olsada Üzerindeki Türk bayrağı nedeni ile Almanya da iç hat uçamsı diye birşey söz konusu değildir.2.si ise Almanya da iç hat yapmaya bu kadar meraklıysak,gidelim Almanya da Alman ortaklı bir şirket kuralım ve Alman iç hatlarında uçalım,nedirki??!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
biz almanları iç hata soktuk, onlar bizi iç hata sokuyorlar mı? sun express berlin-münih tarifeli uçabiliyor mu? bence thy, sun express'i türkiye pazarına uçuş yapan yabancı charter firmalarıyla rekabette kullanmalıdır. iç hatta uçan türk firmalarının ekmekleriyle oynamak, kazandığı her kuruşun yarısını almanlara vermek için değil. ha, gitsinler almanyada da tarifeli iç hat uçsunlar o zaman diyecek birşey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sun express henüz tam bir havayolu şirketi olmayı başaramadı.hergün gecikme yaşanıyor.birgünde vaktinde kalksın.hiç bunları yazmıyorsunuz nesi başaralıymış.vaktinde kalkmayan uçak bence başarlı değidir.uçakların yeni olması alman ortaklı olması vs vs .. bunlar bana göre bir hiç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
mükemmel bir firma, sessiz sedasız son derece profesyonel bir şekilde yollarına devam ediyorlar, açıkçası beni hisselerinin yarısının Alman Sermayesi olması rahatsız etmiyor fakat bence aynı şekilde Sunexpress ya da başka bir alt marka olarak almanya iç hatlarına da el atsın bu ortaklık ki dostluk zarar görmesin ileride. Zaten almanlarla türkler iç içe yaşıyorlar 5 milyona yakın türk var almanyada bizim ülkemize yerleşmiş de ciddi sayıda alman vatandaşı var.. Bu durumda türkler ve almanların kaderleri birbirinden ayrı düşünülemez onlar için kötüyse bizim için de kötü bizim için iyiyse onlar için de iyi demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Alman sermayesinden dolayı SunExpress devamlı eleştiriliyor. Meyve veren ağaç taşlanır misali... Unutulmamalıdır ki SunExpress sayesinde 1500 kişi ekmek yemektedir. Bunun yanında bir okadar işbirliği içerisinde bulunan üçüncü firmalar var. Sadece İzmirde 300'e yakın kişiye iş imkanı verdi. Varsa daha iyisini yapacak hodri meydan ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Başlangicta Antalya-Almanya arasında yolcu taşımak için kurulmuş bu şirket şimdi Türkiye'nin bir çok şehrine uçuş yapıyor. 30 Uçaklık bir sun ex. demek Almanya'nın 15 uçakla Türkiye iç hatlarında uçması demektir. Bu durum Pegasusus-Atlas gibi şirketlerin aleyhinedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sunexpress kuruldugunda takunyalılar yoktu, iç hatlara girinceye kadarda bir sıkıntı yoktu,nedendir bilinmez iç hatlara baslayınca sıkıntı oldu...Sunexpress THY ve lufthansa ortak kuruluşu özel bir şirkettir.Bilindigi gibi Almanya yaz aylarında çok onemli bir pazardır,ama sunexpress lufthansa sayesinde birçok Alman ozel şirketini geride bırakarak butun kışı dolu dolu uçtu,bundan sunexpresste calışan 1500 uzeri personel yanında,handling,catering ve handling firmalarının personelleride ekmek yedi,turk turizmide para yedi.sanıyormusnuzki Lufthansa Sunexpresin ortağı olmasaydı Antalya pazarına gimiş olurdu...hiç sanmıyorum,baska gelişmekte olana bir turizm ulkesinde şirket kurar oraya ucarlardı...biraz ne dedigimizi bilelim lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
takunyalıların avrupa versionu hala türkiyede iç hat uçma konusunda shgm nü finans ediyor b uçaklar TÜRKİE de uçamaz shgm göreve çağırıyoruz o zaman lufthansayıda iç hat uçurun iğrenç bir ülke olmaya başladık bu A tatürke Karşı Partiyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000