29 Nisan 2008, Salı 13:51:18

SunExpress uçağında fenalaştı!

İzmir-Erzurum seferini yapan Sun Express Havayolları'na ait yolcu uçağında rahatsızlanan bir yolcuya, Erzurum Havalimanı'nda doktor bulunmadığından, yolcular arasındaki bir doktor ilk müdahaleyi yaptı.
  • Cezayı yiyen SunExpress değil,İzair bir düşünün bakımsız uçaklar ile kim uçuyor????
  • Acaba Sun Express ucaklarinda sulara ilac falan mi karistiriyor. Bir ucusta yolcular kavga cikariyor, kaptan ucaktan indiriyor. Digerinde yolcu fenalasiyor. Allah allah, tuhaf. Yok yok bu Sun Express'den adam olmaz. Hepiniz Izair le ucun...

Mevzuat gereği bütün havalimanlarında doktor ve hemşire bulunması gerekirken Erzurum Havalimanı'nda görevli doktor ve hemşire bulunmadığı ortaya çıktı. İzmir-Erzurum seferini yapan SunExpress yolcu uçağı Erzurum'a iniş yaptığı esnada, solunum sorunu yaşayan Mehmet Alişan(45) rahatsızlık yaşadı. Erzurum Havalimanı'na inen uçak aprona yanaştı. Havalimanında resmi görevli doktor olmadığından, anonsla yolcular arasında doktor arandı. Havalimanında yolcu olarak bulunan bir doktor, uçağa görevliler nezaretinde giderek, buradaki hastaya ilk tıbbi müdahaleyi yaptı.

Aynı dakikalarda 112 Acil Servis'ten telefonla sağlık ekibi havalimanına çağrıldı. Havalimanına gelen 112 sağlık ekipleri, solunum sorunu yaşayan Alişan'ı uçaktan alarak ambülansla Devlet Hastanesi'ne götürdü. Uçak yolcuları, havalimanında doktor ve hemşire bulunmamasını skandal olarak nitelendirdi.

Havalimanından sorumlu Vali Yardımcılarından Nurullah Aktaş ise havalimanında yaşanan sağlık probleminin doğruluğunu teyit etti. Vali Yardımcısı Aktaş, her havalimanında doktor bulunmasının yasal bir şart olduğunu söyledi. Aktaş, Erzurum Havalimanı idarecilerinin geçmişte sağlık müdürlüğünden resmi yazı ile doktor ve hemşire talebinde bulunduğunu söyledi. Aktaş, Sağlık Müdürlüğü'nün de Sağlık Bakanlığı'nın bir genelgesi doğrultusunda havalimanı yönetimine cevabı bir yazı yazdığını ifade etti. Söz konusu cevabı yazıda, personel azlığı nedeniyle havalimanında doktor ve hemşire görevlendirmesi yapılamayacağının yer aldığını anlatan Vali Yardımcısı Aktaş, "Havalimanında doktor azlığından Sağlık Müdürlüğü doktor ve hemşire bulundurmak yerine 112 acil servis hizmetleri ile bu açığı giderme yoluna gitmiştir. Normalde havalimanında tam donanımlı bir sağlık ekibinin 24 saat bulunması gerekiyor." diye konuştu.

SunExpress uçağında fenalaştı!

Yorumlar

ayt1964 ~ 16 yıl önce
Cezayı yiyen SunExpress değil,İzair bir düşünün bakımsız uçaklar ile kim uçuyor????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucucuk ~ 16 yıl önce
Acaba Sun Express ucaklarinda sulara ilac falan mi karistiriyor. Bir ucusta yolcular kavga cikariyor, kaptan ucaktan indiriyor. Digerinde yolcu fenalasiyor. Allah allah, tuhaf. Yok yok bu Sun Express'den adam olmaz. Hepiniz Izair le ucun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000