06 Şubat 2010, Cumartesi 11:35:48

SUNEXPRESS UÇAĞINDA 'EKSİK YOLCU' PANİĞİ!

İstanbul-Mardin seferini yapan uçaktaki yolcu sayısı ile listedeki yolcu sayısı arasında fark olunca uçak yaklaşık 2 saat rötarla havalanırken yolcular tek tek sayıldı...
  • Artık SAW bu konularda bir numara oldu. Sürekli bir gariplik yaşanıyor. SAW dır ne yapsa Yeridir. Havalimanı inşaatçılığıyla bu işler olmuyor. Her önüne gelen havalimanı açrsa olacağı budur. Kapatın gitsin burasını.
  • Sanırım teklifi yapan arkadaş bu konuları iyi bildiğini zannederek bunları söylebiliyor. Eksik olmayan yolcu ismi ile çağrılamaz ve bagajı ayırtılamaz doğru olarak. Çünkü uçakta eksik denebilecek yolcu yok. İnatla bebeğini uçakta battaniye altında saklayan yolcunun bebeğinin görülememesi. Nitekim bugün çıkan haberi okuyup ona yorumlar yapmanı ben teklif ederim. Bazı şeylerin bilinmeden konuşulması cidden komik ötesi oluyor. Herkes kendini bu işin üstadı zannederek havayolunu,kabin ekibini ve yer görevlilerini yerden yere vurarak bişeyler elde edemez. Herkes kendi üzerine düşen görevi yapıyor ve yapacaktır.
  • Bir uçağın kalkışa hazır olması için ne kadar fazla etmenin bir arada olması gerektiğini hatırlatayım.. Bir uçağın sefer yapabilmesi için teknik anlamda hiçbir "no go item" ının olmaması gerekir bu 1.. Fiziksel koşulların ( hava, pist, meydan vb. ) uçuşa elverişli olması gerekir bu 2. Kapı kapanmadan önce "uçuş emniyetine aykırı hiçbir durum gözetilmemelidir" bu 3. ( ki buna yolcu sayısındaki mutabakattan, uçuş esnasında emniyet ve güvenliği tehdit edecek derecedeki yolcu profilinden, "çok değerli" yer görevlilerinin X-ray cihazından geçirdiği halde göremediği biber gazı, çakı vb. tehlikeli maddelerden arındırılmış bir kabin vs. vs. dahildir. O bahsettiğiniz “mükemmel” çalışan yer görevlileri olmasa 2 yaşının üstünde çocuğ
  • Yıllarını havacılığa vermiş ve bu sektörden emekli olmus biri olarak; uçuşun gecikme yapmasının birçok sebebi olabilir.Ayrıca havacılıkta çalışanları beyinsizlikle suçlayan kişiler asıl beyinsizlerdir. Bu insanlar şirketlerde çalışabilmek için sayısız sınav ve eğitimlerden geçmekte.Ki bu uçuşa hizmet veren firma yılların köklü ve kurumsal kaliteyi yaşatıp büyüten bir firmadır.Hiç bir havayolunun veya yer hizmetinin uçağı gecikmeye sokmak isteyeceğini sanmıyorum.Yorumlar yaparken insanların emeklerini göz ardı etmeksizin yaparsanız daha saygılı olursunuz düşüncesindeyim.
  • uçak 4,30dk rötar yaptı Mardin'den...
  • Arkadaşlar Sunexpress Mardin uçuşlarına ne zaman başladı? Mc Erdem
  • Kapatın SAW'ı diyenlere kına bulmak zor olacak.İlkönce yeterli kına bulun,sonra kapatırsınız.İstediğiniz kadar bağırın,SAW'ı bu hale getiren HEAŞ'tır.HEAŞ kapandığı an orası düzelecektir.Onun için kınaya da gerek yoktur!Helva en uygunu olur!
  • Handlıng ÇHS olduğu için bu durum normal diyen ISG sen ne handling verdinki yada veriyosun , ekipman , personel , hizmet önce kendi içinizde bunları sorgulamanız lazım...Hizmet alan kuruluşların sizler hakkında yaptığı yorumlar son derece aleni bir şekilde ortada zaten !!!! Yoruma bile gerek yok.. Ayrıca uçakta yaşanan sorun tamamen farklı önce onu algılaman gerek , tabi yapabilirsen..
  • Ben bu uçakta bulunan yolculardan ve Havayolunda çalışan biri olarak şunu söyleyebilirim , Yer Hizmeti Şirketi Görevlileri kapıda uçuş kartlarını kontrol edip check listesi dahi tuttular , uçak içindeki telsiz konuşmalarından bunlar son derece rahat duyuluyordu zaten onlar işlerini eksiksiz yaptılar , Yer Hizmetine Leş Kargası olup üşüşmek burada son derece mantıksız , ancak Kabin ekibinin battaniye altında uyuyan çocuğu 10 kez sayım yaptıktan sonra bulması asıl skandal , sanıyorum kabin ekibindeki yeni personellerin acemiliğinden kaynaklandı ,öncelikle bunun üzerine gidilmesi lazım...Olayı yaşamadan tepeden inme yorum yapmak yerine daha mantıklı davranmak gerekiyor.
  • ah bu bizim yolcularımız kadar saygısız seviyesiz ve kültürsüz yolcu yok. herşeyden farklı anlamlar çıkaran herşeyi sorun yapan sorunun çözümünde biz personellere sürekli zorluk çıkaran dünyada başka bi yolcu yok türkiyedeki gibi.biz boşuna mardine oraya buraya sefer düzenliyoruz bırakalım otobüslerde 20-24 saat sürünsünler hata bizlerde ve yetkililerde ne halleri varsa görsünler bu millete hizmet eden yaranamıyo bıktım ben kendi adıma konuşuyorum ne bu ya

Edinilen bilgiye göre olay, Sun Express'in 2 Şubat günü 16:15'te Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'ndan havalanması gereken 9480 sefer sayılı İstanbul-Mardin uçağında meydana geldi. İddialara göre uçağa alınan yolculardan birinin eksik olduğunu fark eden hostesler yolcuları tek tek saymaya başladı.

Sayımı meraklı gözlerle izleyen yolcular, aynı sayımın hiçbir açıklama yapılmadan birkaç defa daha tekrar etmesi üzerine görevlilerden bilgi istedi. Görevli hostes, yolculara, "Listemizde 103 yolcu görünüyor ancak uçakta 102 yolcu var. Bu yolcumuz check in işlemlerini yapmış ve bavulunu uçağa vermiş. Güvenlik gerekçesiyle saymamız gerekiyor" dedi.

Yaklaşık 8-9 personel uçaktaki yolcuları 11 kez saymasına rağmen sonuca ulaşamayınca yolculardan Neşe K. ve Fatih G., "Madem uçakta bir güvenlik problemi var, biz inmek istiyoruz" dediler. Görevliler buna izin vermeyince yolcularla personel arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine uçağa polis çağrıldı.

Neşe K. ve Fatih G., güvenlik sorununun bulunduğu bir uçakta seyahat edemeyeceklerini gerekçe göstererek polis kontrolünde uçaktan indiler. Uçak yaklaşık 2 saat gecikmeyle havalanırken uzun tartışmaların ardından uçaktan inen 2 yolcu, havaalanı polisine iniş gerekçeleriyle ilgili zabıt tutturarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

SUNEXPRESS UÇAĞINDA 'EKSİK YOLCU' PANİĞİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 14 yıl önce
Artık SAW bu konularda bir numara oldu. Sürekli bir gariplik yaşanıyor. SAW dır ne yapsa Yeridir. Havalimanı inşaatçılığıyla bu işler olmuyor. Her önüne gelen havalimanı açrsa olacağı budur. Kapatın gitsin burasını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sanırım teklifi yapan arkadaş bu konuları iyi bildiğini zannederek bunları söylebiliyor. Eksik olmayan yolcu ismi ile çağrılamaz ve bagajı ayırtılamaz doğru olarak. Çünkü uçakta eksik denebilecek yolcu yok. İnatla bebeğini uçakta battaniye altında saklayan yolcunun bebeğinin görülememesi. Nitekim bugün çıkan haberi okuyup ona yorumlar yapmanı ben teklif ederim. Bazı şeylerin bilinmeden konuşulması cidden komik ötesi oluyor. Herkes kendini bu işin üstadı zannederek havayolunu,kabin ekibini ve yer görevlilerini yerden yere vurarak bişeyler elde edemez. Herkes kendi üzerine düşen görevi yapıyor ve yapacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir uçağın kalkışa hazır olması için ne kadar fazla etmenin bir arada olması gerektiğini hatırlatayım.. Bir uçağın sefer yapabilmesi için teknik anlamda hiçbir "no go item" ının olmaması gerekir bu 1.. Fiziksel koşulların ( hava, pist, meydan vb. ) uçuşa elverişli olması gerekir bu 2. Kapı kapanmadan önce "uçuş emniyetine aykırı hiçbir durum gözetilmemelidir" bu 3. ( ki buna yolcu sayısındaki mutabakattan, uçuş esnasında emniyet ve güvenliği tehdit edecek derecedeki yolcu profilinden, "çok değerli" yer görevlilerinin X-ray cihazından geçirdiği halde göremediği biber gazı, çakı vb. tehlikeli maddelerden arındırılmış bir kabin vs. vs. dahildir. O bahsettiğiniz “mükemmel” çalışan yer görevlileri olmasa 2 yaşının üstünde çocuğ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yıllarını havacılığa vermiş ve bu sektörden emekli olmus biri olarak; uçuşun gecikme yapmasının birçok sebebi olabilir.Ayrıca havacılıkta çalışanları beyinsizlikle suçlayan kişiler asıl beyinsizlerdir. Bu insanlar şirketlerde çalışabilmek için sayısız sınav ve eğitimlerden geçmekte.Ki bu uçuşa hizmet veren firma yılların köklü ve kurumsal kaliteyi yaşatıp büyüten bir firmadır.Hiç bir havayolunun veya yer hizmetinin uçağı gecikmeye sokmak isteyeceğini sanmıyorum.Yorumlar yaparken insanların emeklerini göz ardı etmeksizin yaparsanız daha saygılı olursunuz düşüncesindeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçak 4,30dk rötar yaptı Mardin'den...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar Sunexpress Mardin uçuşlarına ne zaman başladı? Mc Erdem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kapatın SAW'ı diyenlere kına bulmak zor olacak.İlkönce yeterli kına bulun,sonra kapatırsınız.İstediğiniz kadar bağırın,SAW'ı bu hale getiren HEAŞ'tır.HEAŞ kapandığı an orası düzelecektir.Onun için kınaya da gerek yoktur!Helva en uygunu olur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Handlıng ÇHS olduğu için bu durum normal diyen ISG sen ne handling verdinki yada veriyosun , ekipman , personel , hizmet önce kendi içinizde bunları sorgulamanız lazım...Hizmet alan kuruluşların sizler hakkında yaptığı yorumlar son derece aleni bir şekilde ortada zaten !!!! Yoruma bile gerek yok.. Ayrıca uçakta yaşanan sorun tamamen farklı önce onu algılaman gerek , tabi yapabilirsen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben bu uçakta bulunan yolculardan ve Havayolunda çalışan biri olarak şunu söyleyebilirim , Yer Hizmeti Şirketi Görevlileri kapıda uçuş kartlarını kontrol edip check listesi dahi tuttular , uçak içindeki telsiz konuşmalarından bunlar son derece rahat duyuluyordu zaten onlar işlerini eksiksiz yaptılar , Yer Hizmetine Leş Kargası olup üşüşmek burada son derece mantıksız , ancak Kabin ekibinin battaniye altında uyuyan çocuğu 10 kez sayım yaptıktan sonra bulması asıl skandal , sanıyorum kabin ekibindeki yeni personellerin acemiliğinden kaynaklandı ,öncelikle bunun üzerine gidilmesi lazım...Olayı yaşamadan tepeden inme yorum yapmak yerine daha mantıklı davranmak gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ah bu bizim yolcularımız kadar saygısız seviyesiz ve kültürsüz yolcu yok. herşeyden farklı anlamlar çıkaran herşeyi sorun yapan sorunun çözümünde biz personellere sürekli zorluk çıkaran dünyada başka bi yolcu yok türkiyedeki gibi.biz boşuna mardine oraya buraya sefer düzenliyoruz bırakalım otobüslerde 20-24 saat sürünsünler hata bizlerde ve yetkililerde ne halleri varsa görsünler bu millete hizmet eden yaranamıyo bıktım ben kendi adıma konuşuyorum ne bu ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000