23 Ocak 2010, Cumartesi 07:27:38

SUNEXPRESS UÇAĞI İZMİR'E GELDİ

Almanya'nın Stuttgart şehrinden havalanmasının ardından bomba ihbarı nedeniyle İzmir yerine Yunanistan'ın Selanik Havaalanı'na zorunlu iniş yapmak zorunda kalan Sun Express'e ait uçağın yolcuları, İzmir'de karanfillerle karşılandı...
  • Şu sunex'in Dlr'ından geçemeyip şirkete iftira atmak için 24 saat karalama yorumu yazmak için bilgisayar başında bekleyen ve her olayıda Dlr'a bağlayan bu test'i gecememiş becereksiz pilotlar komik olmaya başladı ama artık.Ne alakası var şimdi konuyla bunun???
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Turk Polisine akil vermek haddine degil.Balyoz mu,keser mi, her ne haltsa ortaya atan BIR GAZETE, sizdiran MUHTEMEL KENDI KURUM ICINDEN BIR veya BIRILERI,sorusturma acan SAVCILIK, konunun POLIS ile ne alakasi var,hele SUNEX`in basina gelen hepimizi uzen bu olayla nasil olur da boyle bir alaka kurarsin.Provakatorlugu birak iyi insan olmaya calis.
  • Alman zoruyla yapılan saçma DLR'a HAYIR, tecrübeli uçuş öğretmenleriyle yapılan simülatör screening teste ve İngilizce mülakata EVET!! Sunex bir TÜRK şirketidir, Alman değil!!!
  • bu ıhbarı yapan kesın sunexın DLRından kalan bırı yapmıstır:))))bu bır ornek olur kalan herkez yapmaya calısırsa sunex ucak kaldıramaz duruma gelıcekdır:)))))
  • Yazıyı yazan 1.85 boyundaki yolcu ise bir daha yazı yazamayacak hale getirirler inşallah. Çekiçle balyozla uğraşacağına bunlarla uğraşsın Türk Polisi.
  • Başından sonuna gösterdikleri profesyonellikle gerek uçağın ekibi, gerekse yerdeki yetkililer Sun Express'in böylesi durumlarda insan hayatını herşeyin üzerinde tuttuğunu ve kamuoyunu da gerektiği gibi bilgilendirerek spekülasyonları önlediğini bir kez daha ispat etmişlerdir. Herkese geçmiş olsun diyor, gösterdikleri başarılı kriz yönetiminden dolayı tüm ilgilileri kutluyorum.

Uçağın tuvaletinde bulunan aynaya İngilizce, 'Hepiniz öleceksiniz, bomba' yazıldığı, şüpheli olarak bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Uçakta bulunan 62 yolcunun İzmir'de parmak izi ve yazı örnekleri alındı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan çıkan yolcular yakınlarına sarılarak yaşadıklarını unutmaya çalıştı. 

Almanya'nın Stuttgart şehrinden havalanarak dün akşam 18.50 sıralarında İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yapması beklenen Sun Express'e ait uçağın kabin görevlisi tuvaletin aynasında keçeli kalemle İngilizce, "Hepeniz öleceksiniz, bomba" yazısını görerek pilota haber verdi. Belgrad havasahasında bulunan uçak, bomba ihtimaline karşı prosedür gereği en yakın havaalanı olan Yunanistan'ın Selanik Havalimanı'na 62 yolcu 6 mürettebatıyla zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı. Selanik Havaalanı'na inen Stuttgart- İzmir uçağında Yunan polisi bomba araması yaptı. Aramalarda bomba olmadığı anlaşırken uçak yaklaşık 4 saat süren çalışmaların ardından 21.50 sıralarında İzmir'e gelmek üzere Yunanistan'dan havalandı. Televizyonlarda ve radyolarda son dakika olarak verilen haberleri duyan uçaktaki yolcuların yakınları ise İzmir Adnan Menderes Hava Limanı'na gitti.

Dış hatlar gelen yolcu salonunda yakınlarının havaalanına gelmesini bekleyen vatandaşlardan Mevlüt Özdinler, "Uçakta yeğenimin eşi Aziz Özyılmaz var. Kendisi ile Selanik Havaalanı'ndayken cep telefonu ile konuştum. Bana uçağın tuvaletindeki aynada keçeli kalemle 'Bomba var. Hepiniz öleceksiniz' şeklinde bir yazının olduğunu söyledi. Umutla yakınlarımızın uçağının İzmir'e gelmesini bekliyoruz" dedi. Uçakta bulunan Huriye ve Gülsüm Kızıltuğlar'ın yakını İsmet Yavuz ise akrabaları ile konuştuğunu ve sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrendiklerini ifade etti.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndaki tedirgin bekleyiş uçağın 22.30 sıralarında İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na güvenli bir şekilde iniş yapmasıyla son buldu. Uçağın iniş yapmasının ardından basın mensuplarını bilgilendiren Sun Express Kurumsal İlişkiler Müdürü Serdar Alyamaç, "Kabin amirimiz uçaktaki tuvaletin aynasında 'Bugün öleceğiz, bomba' yazılı bir not bulmuş. Durumu kaptan pilota ilettikten sonra uçağımız en yakın alana indikten sonra yapılan aramalarda herhangi bir bomba bulgusuna kesinlikle rastlanmamıştır. Yolcularımızın mağdur olmasından dolayı büyük üzüntü yaşadık." dedi. Alyamaç, yazıyı kimin yazdığıyla ilgili bilgilerinin olmadığını, konuyla ilgili adli birimlerin çalışma yaptığını söyledi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen İzmir Emniyet Müdürlüğü Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri de, aprona girerek uçakta bulunan 62 yolcunun kimlik tespitini yapıp parmak izlerini ve yazı örneklerini aldı. Yolcular İzmir'de polisin çalışması nedeniyle yaklaşık 2 saat bekledikten sonra havalimanından çıkarak kendilerini bekleyen yakınlarına kavuştu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan yolcular, panik ve korku yaşadıklarını söyledi. Yolculardan Aziz Özyılmaz, "Yarın oğlumun doğum günüydü. Onun için Türkiye'ye geliyordum. Aklımdan oğlumu bir daha göremeyeceğim geçti. Bu çok büyük bir korku verdi" dedi.

Uçaktaki tuvaletin aynasına yazılan yazı için kullanılan kalemin bir benzerinin İzmir'e gelen bir yolcuda bulunduğunu ve bu nedenle 25-30 yaşlarında, 1.85 boyundaki kişinin uçağın arka bölümünde diğer yolculardan ayrı olarak İzmir'e getirildiğini iddia eden Durmuş Canarsın ise, "Kaptan pilot kabinden dışarı çıktı. Tuvaletteki yazıyı bizlere söyledi. Kaptan pilot, 'Eğer bu bir şakaysa bu yazıyı yazan kişi ortaya çıksın, aksi takdirde uçağı en yakın havaalanına indirmek zorunda kalacağım' dedi. Kimseden ses çıkmayınca uçağımız zorunlu iniş yaptı" diye konuştu. Uçakta Arda isimli bebeğiyle birlikte bulunan yolculardan Seval Şahan ise, dış hatlar terminalinden çıkarken gözyaşlarını tutamadı. Çok korktum diyerek duygularını ifade eden Şahan, "O anda ölümü bekliyorsunuz. Çok şükür sağ sağlim geldik." şeklinde konuştu. Sun Express Genel Müdürü Paul Schwaiger, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Yolcularımızın yaşadığı rahatsızlıktan dolayı üzüntü duyuyoruz ancak tüm yolcu ve mürettebatın güvenli bir şekilde tahliye edilmesinden ve uçağın Selanik'ten 21.50 itibari ile İzmir'e sorunsuz olarak hareket etmesinden dolayı mutluyuz. Uçuş güvenliği en önemli önceliğimiz olduğu için, mürettebatımızın yolcularımızın güvenliğini riske edecek tüm ihtimalleri minimuma indiren uluslararası prosedürleri uygulamalarından dolayı memnunuz. Şirket yetkililerimiz, yolcularımıza yardımcı olabilmek için havalimanında hazır bekliyor" ifadelerini kullandı.

Zaman

SUNEXPRESS UÇAĞI İZMİR'E GELDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Şu sunex'in Dlr'ından geçemeyip şirkete iftira atmak için 24 saat karalama yorumu yazmak için bilgisayar başında bekleyen ve her olayıda Dlr'a bağlayan bu test'i gecememiş becereksiz pilotlar komik olmaya başladı ama artık.Ne alakası var şimdi konuyla bunun???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Turk Polisine akil vermek haddine degil.Balyoz mu,keser mi, her ne haltsa ortaya atan BIR GAZETE, sizdiran MUHTEMEL KENDI KURUM ICINDEN BIR veya BIRILERI,sorusturma acan SAVCILIK, konunun POLIS ile ne alakasi var,hele SUNEX`in basina gelen hepimizi uzen bu olayla nasil olur da boyle bir alaka kurarsin.Provakatorlugu birak iyi insan olmaya calis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Alman zoruyla yapılan saçma DLR'a HAYIR, tecrübeli uçuş öğretmenleriyle yapılan simülatör screening teste ve İngilizce mülakata EVET!! Sunex bir TÜRK şirketidir, Alman değil!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu ıhbarı yapan kesın sunexın DLRından kalan bırı yapmıstır:))))bu bır ornek olur kalan herkez yapmaya calısırsa sunex ucak kaldıramaz duruma gelıcekdır:)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yazıyı yazan 1.85 boyundaki yolcu ise bir daha yazı yazamayacak hale getirirler inşallah. Çekiçle balyozla uğraşacağına bunlarla uğraşsın Türk Polisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Başından sonuna gösterdikleri profesyonellikle gerek uçağın ekibi, gerekse yerdeki yetkililer Sun Express'in böylesi durumlarda insan hayatını herşeyin üzerinde tuttuğunu ve kamuoyunu da gerektiği gibi bilgilendirerek spekülasyonları önlediğini bir kez daha ispat etmişlerdir. Herkese geçmiş olsun diyor, gösterdikleri başarılı kriz yönetiminden dolayı tüm ilgilileri kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000