23 Haziran 2020, Salı 16:44:35

Sunexpress tamamen Türkiye'ye odaklanacak

SunExpress, Türk turizm pazarına daha fazla yoğunlaşmak için temel faaliyet alanını Türkiye üzerine konumlandırıyor. T
  • Ellerinize sağlık çok güzel tespitlerle yapılmış özet bir anlatım yapmışsınız. Ama hala konuyu anlamakta zorlanan yada anlamamaya çalışan yorumcular görüyorum. Bu arkadaşlar düşünüyorki LH ve THY ortaklı SunExpress'in kazandığı paradan bu havayollarına para akıyor :) Allah akıl fikir versin. Arkadaşlar SunExpress'in kazandığı para hiçbir yere gitmiyor ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine her yıl rekor vergi veriyor. Türkiye'de doğrudan ve dolaylı istihdam sağladığı insan sayısı da ciddi boyuttadır. Ayrıca dış hatlarda taşınan yolcuların büyük çoğunluğu turist olup ülkemize ciddi katmadeğer sağlayan turizm sektörünün vazgeçilmez bir parçasıdır. İç hatlara gelince iç hatlarda kar eden bir havayolu varsa beri gelsin. İç hat uçuşlar sadece stratejik olarak ve ülke içerisinde hem yolcu hem de lojistikolarak bağlantı sağlamak amacı ile gerçekleştirilen uçuşlardır. Bilin isterim..
  • Beyler serbestleşme olunca pandemiyi unuttunuz galiba. Şirketler iflasın eşiğinde turizm bitmiş. Uçaklar yerde ekipler çok fazla ve hepsi yatışta. Bide kalkmış uçaklar buraya gelir bilmem ne muhabbeti. Almanlar buranın iç pazarına ortak olacak sizler buna seviniyorsunuz. Alman iç pazarına ortak mı peki THY? Alman CEO Türkiyeyi sömüreceğiz diyor sizler boş boş yorumlarla alkış tutuyorsunuz. Bizim THY'miz zarar edecek motor satmayı düşünecek ayakta kalmak için bunlar bizi sömürecek SXS aracılığıyla ne güzel dünya. SXS KAPATILMALIDIR!!!
  • turizm yok yolcu yok mevcut uçaklar ve ekipler bile fazla her geçen gün zarar. nasıl olacak o senin dediğin çok bilmiş
  • SXS'de Thy'ye yük oluyor ve bir doğru karar daha gelecek emin olun
  • Sun express sabiha gölcen-Samsun seferi başlayacakmı?
  • SunExpress Türkiye'de her sene en çok vergi ödeyen şirketler listesinde.
  • Eurowings ve Brussels'dan farklı olarak SXS Covid öncesi son on yılda sürekli ciddi karlar getiren bir firma ve LH/TK cebinden hiç para harcamıyor şirket kendini özsermaye ile döndürüyor dolayısıyla çıkmaları için hiç bir sebep yok
  • Almanya filosunun lağvedileceğini nerden çıkardın? 11 737-800 SXS'e transfer edilecek ve buradan uçmaya devam edecek. İşsiz kalan 1200 kişi tabi ki üzücü ama tamamı Almanya personeli. Bilip bilmeden kafadan atıyorsunuz.
  • Samsun - Münster seferleri olsun lütfen.
  • Yorumdaki bilgiler doğru olabilir ancak dikkat çekecek ölçüde eksik yazılmış. Küresel krizin etkileri tamamen dışarıda bırakılmış. Çok açık bir küçülme ve likidite koruma operasyonunu bu kadar iyimser yorumlamak geride kalan şirkete fayda sağlamaz. Daha fazla ve daha sert tedbirler alınması gerekiyor. Ek olarak kapatılan şirketin tüm stratejik kararlarına katkı sağlayan ve onaylayan ekip mevcut şirkette görevine devam ediyor.

 

SunExpress, Türk turizm pazarına daha fazla yoğunlaşmak için temel faaliyet alanını Türkiye üzerine konumlandırıyor. Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde, Türkiye’ye ve Türkiye’den yapılacak turistik uçuşların yanı sıra Türkiye odaklı iç hat hava ulaşımı üzerine yoğunlaşma kararı aldı.

 

1989 yılından bu yana Türkiye ile Avrupa arasında bir hava köprüsü kurarak Türk turizmine ve ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayan SunExpress, Almanya’daki yan kuruluşu SunExpress Almanya’nın uçuş operasyonlarını durdurarak, Türkiye merkezli faaliyetlerinde konumunu sağlamlaştırmak için tüm filosunu tek bir Genel Havacılık İşletme Ruhsatı (AOC) altında topluyor. Türkiye ile Almanya arasında tarifeli ve direkt seferlerle iki ülkeyi birbirine en fazla bağlayan havayolu SunExpress, bu konumunu gelecekte Türkiye operasyonlarını daha da güçlendirmekte önemli bir kaynak pazar olarak değerlendirecek.

SunExpress CEO’su Max Kownatzki “SunExpress 30 yılı aşkın süredir, Almanya ve Türkiye arasında tatil uçuşlarının yanı sıra eş, dost, akraba ziyaretlerinde lider havayollarından biridir. Hissedarlarımız Lufthansa ve Türk Hava Yolları ile birlikte tüm gücümüzü, Antalya ve İzmir’in ana taşıyıcısı olarak Türkiye operasyonlarımız üzerinde birleştirmeye karar verdik. Sağlam uçuş ağımız, güçlü filomuz ve havacılık tutkumuz ile seyahat acenteleri, tur operatörleri ve doğrudan müşterilerimiz için güçlü ve güvenilir bir ortak olmaya devam edecek, Türk havacılık ve turizmine desteğimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Kownatzki sözlerine şöyle devam etti, “Bu, değişen rekabet ortamına ve gelecekteki piyasa tahminlerine adapte olabilmek için verilmiş stratejik bir karardır. Türkiye gibi turizm potansiyeli yüksek, havacılık endüstrisi güçlü, hızla büyüyen ve gelişen bir ülkeye tüm gücümüzle odaklanarak birlikte daha da büyüyeceğimize ve değer katacağımıza inanıyoruz” dedi.
 

Sunexpress tamamen Türkiye'ye odaklanacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (64)

Gorki ~ 4 yıl önce
Ellerinize sağlık çok güzel tespitlerle yapılmış özet bir anlatım yapmışsınız. Ama hala konuyu anlamakta zorlanan yada anlamamaya çalışan yorumcular görüyorum. Bu arkadaşlar düşünüyorki LH ve THY ortaklı SunExpress'in kazandığı paradan bu havayollarına para akıyor :) Allah akıl fikir versin. Arkadaşlar SunExpress'in kazandığı para hiçbir yere gitmiyor ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine her yıl rekor vergi veriyor. Türkiye'de doğrudan ve dolaylı istihdam sağladığı insan sayısı da ciddi boyuttadır. Ayrıca dış hatlarda taşınan yolcuların büyük çoğunluğu turist olup ülkemize ciddi katmadeğer sağlayan turizm sektörünün vazgeçilmez bir parçasıdır. İç hatlara gelince iç hatlarda kar eden bir havayolu varsa beri gelsin. İç hat uçuşlar sadece stratejik olarak ve ülke içerisinde hem yolcu hem de lojistikolarak bağlantı sağlamak amacı ile gerçekleştirilen uçuşlardır. Bilin isterim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hainlik ~ 4 yıl önce
Beyler serbestleşme olunca pandemiyi unuttunuz galiba. Şirketler iflasın eşiğinde turizm bitmiş. Uçaklar yerde ekipler çok fazla ve hepsi yatışta. Bide kalkmış uçaklar buraya gelir bilmem ne muhabbeti. Almanlar buranın iç pazarına ortak olacak sizler buna seviniyorsunuz. Alman iç pazarına ortak mı peki THY? Alman CEO Türkiyeyi sömüreceğiz diyor sizler boş boş yorumlarla alkış tutuyorsunuz. Bizim THY'miz zarar edecek motor satmayı düşünecek ayakta kalmak için bunlar bizi sömürecek SXS aracılığıyla ne güzel dünya. SXS KAPATILMALIDIR!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 4 yıl önce
Almanya uçus izni alamaz iken, SXS uçmaya başlamıştı bile.Ajet THY ile her zaman zarar ederken, SXS ile kar etti.Sadece SXD ile değil zaman zaman Almanya çıkışlı SXS olarak Akdeniz ve Kuzey Afrika uçuşları yapmış ve hiç bir Alman da "ya bu Türkler bizim pazarımızı ele geçiriyor" havasına girmemiştir.Sen önce kapınının önünü süpür ve uçak başına kaç personel istihdam ettiğine bak ve uçmadığın meydanlara torpilli yandaşlar için neden müdürlük kurduğunun hesabını KAP'a ver.
örümcek adam ~ 4 yıl önce
turizm yok yolcu yok mevcut uçaklar ve ekipler bile fazla her geçen gün zarar. nasıl olacak o senin dediğin çok bilmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmadı ~ 4 yıl önce
SXS'de Thy'ye yük oluyor ve bir doğru karar daha gelecek emin olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fırtına ~ 4 yıl önce
Sun express sabiha gölcen-Samsun seferi başlayacakmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vergi rekortmeni ~ 4 yıl önce
SunExpress Türkiye'de her sene en çok vergi ödeyen şirketler listesinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çıkmaz ~ 4 yıl önce
Eurowings ve Brussels'dan farklı olarak SXS Covid öncesi son on yılda sürekli ciddi karlar getiren bir firma ve LH/TK cebinden hiç para harcamıyor şirket kendini özsermaye ile döndürüyor dolayısıyla çıkmaları için hiç bir sebep yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
he he ~ 4 yıl önce
son 10 yılı bırak şu ana bak önümüzdeki 5 yıla bak hikaye anlatma
Polyanna ~ 4 yıl önce
Almanya filosunun lağvedileceğini nerden çıkardın? 11 737-800 SXS'e transfer edilecek ve buradan uçmaya devam edecek. İşsiz kalan 1200 kişi tabi ki üzücü ama tamamı Almanya personeli. Bilip bilmeden kafadan atıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SZF - SX 5FR ~ 4 yıl önce
Samsun - Münster seferleri olsun lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eksik Yorum! ~ 4 yıl önce
Yorumdaki bilgiler doğru olabilir ancak dikkat çekecek ölçüde eksik yazılmış. Küresel krizin etkileri tamamen dışarıda bırakılmış. Çok açık bir küçülme ve likidite koruma operasyonunu bu kadar iyimser yorumlamak geride kalan şirkete fayda sağlamaz. Daha fazla ve daha sert tedbirler alınması gerekiyor. Ek olarak kapatılan şirketin tüm stratejik kararlarına katkı sağlayan ve onaylayan ekip mevcut şirkette görevine devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000