19 Şubat 2014, Çarşamba 12:53:52

SUNEXPRESS KENDİNİ AŞTI!

SunExpress, 890 milyon Euro’luk satış rakamına, 6.7 milyon yolcuya ve yüzde 84’ün üzerinde bir doluluk oranına ulaştı.
  • torpilli server....
  • Izmir-k.maras baslasin diyoruz ralep yüksek diyotuz tik yok
  • TK sağolsun...yoksa 20 uçakla Almanya git gele devam ediyordu hans zihniyeti :)
  • Server bey Nice başarılarını okumak nasıp olur THY Yer işletmeye geldiniz ve hizla geçtiniz sizinle çalışmak zevkti . THY camiasına sizin gibi yönetici iş bitiren kararlı biri ne geldi ne de bundan sonra gelir sizi THY kaybetmemeli idi Allah Yolunu Açık etsin.
  • Elbette calisanlarina en cok deger veren havayolu sirketi sxs, kimse aksini iddia edemez!!! Basarisini golgelemeye calisan yorumlar da yersiz
  • THY'nin desteği ile rüzgar yapmak kolay , sayıları 10a varan özel charter şirketleri THY'nin pazardaki aşırı büyümesi ile kapanmış hala yaşayabilenler de kendi pazarlarında tutunmak için çabalayıp duruyor. Bu tablodan dolayı sevinebilen varsa ne ala !
  • Arkadaşlar bu işi bilmediğinizi bu kadar belli etmeyin Sunex 30 uçağı kendi çalıştırıyor yani 6.7m kendi yolcusu rakkamıdır Aj ve Tk yolcu sayısı sayılamaz, yani diğer 30 kusur uçak 6,7m'nun dışındadır.
  • Başarılı şirketleri tebrik etmek gerekir.... sektörün yükselmesi, herkese kazandırır.
  • BIRDE NE KADAR KAR ETTIGINI YAZAYDI IYIDI.VARDIDA BENMI GOREMEDIM YOKSA THY GIBI ZARARDA OLDUGU ICIN YAZMAK ISTEMEDIMI?
  • 63 uçakla SunExpress 890 milyon Euro gelir elde ediyo.. THY 300 uçakla zarar açıklıyor. Kime inanalım ?

SunExpress, 890 milyon Euro’luk satış rakamına, 6.7 milyon yolcuya ve yüzde 84’ün üzerinde bir doluluk oranına ulaştı.

Türk Havayolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2013’te gelirlerini artırmayı başardı. 2013’te rekor bir iş hacmi yakalayan SunExpress, 25 milletten 2 bin 800 çalışanıyla, 63 adet Boeing 737-700/800 filosuyla, 2013’ü, önceki yıla göre yüzde 18’lik bir artış yakalayarak, 890 milyon Euro’luk bir gelire ulaştı. 2013’te taşınan yolcu sayısı 6,7 milyon olurken, doluluk oranı ise yüzde 84’ün üzerinde gerçekleşti.

Daha sağlıklı bir büyüme sağlamak için 2013’te tekrar bir yapılanma içine giren SunExpress, İstanbul Sabiha Gökçen’deki iç hat uçuşlarını iptal ederek sezon dışı uçuşlarında yeniden bir yapılanma gerçekleştirdi. Bu yeniden yapılanma sonucunda taşınan yolcu sayısında yüzde 13’lük bir düşüş yaşasa da gelirlerini önceki yıla göre yüzde 18 artırmayı başardı. 2013’te toplam 44,047 uçuş gerçekleştiren SunExpress’in toplam uçuş saati ise 121,121 olarak gerçekleşti.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say,  “2013’te sağlıklı ve başarılı bir büyüme gerçekleştirdik. Bu başarının temelinde bizi tercih eden yolcularımız ve ortak çalıştığımız tur operatörleri ve acentelerimizin katkısı ve tabi ki 25 milletten 2 bin 800 SunExpress çalışanın katkısı büyüktür. Satışlarımız ve doluluk oranlarımız da bunun en büyük kanıtıdır” dedi. Say sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bağlamda ana iş kolumuz olan turizmde Türkiye’deki pozisyonumuzu güçlendirdik ve Almanya’da da 2010 yılında kurduğumuz SunExpress Almanya’da kuruluşunu tamamladık; hem Türkiye’de hem de gerek İspanya, Mısır olsun birçok turistik bölgeye uçuşlarımızı güçlendirdik.”

SunExpress tarihinde en büyük başarı

SunExpress Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, 2013 yılında yaşanan büyümenin SunExpress tarihinde yaşanan en büyük başarı olduğunu belirterek, “2013’te rekor bir iş hacmi yakaladık: 2013’ü, önceki yıla göre yüzde 18’lik bir artış yakalayarak, 890 milyon Euro’luk bir gelire ulaştık. 2013’te taşınan yolcu sayısı 6,7 milyon olurken, doluluk oranı ise yüzde 84’ün üzerinde gerçekleşti” dedi.

Aydın, “Daha sağlıklı bir büyüme sağlamak için 2013’te tekrar bir yapılanma içine girdik. İstanbul Sabiha Gökçen’deki iç hat uçuşlarımızı durduk ve sezon dışı uçuşlarda da yeniden bir yapılanma gerçekleştirdik. Bu yeniden yapılanma sonucunda taşınan yolcu sayısında yüzde 13’lük bir düşüş yaşasa da gelirlerini önceki yıla göre yüzde 18 artırdık” dedi.

2014: yeni hatlar

“İçinde bulunduğumuz finansal yıl itibariyle SunExpress hem bireysel yolcularından hem de tur operatörlerinden daha fazla talep almaya başladı” diyen Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Bu yaz sezonuyla beraber daha önce duyurduğumuz noktalara yeni uçuşlar başlatacağız. Geçtiğimiz yıl charter olarak uçtuğumuz Helsinki’yi bu yaz HUB’ımıza dahil ediyoruz. İzmir çıkışlı iç hat haftalık frekansımız 100’ün üzerinde, dış hatlarda ise bu sayı kışın 50 yazın artan Fransa ve İskandinav destinasyonlarımız ile ortalama 90’ı bulacaktır. Bu yıl yeni tek İzmir çıkışlı iç hat destinasyonumuz haftanın 3 günü uçacağımız Konya tarifeli seferlerimizdir.”
Dış hatlarda ise Nisan ayı itibariyle İzmir’den dört yeni hattı uçuşa açacaklarını belirten Aydın, “Nisan’dan itibaren Kopenhag, Lyon, Nantes ve Paris’e uçmaya başlayacağız. Geçtiğimiz yaz uçtuğumuz Helsinki, Oslo ve Stockholm’e bu yılda direkt uçmaya devam edeceğiz. Ayrıca, Anadolu’yu Avrupa tarifeli seferlerle bağlayan havayolu olarak,  Anadolu uçuşlarımız da aynen devam ediyor: Bodrum, Dalaman, Gazipaşa, Adana, Kayseri, Ankara, Gaziantep, Trabzon, Samsun ve Elazığ’dan Avrupa’da 10 noktaya uçuşlarımız devam ediyor. Bu uçuşlarımıza ek olarak da Kayseri-Amsterdam uçuşumuzu da başlattık” dedi.

Bu arada yolcularına 3 faklı hizmet konsepti sunmaya hazırlanan Sunexpress'in seçenekleri SunEco, SunClassic ve SunPremium olacak.

Bu konuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Server Aydın, bu yaz sezonu itibariyle uygulayacakları yeni hizmet ve eğlence konsepti ile yolcuların daha iyi hizmet alacağını ve uçak içinde geçirecekleri zamanı da daha kaliteli geçireceklerini vurguladı.

“Yolcularımız artık alacakları hizmeti üç yeni sınıfımızla seçebilecekler. Daha önce böyle bir uygulamamız yoktu. Bu hizmet ile en uygun fiyat üzerinden SunEco, SunClassic ve SunPremium ile almak istedikleri hizmete göre en uygun ücreti ödeyecekler” diyen Aydın şöyle konuştu:

“SunEco sistemimizdeki en uygun fiyat olacak. Bu sınıfta, yolcular sistemimizdeki en düşük fiyatı ödeyerek, 20 Kg’lık bagaj hakkına sahip olacaklar. SunClassic’i tercih eden yolcularımız ise, ücretsiz koltuk rezervasyonunun yanı sıra, alkolsüz içecek ile beraber atıştırmalıkları ücretsiz alacaklar. Bunun yanı sıra ekstradan 5 Kg’lık bagaj hakkına da sahip olacaklar. SunPremium’ı tercih eden yolcularımız ise sunduğumuz en yükse kalitede hizmeti de satın almış olacaklar. Bu doğrultuda, SunPreium sınıfını satın alan yolcularımız bacak aralıkları geniş koltuklarda, sunduğumuz yemek çeşitlerinden kendilerine en uygun olanı seçebilecek ve 30 kg’lık bagaj hakkına sahip olacaklar. Bunun yanı sıra Check-in işlemlerinde de öncelik hakkına sahip olacaklar.”

SunExpress uçak içi kablosuz eğlence ağı sunan ilk havayolu

Bütün bu yeniliklerin yanı sıra, uçak içi eğlencede de yeni bir konsept ile yolcuların uçak içinde daha kaliteli zaman geçireceklerini belirten Aydın, “Uçak içinde kablosuz bağlantı ile eğlence hizmeti sunan ilk havayolu olacak” dedi.

“Bu yaz sezonuyla beraber yolcularımız akıllı telefonlarından, tabletlerinden ya da laptoplarından uçak içinde kablosuz ağa bağlanarak, film izleyebilecek, dergi ya da gazete okuyabilecek, oyun oynayabilecek ya da sunduğumuz bir çok hizmetten faydalanabilecek. Ayrıca, bu yeni uçak içi eğlence sistemimizle, yolcularımız dönüş uçuşlarını planlayabilecek, araç kiralayabilecek, otel ayarlayabilecek ve hatta uçak içinde yiyecek ve içecek siparişi bile verebilecekleler. Bu yeni sistemle, SunExpress uçak içi eğlence sisteminde bir öncü olacak.”

Daha geniş bir yiyecek-içecek yelpazesi

Aydın, bütün bu hizmetlerin yanı sıra uçak içinde sunulan yiyecek-içecek yelpazesinin de genişletildiğini belirterek, “Bu yaz yiyecek ve içecek konusunda birçok ürünü yolcularımızın beğenisine sunacağız. Yolcularımız tarafından gayet iyi bilinen Premium menümüz çeşitlendirilerek internet sayfamızdan satışa sunulacak. Bunun yanı sıra, uçak içi yiyecek ve içeceklerde amacımız yolcularımızın yerde aldıkları fiyatta hizmet vermek. Bu çerçevede geçen yıl başlattığımız uygulama da devam edecek ve fiyatlarımız 1 Euro’dan başlayacak. Ayrıca, aile olarak yolculuk yapan misafirlerimize de sürprizlerimiz olacak” dedi.

SUNEXPRESS KENDİNİ AŞTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

tt ~ 10 yıl önce
torpilli server....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.marasli ~ 10 yıl önce
Izmir-k.maras baslasin diyoruz ralep yüksek diyotuz tik yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
TK sağolsun...yoksa 20 uçakla Almanya git gele devam ediyordu hans zihniyeti :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aproncu ~ 10 yıl önce
Server bey Nice başarılarını okumak nasıp olur THY Yer işletmeye geldiniz ve hizla geçtiniz sizinle çalışmak zevkti . THY camiasına sizin gibi yönetici iş bitiren kararlı biri ne geldi ne de bundan sonra gelir sizi THY kaybetmemeli idi Allah Yolunu Açık etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hll ~ 10 yıl önce
Elbette calisanlarina en cok deger veren havayolu sirketi sxs, kimse aksini iddia edemez!!! Basarisini golgelemeye calisan yorumlar da yersiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avia ~ 10 yıl önce
THY'nin desteği ile rüzgar yapmak kolay , sayıları 10a varan özel charter şirketleri THY'nin pazardaki aşırı büyümesi ile kapanmış hala yaşayabilenler de kendi pazarlarında tutunmak için çabalayıp duruyor. Bu tablodan dolayı sevinebilen varsa ne ala !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pegasus ta olmadı ~ 10 yıl önce
size desteklerımı bıldırırım en başarısız havayolu ! geçen yıllardaki zararlarını ne zaman kapatırlarki acaba. pegasus u takip etmek ten başka bi şeyi olmayan yönetimi sıfır bir havayolu
Yazık ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar bu işi bilmediğinizi bu kadar belli etmeyin Sunex 30 uçağı kendi çalıştırıyor yani 6.7m kendi yolcusu rakkamıdır Aj ve Tk yolcu sayısı sayılamaz, yani diğer 30 kusur uçak 6,7m'nun dışındadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrik etmek düşer ~ 10 yıl önce
Başarılı şirketleri tebrik etmek gerekir.... sektörün yükselmesi, herkese kazandırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
REKLAM ~ 10 yıl önce
BIRDE NE KADAR KAR ETTIGINI YAZAYDI IYIDI.VARDIDA BENMI GOREMEDIM YOKSA THY GIBI ZARARDA OLDUGU ICIN YAZMAK ISTEMEDIMI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
piOusly ~ 10 yıl önce
63 uçakla SunExpress 890 milyon Euro gelir elde ediyo.. THY 300 uçakla zarar açıklıyor. Kime inanalım ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gelir / kar ~ 10 yıl önce
Gelir ve kar aynı şey değildir. Aynı dönemde THY nin geliri 6.1 milyar Euro nun üzerinde.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000