26 Nisan 2013, Cuma 13:03:49

SAY: "İZMİR'İ AKTARMA MERKEZİ YAPMAYI BAŞARDIK"

Türk Havayolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress İzmir’den yeni destinasyon arayışına girdi.
  • Özel sektörde çalışan,maaş alamayan teknisyenler.tipiniz ne olursa olsun gelin SunExpress Teknik ailesine katılın.Kim olursa olsun alıyoruz 2 yılda 1 de 20-30€ arası zam var :DD , üçret pazarlığa tabi.(Aç olmana göre değişir) Sektörden haberler( Kalite kalmadı)
  • Geçenlerde bir pilot arkadaşım şöyle söylüyordu: "Aman abicim durumumuza çok şükür,Sunexpress'de de çalışabilirdik".. Bunun üzerine SXS'de çalışan kaptan ve F/O'ların ne kadar az maaşa ve yıllardır zamsız uçtuklarından bahsetti. Yazıklar olsun demek lazım. Türkiye'nin en güzel şirketlerinden birini kimsenin çalışmak istemeyeceği,3 kuruş paraların verildiği bir şirkete çeviren yöneticilerine helal olsun(!)..
  • Personel maaşlarındaki adaletsizlik ne zaman giderilecek hacı bey !! yer işletmede kaldırılan primler diğer birimlerde neden hala veriliyor !! 2 yılda 1 30 euro zam sizce mantıklı mı !! düşük maaşla işe başlayan yeni personel ile eski personel arasında neredeyse asgari ücret kadar fark olduğunu, bunun da çalışanlar arasında adalet duygusunu bitirdiğini ve birçok kişide şirkete aidiyet duygusunun kalmadığını biliyor musunuz !! merkez ofis ve havalimanında mesaiyi birkaç fwd mail ile bitiren yönetici ve çalışanlardan bihaber misiniz !! bir kısım personel canhıraş bir biçimde çalışırken büyük bir çoğunluğun ise bilgisayar başında sörf üstüne sörf yaparak yata yata maaş aldığını kimse size söylemiyorsa izmir i değil 35 135 noktaya bağlasanız ne olur hacı bey !!
  • yer işletme tamamen kapatılıp tgs ye devredilecek mi hacı bey ?
  • filoya iki yeni 800 daha kattı sun express...birisi air berlin'den çıkma D-AHFA TC-SNY oldu, diğeri ise Sky'dan çıkma TC-SKH şimdi TC-SBE oldu...
  • Yakında SunExpress çalışmak için personel bulamayacak.Bir bakmışsın pgs,tk diyip geçivermiş. 25 € zam dünyanın başka hiç bir yerinde yok,25€ birde performans değerlendirme saçmalığı.Burası için pişmanmıyım hemde çok.Keşke eski şirketimde kalsaydım ama son pişmanlık fayda etmezmiş ilk fırsatta vedalaşmak üzere
  • izmir hatay uçuşlarına başlanmasını istiyoruz haftanın 7 günü.hatay yolcu potansiyeli yüksek olan havalimanlarından biri.
  • rotterdama neden ucmazlar anlamıyorum.
  • Özellikle her biri birbirinden profesyonel, işinin ehli, üstad, asla dedikodu sevmeyen, buna yol açmayan ve de prim vermeyen Sun Express'in değerli yöneticileri iş başındayken şirket çoookk büyür:) kocaman olur:) SAW'daki büyüme hızını herkes gördü:) alimallah baksanıza şimdi ADB'de bayağı saygın konumdalarmış:) AYT zaten ana base kimseye yar etmezler:) bunlar konuştuğu zaman sanarsınız ki 300 uçaklık geniş bir filo, mutlu bir çalışan grubundan bahsediyorlar:) iki gün önce yöneticiler toplantılarda "geleceğe şüpheyle" baktıklarından bahsedip SAW'daki "büyüme" hızını , Sunex Deutchland'daki "karlılık" oranlarını aktarırken şimdilerde THY'nin taşeronluğunu yapmanın gurur ve de mutluluğu içerisindeler:) bundan 10 sene önce sektörün gözdesi sunex günümüzde ordinaryüs yöneticileriyle nerede ,nasıl ,nekadar ,büyüsek diye destinasyon beğenemiyorlar:)düşünün öyle bir büyüme:)Kabin-kokpit mutluluktan her ay istifa edip başka şirketlere kaçıyor:) mutluluktan ne yapacaklarını bilemez durumdalar:)
  • Madem İzmir aktarma merkezi, Adnan Menderes'e bir hangar isteriz.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, İzmir’i en fazla noktaya bağlayan havayolu şirketi olduklarını belirterek, “İzmir’i haftada 336 uçuşla iç/dış toplam 35 noktaya bağlıyoruz. Bu rakam ilk uçuşumuzu gerçekleştirdiğimiz 2006’dan bu yana geldiğimiz noktayı gösteriyor.  İzmir bizim için çok önemli bir pazar. Geçen Ekim ayında İzmir’i HUB (aktarma merkezi) yaptık ve Ekim ayından bu yana İzmir’i aktarma merkezi yapma hedefimizi büyük ölçüde başardığımızın müjdesini vermek isterim,” dedi.

“Yeni destinasyon arayışı içerisindeyiz” diyen Say, “Bu yaz sezonuyla beraber 3 yeni destinasyonu, Strasburg, Bremen ve Lefkoşa, İzmir’den uçuş ağımıza ekledik ve 6 Mayıs’ta da 4. yeni destinasyonumuz Batman’ı ekleyeceğiz. İzmir’den uçuş ağımızı sürekli genişletmeyi, yeni destinasyonlar eklemeyi hedefliyoruz” dedi.

İzmir operasyonunun 7. yılında 10 milyondan fazla yolcu

Bu yıl İzmir operasyonun 7. yılına girdiklerini belirten Say, bu süre içerisinde İzmir’den ve İzmir’e 10 milyondan fazla yolcu taşıdıklarını belirtti: “İzmir’de havacılık ile ilgili birçok konuda ilki gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Yedi yılda iç/dış hat 10 milyondan fazla yolcu taşıdık. Toplam Ege nüfusundan fazla yolcu taşımışız. 2012’de dış hatlardaki Pazar payımız yüzde 33, iç hatlarda ise yüzde 21 olarak gerçekleşti. 2012’de iç hatlarda toplam 1 milyon 200 bin yolcu, dış hatlarda ise 781 bin 631 yolcu taşıdık. Büyümemiz hızla devam edecek. HUB bizim için çok olumlu gidiyor, HUB çerçevesinde şu anda Türkiye’den toplam 14 noktadan Avrupa’da 21 noktaya tarifeli olarak İzmir üzerinden bağlantı veriyoruz.”

Turizme desteğimiz sürecek

Yedi yılda dış hatta toplam 4.3 milyon yolcu taşıdıklarını belirten Say, “Biz İzmir turizminin gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. İzmir operasyonumuzun başladığı günden bu yana 4.3 milyon dış hat yolcusu taşıdık, 2012’de ise 781 bin 631 dış hat yolcusu taşıdık. Bu rakamın tam olarak ne kadarının turist olduğunu söylemek zor. Ancak, 2012’de İzmir’e gelen turist sayısı 1 milyon 368 bin ve bunun 850 bini havayolu ile İzmir’e giriş yapmış. Bu katkımızın karşılığını da aldık, geçen gün aldığımız yılın ulaştırma şirketi ödülü ile beraber 4. kez turizme katkımız nedeniyle ödüllendirildik” dedi.  

Say şöyle devam etti: “Bütün bunların yanı sıra, İzmir’in EXPO adaylığında da üzerimize düşen neyse yapmaya çalışıyoruz. Geçenlerde EXPO Yürütme Kurulu ile imzaladığımız protokol gereği EXPO sürecinde tanıtım desteği veriyoruz. Ayrıca, bilindiği gibi turizm yalnızca kum-güneş-deniz üçlemesiyle kalmıyor, spor, kültür gibi diğer alanlar da var;  bu noktada biz golf gibi spor alanlarında bu organizasyonları İzmir’e kaydırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Mart ayında Mayorka’da yapılacak bir golf turnuvasını Kuşadası’na kaydırmayı başardık. Bu alanlarda arkadaşlarım yapılacak ne varsa yapmaya çalışıyorlar.”

SAY: "İZMİR'İ AKTARMA MERKEZİ YAPMAYI BAŞARDIK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Pazarlıklı maaş ~ 11 yıl önce
Özel sektörde çalışan,maaş alamayan teknisyenler.tipiniz ne olursa olsun gelin SunExpress Teknik ailesine katılın.Kim olursa olsun alıyoruz 2 yılda 1 de 20-30€ arası zam var :DD , üçret pazarlığa tabi.(Aç olmana göre değişir) Sektörden haberler( Kalite kalmadı)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adaletsizlik ~ 11 yıl önce
Geçenlerde bir pilot arkadaşım şöyle söylüyordu: "Aman abicim durumumuza çok şükür,Sunexpress'de de çalışabilirdik".. Bunun üzerine SXS'de çalışan kaptan ve F/O'ların ne kadar az maaşa ve yıllardır zamsız uçtuklarından bahsetti. Yazıklar olsun demek lazım. Türkiye'nin en güzel şirketlerinden birini kimsenin çalışmak istemeyeceği,3 kuruş paraların verildiği bir şirkete çeviren yöneticilerine helal olsun(!)..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airboeing ~ 11 yıl önce
Personel maaşlarındaki adaletsizlik ne zaman giderilecek hacı bey !! yer işletmede kaldırılan primler diğer birimlerde neden hala veriliyor !! 2 yılda 1 30 euro zam sizce mantıklı mı !! düşük maaşla işe başlayan yeni personel ile eski personel arasında neredeyse asgari ücret kadar fark olduğunu, bunun da çalışanlar arasında adalet duygusunu bitirdiğini ve birçok kişide şirkete aidiyet duygusunun kalmadığını biliyor musunuz !! merkez ofis ve havalimanında mesaiyi birkaç fwd mail ile bitiren yönetici ve çalışanlardan bihaber misiniz !! bir kısım personel canhıraş bir biçimde çalışırken büyük bir çoğunluğun ise bilgisayar başında sörf üstüne sörf yaparak yata yata maaş aldığını kimse size söylemiyorsa izmir i değil 35 135 noktaya bağlasanız ne olur hacı bey !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bay meraklı ~ 11 yıl önce
yer işletme tamamen kapatılıp tgs ye devredilecek mi hacı bey ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tc-sny ve tc-sbe ~ 11 yıl önce
filoya iki yeni 800 daha kattı sun express...birisi air berlin'den çıkma D-AHFA TC-SNY oldu, diğeri ise Sky'dan çıkma TC-SKH şimdi TC-SBE oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pişmanım ~ 11 yıl önce
Yakında SunExpress çalışmak için personel bulamayacak.Bir bakmışsın pgs,tk diyip geçivermiş. 25 € zam dünyanın başka hiç bir yerinde yok,25€ birde performans değerlendirme saçmalığı.Burası için pişmanmıyım hemde çok.Keşke eski şirketimde kalsaydım ama son pişmanlık fayda etmezmiş ilk fırsatta vedalaşmak üzere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hataylı ~ 11 yıl önce
izmir hatay uçuşlarına başlanmasını istiyoruz haftanın 7 günü.hatay yolcu potansiyeli yüksek olan havalimanlarından biri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Destnasyn armakmı? ~ 11 yıl önce
rotterdama neden ucmazlar anlamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 11 yıl önce
Her horozun bır coplugu/kalesı vardır. Hollanda pazarına hakım olan kralımızda var
Çok express ~ 11 yıl önce
Özellikle her biri birbirinden profesyonel, işinin ehli, üstad, asla dedikodu sevmeyen, buna yol açmayan ve de prim vermeyen Sun Express'in değerli yöneticileri iş başındayken şirket çoookk büyür:) kocaman olur:) SAW'daki büyüme hızını herkes gördü:) alimallah baksanıza şimdi ADB'de bayağı saygın konumdalarmış:) AYT zaten ana base kimseye yar etmezler:) bunlar konuştuğu zaman sanarsınız ki 300 uçaklık geniş bir filo, mutlu bir çalışan grubundan bahsediyorlar:) iki gün önce yöneticiler toplantılarda "geleceğe şüpheyle" baktıklarından bahsedip SAW'daki "büyüme" hızını , Sunex Deutchland'daki "karlılık" oranlarını aktarırken şimdilerde THY'nin taşeronluğunu yapmanın gurur ve de mutluluğu içerisindeler:) bundan 10 sene önce sektörün gözdesi sunex günümüzde ordinaryüs yöneticileriyle nerede ,nasıl ,nekadar ,büyüsek diye destinasyon beğenemiyorlar:)düşünün öyle bir büyüme:)Kabin-kokpit mutluluktan her ay istifa edip başka şirketlere kaçıyor:) mutluluktan ne yapacaklarını bilemez durumdalar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen Adayı ~ 11 yıl önce
Madem İzmir aktarma merkezi, Adnan Menderes'e bir hangar isteriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mech.Help. ~ 11 yıl önce
Sanırım mech.helpersın bence sen karışma bu işlere temizliğe devam.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000