25 Haziran 2013, Salı 16:05:34

IFTC YEŞİL SİMÜLATÖR MERKEZİ’NE KABİN EĞİTİM CİHAZI

IFTC (International Flight Training Center)’nin dünyanın kendi kendini idame ettiren ilk uçuş eğitim merkezine ilave olacak şekilde kurulan “Yeşil” kabin eğitim modülünü tamamlanmış bulunuyor.
  • tebrikler GÖZEN....her daim yeniliklere acık olan bir şirket...küçük beyinler küçük işler - büyük beyinler büyük işler...boşuna dememiş atalarımız bu sözü....
  • kenardan kenardan saglam adimlar ile yuruyor. koskocaman afferin.
  • Tebriklier IFTC...Türk ve Dünya Havacılığına sunduğunuz modern ve kaliteli hizmet anlayışınızın çevreci konsept ile bütünleşmesi ancak sizden beklenirdi.. Gezi Parkınada el atarmısınız:)
TFC (Simulatoren und Technik GmbH) Boeing 737 kabin eğitim cihazını barındıran yeni modül, CEO Marty van Veluw’un “Yeşil Simülatör Projesi” olarak adlandırdığı projenin bir parçası olarak inşa edildi. Antalya üslü havayolu şirketi olan SunExpress ile yakın işbirliği içinde kurulan ünite, aynı zamanda bölgedeki diğer havayollarına da hizmet verecek.

Van Veluw, bu modülde geleneksel iklimlendirme ve ısıtma ünitelerinin kullanılmadığını ve kullanılan kapalı sistem zeminden soğutma sistemi sayesinde enerji harcamalarının yüzde ellisi kadar tasarruf sağlandığını ve bu sistemin çok daha etkin işlev gördüğünü belirtiyor. Paneller çatıyı ve binanın önüne kurulmakta olan iki adet 100 metre karelik araba park alanının üzerini donatacağından güneş enerjisi kullanımı bu ünitede daha belirgin olarak görülecek. 
 
IFTC Antalya, açılışını Eylül 2012’de kutlamıştı. Yeşil Simülatör konsepti, ihtiyaca göre eklenebilen ya da çıkartılabilen kendi kendini idame edebilen modüler binalar oluşturulması esasına dayanıyor. Bu konsept, daha çok esneklik sağlamakla beraber, bir simülatör eğitim merkezinin tek bir simülatör ile işletilmesinin artık ekonomik açıdan olanaklı olduğu anlamına da geliyor.

Modüllerin innovatif tasarımı ile, ısıtma ve soğutma için çok daha az bir alanın kullanılmakta ve güneş enerjisinden beslene, LED aydınlatmalarla aydınlatılan binalar yapılmaktadır. Her bir modül, ayrı bir iş ünitesi olarak işlev görmekte olup, minimum sayıda personelle ve Operasyon Kontrol Merkezi tarafından işletilmektedir (Örneğimizde, IFTC İstanbul). Bu proje, dünyanın muhtelif yerlerinden edinilen bilgi ve uzmanlığı içeriyor. Marty van Veluw, IFTC İstanbul’un başında geçirdiği bir yıl boyunca tipik bir simülatör merkezinin işletilmesi için gerekli kaynakları öğrendikten sonra ürettiği kadar enerji kullanan tasarım üzerinde yoğunlaştı. Esprili bir şekilde, “Hollandalı beynim boşa giden tüm bu alan, enerji ve parayı kabul edemedi!”, diyordu.

Tedarikçilere kaynak bulmak ve bunun koordinasyonundan sorumlu SimFinance B.V. ile beraber geliştirilen ve Hollandalı bir tasarım ve mühendislik ürünü olan bu eşsiz proje, ileri görüşlü bir Türk şirketi olan Gözen Holding tarafından sonuna kadar desteklendi. Almanya’da üretilen yeni Kabin Eğitim Cihazı (CEET-Mock-up), kurulumu geçen sene tamamlanan Kanada yapımı Mechtronix B737- NG uçuş simülatörünün yanındaki yerini almış bulunuyor. Her iki modül de alanında uzman yerel inşaat şirketi Topçu tarafından inşa edildi.
 
Merkezin İstanbul’dan işletilmesinden sorumlu IFTC Genel Müdürü Cengiz Arbaç, “Gözen Holding on yıllardır Türkiye’deki havacılık sektörünün birçok alanında yenilikçiliğiyle öne çıkmıştır. Bu açıdan bakınca, holdingimizin, bunun ileriye dönük bir adım olduğuna karar vermesi ve yalnızca Türkiye’de değil, dünya endüstrisinde bu projeye liderlik etmeye karar vermesi daha bir anlam kazanıyor. Türkiye’deki uçuş eğitim standardını yükseltmek için uzun süredir çabalıyoruz. Bunun çevreye dost bir şekilde yapılıyor olması da projeyi çok özel kılıyor.” diyor. IFTC Antalya, Aralık 2012’de en yeşil bina ödülünü aldı.
 
Gözen Holding’in yönetim kurulu başkanı Mekin Gözen: “Bu proje ile, gerçekten bir fark yarattığımızı hissediyoruz. En yüksek seviyede uçuş eğitim hizmetleri sunuyoruz ve kendi sektörümüzde bu kadar geniş bir ölçekte yeşil enerji kullanan ilk şirketiz. Dünyadaki uçuş eğitiminin geleceği olacağını düşündüğümüz bir iş modeli yarattık. Bu, işimiz için, Türkiye için ve benim için çok önemli.”



IFTC YEŞİL SİMÜLATÖR MERKEZİ’NE KABİN EĞİTİM CİHAZI

Yorumlar

airportcuuuu... ~ 11 yıl önce
tebrikler GÖZEN....her daim yeniliklere acık olan bir şirket...küçük beyinler küçük işler - büyük beyinler büyük işler...boşuna dememiş atalarımız bu sözü....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isi bilen, ~ 11 yıl önce
kenardan kenardan saglam adimlar ile yuruyor. koskocaman afferin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airman ~ 11 yıl önce
Tebriklier IFTC...Türk ve Dünya Havacılığına sunduğunuz modern ve kaliteli hizmet anlayışınızın çevreci konsept ile bütünleşmesi ancak sizden beklenirdi.. Gezi Parkınada el atarmısınız:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000