27 Nisan 2014, Pazar 08:48:26

EĞLENCEYE UÇUYORUZ!

Havayolu şirketlerinin müşteri memnuniyeti için yaptığı çalışmalarla uçak yolculuğu artık evinizin önünden uçuş sonrası gideceğiniz yere kadar konforlu şekilde devam ediyor.

Havayolu şirketleri ile havalimanı işletmecileri, yolculara sunduğu hizmet kalitesini günden güne artırıyor. Hizmet standardı o kadar yükseldi ki, uçak yolculuğu evinizin önünden başlayıp uçuş sonrası havalimanından gideceğiniz yere kadar konforlu şekilde devam ediyor. Hazırlanan özel avantaj paketleriyle, havalimanı ya da şehir merkezi arasındaki transfer işlemleriniz de, son derece lüks araçlarla gerçekleştiriliyor. Bazı havayolu şirketleri ise yolcularına tatil için villa dahi kiralıyor.

Uçakla seyahatin çok daha keyifli hale dönüşmesi için el ele veren sektör temsilcileri, özellikle sık seyahat eden yolculara unutulmaz bir uçuş deneyimi yaşatmak amacıyla yoğun çalışma yürütüyor. Bu amaçla hazırlanan avantaj paketleri, yolculara, hem havalimanında, hem uçuşta hem de uçuş sonrası büyük kolaylık ve konfor sunuyor. Bu ayrıcalıklı hizmetlerden istifade etmek için her zaman ücret ödemeniz de gerekmiyor. Bazen bankaların kredi kartları ile bazen de ekstra işlem yapmaksızın havalimanlarındaki özel dinlenme salonlarından veya uçaktaki eğlence sistemleri gibi ayrıcalıklı hizmetlerden istifade edebiliyorsunuz.

Havalimanlarında sınırlar zorlandı

Türkiye’de özellikle son yıllarda hizmete açılan havalimanları, mimari yapıları ve çevre dostu yeşil bitki örtüsü ağırlıklı görüntüsüyle yolculardan da büyük beğeni görüyor. Güvenlik noktalarındaki hızlı geçiş bölümleri, kuyruk çilesi çekmek istemeyen yolculara kolaylık sağlarken, özel yolcu salonlarındaki masaj, duş, yiyecek-içecek, eğlence sistemleri ile terminal içinde transfer hizmeti sunan mini golf araçları, seyahatleri daha da keyifli hale dönüştürüyor.

Yurtdışındaki bazı havalimanlarında sunulan hizmetler ise çok daha ilginç. Örneğin kelebek bahçesi ve Japon balığı havuzuyla tanınan Singapur Changi Havalimanı, her yıl 50 milyonun üzerinde yolcu ağırlıyor. Her yıl 40 milyonun üzerinde yolcuya hizmet sunan Güney Kore’deki Seul Incheon Havalimanı’nda ise uçuşlar arasında dinlenmek için yatar koltuk salonu yer alıyor. Hollanda Amsterdam’daki Schiphol Havalimanı da kütüphanesi, müzesi, mağazaları ve apron manzaralı terasıyla en çok beğenilen havalimanları arasında.

SunExpress’ten yeni uygulama

Antalya merkezli SunExpress Havayolları, web sitesi üzerinden gerçekleştirdiği bilet satışı, rezervasyon, araç kiralama, otel rezervasyonu ve tur satın alma gibi işlemlere bir yenisini ekledi. Web sitesi üzerinden yolculara alternatif sunan şirket, yurtiçi ve yurtdışından 40 bini aşkın seçenekle rezidans ve villa kiralıyor. Şirket bu yaz uçak içi eğlencede de yeni bir konsept hazırlığında.

Şirketin ticaretten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, yolcuların akıllı telefon, tablet ya da laptoplarından uçak içinde kablosuz ağa bağlanarak uçuş boyunca büyük keyif yaşayacağını söylüyor. Yeni uygulamayla yolcular, film izleyebilecek, dergi ya da gazete okuyabilecek, oyun oynayabilecek. Yolcular ayrıca, yeni uçak içi eğlence sistemiyle dönüş uçuşlarını planlayabilecek, araç kiralayabilecek, otel ayarlayabilecek ve hatta uçakta yiyecek-içecek siparişi bile verebilecek. Havacılık sektöründe bir ilk olan dijital kütüphane uygulaması ise yolculuk süresini kültür ve bilgi şölenine dönüştüreceğe benziyor.

THY’nin, Miles&Smiles üyesi yolcuları için tasarlanan Sky Library, yolculara zengin içerikli dijital kütüphaneden yararlanma imkânı sunuyor. Uygulama ile yolcular, şirketin kurumsal yayınlarının yanı sıra mesleki yayınlar, popüler eserler ve her yaştan çocuğa uygun masal ve hikâye kitaplarına ücretsiz erişebiliyor. Dijital kütüphanede profesyonel editörlerce kısa süreli uçuşlar için hazırlanmış yönetim, pazarlama ve marka alanlarının seçkin eserlerinin yer aldığı özet içerikler de bulunuyor. (Zaman)

EĞLENCEYE UÇUYORUZ!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000