20 Ekim 2014, Pazartesi 09:20:27

TÜRBÜLANSA GİRDİ 14 KİŞİ YARALANDI

Singapur Havayolları'nın Mumbai'den kalkan A380 tipi yolcu uçağı türbülansa girdi, 14 kişi yaralandı.
  • Hard Landing olmus turbulans degil
  • Türbülanstan düşen uçak var mı? Öncelikle bu sorunun cevabı hayır. Pilotlar, uçuş öncesi planlamalarda türbülanslı veya gelişen hava hareketleri ile riske sahip bölgelerden uçmazlar. Havada ise radarlarından hava hareketerini takip edelerler. Genellikle CB olarak adlandırılan, elektrik yüküne ve yüksek türbalansa sahip bulutların içine girmezler. Bu bulutlarla aralarına belirli bir mesafe koyarak etraflarından dolaşırlar. (Alinti)
  • Subatta a330 thy ile cape town istanbul donusumuzde once acip.bi sarsinti sonra sert bi irtifa kaybi oldu..kemer bagli degildi resmen iii elimle koltugu tuttum cunku bosluga duser gibiydi..hayatimda hic o kadar korkmamistim..zaten en arkada oturuyoduk bide mutfak birbirine girdi saraplar dokuldu yemekler birbirine girdi :-)
  • türbülanstan uçakların düşmesi çok ama çok düşük ihtimaldir. Bu olay da sadece türbülansa bağlı değildir. Benden size tavsiye tüm uçuş boyunca kemerlerinizi çözmeyin :) Süpriz bir açık hava türbülansı ile karışılaşabilirsiniz. (Alinti)
  • Sadece türbülans kaynaklı bir havayolu kırımı yok. Düşer deyip boş iddiada bulunmayalım.
  • Çok kuvvetli bir türbülans olsa gerek,pilot kaçamamış belli,A-380 bile olsa gökyüzünün şakası olmaz,yıllar evvel Emirates ile Singapur-Melburne uçmuştum,okyanusun üstünde 2 saat kuvvetli bir türbülansa girmiştik.Neler yaşadıklarını çok iyi anlıyorum.Geçmiş olsunn..
  • Duser
  • Düşer kardeşim.. Türbülansdan uçak düşer kimse bana kalkıp düşmez demesin. Globally yours cular düşmez der ama geç sen onları... Asıl havacılarşa konus hepsi beni onaylayacaktır
  • Türbülanstan uçak düşermi ?

Singapur Havayolları'nın Mumbai'den kalkan A380 tipi yolcu uçağı türbülansa girdi, 14 kişi yaralandı.

Mumbai'den 408 yolcusuyla sorunsuz bir kalkış gerçekleştiren uçak, kalkışından kısa bir süre sonra türbülansa girdi. Şiddetli bir şekilde sarsılan uçakta 8'i yolcu 6'sı mürettebat 14 kişi yaralandı. Yaralanan kabin ekibinden bazılarının kanının kabine bulaştığı gördüldü.

Sarsıntının şiddeti nedeniyle uçağın içinde hasar oluştuğu gözlenirken, uçak Mumbai'ye geri dönmek zorunda kaldı. Burada yaralananların hastaneye kaldırıldığı ve uçağın da bakıma alındığı öğrenildi.

Seferin iptal edildiği kaydedildi.



TÜRBÜLANSA GİRDİ 14 KİŞİ YARALANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hard Landing olmus turbulans degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 9 yıl önce
nerden biliyon gardeş
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Türbülanstan düşen uçak var mı? Öncelikle bu sorunun cevabı hayır. Pilotlar, uçuş öncesi planlamalarda türbülanslı veya gelişen hava hareketleri ile riske sahip bölgelerden uçmazlar. Havada ise radarlarından hava hareketerini takip edelerler. Genellikle CB olarak adlandırılan, elektrik yüküne ve yüksek türbalansa sahip bulutların içine girmezler. Bu bulutlarla aralarına belirli bir mesafe koyarak etraflarından dolaşırlar. (Alinti)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lee_Hooker ~ 9 yıl önce
Subatta a330 thy ile cape town istanbul donusumuzde once acip.bi sarsinti sonra sert bi irtifa kaybi oldu..kemer bagli degildi resmen iii elimle koltugu tuttum cunku bosluga duser gibiydi..hayatimda hic o kadar korkmamistim..zaten en arkada oturuyoduk bide mutfak birbirine girdi saraplar dokuldu yemekler birbirine girdi :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
türbülanstan uçakların düşmesi çok ama çok düşük ihtimaldir. Bu olay da sadece türbülansa bağlı değildir. Benden size tavsiye tüm uçuş boyunca kemerlerinizi çözmeyin :) Süpriz bir açık hava türbülansı ile karışılaşabilirsiniz. (Alinti)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 9 yıl önce
Sadece türbülans kaynaklı bir havayolu kırımı yok. Düşer deyip boş iddiada bulunmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trkrcan ~ 9 yıl önce
Çok kuvvetli bir türbülans olsa gerek,pilot kaçamamış belli,A-380 bile olsa gökyüzünün şakası olmaz,yıllar evvel Emirates ile Singapur-Melburne uçmuştum,okyanusun üstünde 2 saat kuvvetli bir türbülansa girmiştik.Neler yaşadıklarını çok iyi anlıyorum.Geçmiş olsunn..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Duser

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Düşer kardeşim.. Türbülansdan uçak düşer kimse bana kalkıp düşmez demesin. Globally yours cular düşmez der ama geç sen onları... Asıl havacılarşa konus hepsi beni onaylayacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne alaka? ~ 9 yıl önce
globally yours cu dediğiniz de kim ve neden onlar düşmez demesin. ne acaip insanlar var bu yorum sayfalarında...
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Türbülanstan uçak düşermi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000