28 Mayıs 2011, Cumartesi 08:15:31

SİNGAPUR DA UCUZCU OLUYOR!

Singapur Havayolları, AirAsia X ve Jetstar Asia" ile rekabet için ucuz fiyatla uçan havayolu kurdu. Henüz adı konamayan havayolunun iki orta ve uzun mesafeli destinasyonlara önümüzdeki 12 ay içinde uçmasının planlandığı bildirildi...

Singapur Havayollarının yan kuruluşu olarak uçacak olan Asya havayolunun orta ve uzun menzilli uçaklarla, yolculara ucuz fiyatlı uçuşlar sunacağı belirtildi. Bu havayolunda henüz hangi uçak tiplerinin kullanılacağı açıklanmadı

Ancak, Singapur Havayolları’nın Boeing 787-900 ile yeni sipariş verilen Airbus A350-900 XWB 20 uzun menzilli modeli kullanacağı düşünülüyor.
Singapore Havayolları’nın daha önce kurulan Silk Air adlı kısa mesafe uçan bir şirketi vardı. Ayrıca yüzde 30’una ortak olduğu Asya bölgesinde uçan Tiger Airways adlı bir şirketi daha bulunuyor.

SİNGAPUR HAVAYOLLARININ RAKİPLERİ

Singapur Havayolları’nın rekabet içinde olduğu Kuala Lumpur merkezli "AirAsia X" adlı havayolu 2007 yılından bu yana uzun mesafe uçuşları yapıyor. Uçuş yaptığı noktalar arasında Londra, Paris, Tahran, Altın Sahili, Melbourne, Christchurch, Yeni Delhi, Mumbai, Chengdu, Tianjin, Hangzhou, Taipei, Seul, Tokyo ve Perth bulunuyor.

İkinci rekabet yaptığı havayolu ise Qantas’ın düşük maliyetli iştiraki "Jetstar Asia" bulunuyor. Singapur’dan Melbourne ve Auckland yanında Japonya ve Avrupa'ya uçmayı planlıyor.

SİNGAPUR DA UCUZCU OLUYOR!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000