20 Mayıs 2008, Salı 10:00:25

A380 YİNE İNİŞ YAPAMADI

Singapur Havayolları’na ait dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380, Tokyo’ya yaptığı ilk seferinde hava muhalefetine takıldı. Dev uçak kötü hava şartları nedeniyle başka bir havaalanına yönlendirildi.
  • Havacılıkta sık sık raslanan ve daima yanlış yorumlanan bir konu da yönlendirme ile pas geçme arasındaki farklılıktır . Uçak gerekli görülürse 20.000 ft den bile yönlendirilebilir . Ama pas geçme limitlere kadar inip olumsuzlukta inişden vazgeçmedir .
  • Yorum yapmistim fakat yayinlanmadi.Cok uzucu. plt_MNGA300 arkadasa tesekkur etmistim yorumu için. A380'in hatali bir uçak olmadigini belirtip, en onemli unsurun pisterin uçaga uygunlugundan bahsetmistim. Ayrica Pass geçmenin tehlikeli ya da ayip olmadigini soyleyip, uçus emniyeti boyle bir karari gerektiriyorsa dogru bir karardir demistim....
  • Yorumunuz için tesekkurler. Cok isabetli olmus. Katiliyorum: A380 hatali bir uçak degil. Oncelikle pistlerin bu uçaga gerçekten uygun olmasi gerekiyor. Ote yandan, pass geçmek tehlikeli ya da ayip bir sey degil...Emniyet onu gerektiriyorsa dogru bir karardir.
  • Bunun karizmayla alakası yok.Kuvvetli Yan rüzgarda bir A320 yi indirmekle,A380 i indirmek çok farklı.A320 yi istersen bir kanat aşağı yöntemiyle kondurabilirsin,ama A380 i mutlaka crab yapman lazım,ve o koca teyyareyi touchdown öncesi toplamak kolay olmasa gerek.Heleki pist biraz inceyse! Ayrıca havacılıkta tartışılması hata olan tek karar ''pass geçiş'' kararıdır.Çünkü ne olursa olsun pas geçmek sizi tehlikeye sokmaz.Pilotlar en emniyetlisini yapmış buna eminim.

Airbus A380’nin tek işletmecisi Singapur havayolları, dünyanın en büyük ticari jetiyle Asya’daki ilk varış noktası Tokyo’ya sefer düzenlemeye başladı. 394 yolcu ve 28 personel taşıyan çift gövdeli jet, Narita Havaalanı’na Tokyo saati ile 12:43’te varmasına rağmen, Singapur Airlines'ın web sitesine göre planlanan iniş saatinden 4 saat gecikmeli indi.  Havayolu yetkilileri yaptığı açıklamada bu sabah Narita’daki kötü hava şartları yüzünden uçağın Nagoya’ya yönlendirildiğini ve bu nedenle gecikme yaşandığını belirttiler. Singapur Havayolları sözcüsü, “ Pilot, güçlü rüzgarlar ve alçak mesafede muhtemel türbülans nedeniyle hava trafik kontrolörleri tarafından yönlendirildi” şeklinde açıklamada bulundu.

Narita Havalimanı yetkilileri ise 30. yıldönümünü kutlayan Narita Havaalanı’na yapılması gereken 14 uçuşun kötü hava şartları sebebiyle farklı alanlara yönlendirildiğini açıkladı.

©AirportHaber.com

A380 YİNE İNİŞ YAPAMADI

Yorumlar

airmet ~ 16 yıl önce
Havacılıkta sık sık raslanan ve daima yanlış yorumlanan bir konu da yönlendirme ile pas geçme arasındaki farklılıktır . Uçak gerekli görülürse 20.000 ft den bile yönlendirilebilir . Ama pas geçme limitlere kadar inip olumsuzlukta inişden vazgeçmedir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Yorum yapmistim fakat yayinlanmadi.Cok uzucu. plt_MNGA300 arkadasa tesekkur etmistim yorumu için. A380'in hatali bir uçak olmadigini belirtip, en onemli unsurun pisterin uçaga uygunlugundan bahsetmistim. Ayrica Pass geçmenin tehlikeli ya da ayip olmadigini soyleyip, uçus emniyeti boyle bir karari gerektiriyorsa dogru bir karardir demistim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Check ~ 16 yıl önce
Yorumunuz için tesekkurler. Cok isabetli olmus. Katiliyorum: A380 hatali bir uçak degil. Oncelikle pistlerin bu uçaga gerçekten uygun olmasi gerekiyor. Ote yandan, pass geçmek tehlikeli ya da ayip bir sey degil...Emniyet onu gerektiriyorsa dogru bir karardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
plt_MNGA300 ~ 16 yıl önce
Bunun karizmayla alakası yok.Kuvvetli Yan rüzgarda bir A320 yi indirmekle,A380 i indirmek çok farklı.A320 yi istersen bir kanat aşağı yöntemiyle kondurabilirsin,ama A380 i mutlaka crab yapman lazım,ve o koca teyyareyi touchdown öncesi toplamak kolay olmasa gerek.Heleki pist biraz inceyse! Ayrıca havacılıkta tartışılması hata olan tek karar ''pass geçiş'' kararıdır.Çünkü ne olursa olsun pas geçmek sizi tehlikeye sokmaz.Pilotlar en emniyetlisini yapmış buna eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000