06 Haziran 2011, Pazartesi 08:18:05

YENİDEN UÇUŞ İZNİ ALDILAR

Kapadokya’da gereken şartları yerine getirmedikleri gerekçesiyle Nisan ayında SHGM tarafından uçuşları durdurulan altı balon firmasından beşi geçen hafta yeniden uçuşlarına başladı.
  • Kapadokya bölgesindeki balon uçuşlarına, balon pilotu şartının yerine getirilmemesi nedeniyle yasak getirilmesi, çok kısa süre sonra uçuşlara tekrar izin verilmesi ve yine çok süre geçmeden bölgede açılacak olan balon pilotu yetiştirme okulunun duyurulması sizce de "manidar" değil midir? Tabi ki denetimlerin olmasının taraftarıyız; ama neden daha önceden bu denetimler yapılmıyordu ? Bence neden gün gibi ortada n
“Balonla Hava Taşıma İşletmeleri Talimatı Revizyon” yönetmeliği kapsamında Royal, Cihangiroğlu, Sultan, Sultan Kelebek ve Han Havacılık firmaları eksiklerini tamamlayıp uçuş iznini alırken, Türk Hava Kurumu ise “Gökçen Havacılık” adı altında yeni bir balon firması kurmak için ruhsat başvurusunda bulundu.

Bu arada geçen hafta Nevşehir Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Kapadokya’da turizme açılan vadilerin temizlenmesi amacıyla özel bir proje başlattı. Gençlik Merkezi’nce hazırlanan “Kapadokya Vadilerinde İmece” adlı proje çerçevesinde, gönüllüler 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Uçhisar Beldesi’ndeki Güvercinlik Vadisi’nden başlayıp, Göreme’ye kadar vadilerdeki çöpleri topladı.
YENİDEN UÇUŞ İZNİ ALDILAR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Kapadokya bölgesindeki balon uçuşlarına, balon pilotu şartının yerine getirilmemesi nedeniyle yasak getirilmesi, çok kısa süre sonra uçuşlara tekrar izin verilmesi ve yine çok süre geçmeden bölgede açılacak olan balon pilotu yetiştirme okulunun duyurulması sizce de "manidar" değil midir? Tabi ki denetimlerin olmasının taraftarıyız; ama neden daha önceden bu denetimler yapılmıyordu ? Bence neden gün gibi ortada n

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000