26 Mayıs 2009, Salı 07:38:28

Uçma merakı başına iş açtı

Kendi yaptığı Paramotor (paraşüt kanatlı motorlu hava aracı, motorlu yamaç paraşütü) ile Bursa semalarında dolaşan makine teknisyeni Sebahattin Çetin'in (39) başı dertten kurtulmuyor.
  • hemen yargılayıp bastan savmak ne kadar kolay degılmı.neden hobı olarak baslayıp daha sonra dunya devı olan batılılar gıbı bızler olamıyoruz.cunku yıkmak kolayınıza gelıyor.kalkıp ıslerın prosedurunu gostermek,cozum bulmak sızın gıbı gerıcı zıhnıyetlerın ısıne gelmıyor.bu yuzden ne araba uretebılıyoruz ne de ucak.Turk HALKI nın dıgerlerınden nesı eksık.gelısmıs ulkelerde olup bızde olmayan??onlarda tesvık var,yol yordam gostermek var.bızdeyse at gozlugu takan gelısıme kendını kapamıs,uretken olmak yerıne hazır yıyıcı sızın gıbı ınsanlar var.İSTIKBAL i GÖKLERDE aramayanlar hep YAYA kalacaklardır...
  • Her fısatta SHGM şunu yapsın bunu yapsın diyorsunuz. Önüne gelen bir cadı süpürgesine binip Şehir üzerinde uçarsa.Bir günde birisinin kafasına düşerse kırılan sadece kendi kafası olmazsa hesabını kim verecek. Sizler mi vereceksiniz.
  • inşaat arbası tekerleğinden paramotor yapmış, yakında birinin! camından içeri girer kellesini keser,onun için yılanın başını küçükken ezin! Yoksa bu adam yakında Murat 124 tekerleğinden A380 yapar. Tüm Avrupaya rezil eder bizi...
  • bu ülkede hiç bir iyilik cezasız kalmaz. Meyve veren ağacı kökünden keserler. Batı kafasıyla araba yapıp doğu zihniyeti ile ikmal yapmayanları zebani yaklaşımı ile zulme atfederler. (Devrim Arabaları).
  • Vay, kendi başına uçak yapmış ve uçmuş ha? Bir de utanmadan, arlanmadan şehrin üstünde gezmiş ha?! Havacılığa kendi çapında yatırım yapan böyle amatörleri tiz elden asalım. Vecihi Hürkuş'a, Nuri Demirağa'ya memleketi nasıl dar ettiysek bunu da canından bezdirelim. --Volvo---
  • Cetini durdurmak lazim! Kesin onunu ileri gitmesin! Dunyama hosgeldin kardesim. Ali Ismet Ozturk. Milli Akrobasi Pilotu.

Yönetmeliklere göre her uçuşunu Sivil Havalık Genel Müdürlüğü'ne bildirmesi zorunlu olan Çetin'i, bir uçak pilotu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne şikayet etti.

CHP lideri Deniz Baykal'ın 18 Mart'taki Bursa mitinginde, alan üzerinde tur atarak halkı tahrik ettiği iddia edilen Çetin hakkında savcılık takipsizlik kararı vermişti.

Sebahattin Çetin, yurt dışından 7- 8 bin Euro'ya getirtilen paraşüt kanatlı motorlu hava aracını (Paramotor trike) motosiklet motoru ve inşaatlarda kullanılan el arabasının tekerinden yararlanarak sadece 3 bin TL'ye mal etti. Saatlerce havada kalabilen teknisyen, komşularını da araca taktığı havalı korna ile havada selamlıyor. Lise yıllarında havacılığa ilgi duymaya başlayan Çetin, 'Paramotor trike' adı verilen kanatlı motorlu hava aracını üretmenin mutluluğunu yaşıyor. Sebahattin Çetin, yamaç paraşütünü yapmayı da ihmal etmiyor. Çetin, arkadaşıyla birlikte Uludağ eteklerinden şehir merkezine inerek antrenman yapıyor.

29 Mart yerel seçimleri öncesinde bir belediye başkan adayının reklamını semada taşıyan Çetin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 18 Mart Şehreküstü Meydanı'ndaki mitinginde alan üzerinde birkaç kez tur attı. Partililerin tepkisini çeken Çetin, miting sonrası Cumhuriyet Savcılığına şikayet edilmişti.

CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, "Miting sırasında, üzerinde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe'nin adı ve 'Her şey Bursa için' yazan, AK Parti bayrakları ve balonu asılı bir paramotor, siyasi etiğe uygun değil ve miting alanındakilerin sağlığını tehlikeye atmıştır." diyerek soluğu adliyede almıştı. Çok Hafif Hava Araçları Yönetmeliği'ne göre paramotor için Ulaştırma Bakanlığı'ndan tescil alınması gerektiğini belirten Akdoğan, Çetin'in cezalandırılmasını istemişti.

2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası gereği 'Toplumu tahrik etmek' suçlamasıyla şikayet edilen Çetin, "Ben miting olduğunu bilmiyordum, tur atarken aşağıdan da alkış sesleri duyunca ben de insanların hoşuna gittiğini düşünerek birkaç tur daha atım. Amacım kimseyi tahrik etmek değildi" şeklinde kendini savunmuştu. Çetin hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

Uçma merakı başına iş açtı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
hemen yargılayıp bastan savmak ne kadar kolay degılmı.neden hobı olarak baslayıp daha sonra dunya devı olan batılılar gıbı bızler olamıyoruz.cunku yıkmak kolayınıza gelıyor.kalkıp ıslerın prosedurunu gostermek,cozum bulmak sızın gıbı gerıcı zıhnıyetlerın ısıne gelmıyor.bu yuzden ne araba uretebılıyoruz ne de ucak.Turk HALKI nın dıgerlerınden nesı eksık.gelısmıs ulkelerde olup bızde olmayan??onlarda tesvık var,yol yordam gostermek var.bızdeyse at gozlugu takan gelısıme kendını kapamıs,uretken olmak yerıne hazır yıyıcı sızın gıbı ınsanlar var.İSTIKBAL i GÖKLERDE aramayanlar hep YAYA kalacaklardır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Her fısatta SHGM şunu yapsın bunu yapsın diyorsunuz. Önüne gelen bir cadı süpürgesine binip Şehir üzerinde uçarsa.Bir günde birisinin kafasına düşerse kırılan sadece kendi kafası olmazsa hesabını kim verecek. Sizler mi vereceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
inşaat arbası tekerleğinden paramotor yapmış, yakında birinin! camından içeri girer kellesini keser,onun için yılanın başını küçükken ezin! Yoksa bu adam yakında Murat 124 tekerleğinden A380 yapar. Tüm Avrupaya rezil eder bizi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu ülkede hiç bir iyilik cezasız kalmaz. Meyve veren ağacı kökünden keserler. Batı kafasıyla araba yapıp doğu zihniyeti ile ikmal yapmayanları zebani yaklaşımı ile zulme atfederler. (Devrim Arabaları).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Vay, kendi başına uçak yapmış ve uçmuş ha? Bir de utanmadan, arlanmadan şehrin üstünde gezmiş ha?! Havacılığa kendi çapında yatırım yapan böyle amatörleri tiz elden asalım. Vecihi Hürkuş'a, Nuri Demirağa'ya memleketi nasıl dar ettiysek bunu da canından bezdirelim. --Volvo---

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Cetini durdurmak lazim! Kesin onunu ileri gitmesin! Dunyama hosgeldin kardesim. Ali Ismet Ozturk. Milli Akrobasi Pilotu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000