14 Ağustos 2015, Cuma 15:22:32

Uçak kazasının faturası SHGM’ye çıktı

Ocak 2007 tarihinde Adana’dan kalktıktan sonra Irak’ta düşerek 29’u Türk vatandaşı 34 kişinin ölümüne neden olan uçak kazasıyla ilgili SHGM tazminata mahkum edildi.
  • Bu karari yargitay bozmustur arkadaslar bilginize olmuyan adalet ...
  • hepsinin maaşlarından kesin.onlar nasıl hata bulunca ceza kestiriryorsa olmadık şeylerden.
  • Ulan haysiyet celladı hangi süzme hangi süzmeye rüşvet vermişte senin haberin olmuş. Utanmıyormusun devlette çalıştıkları için ağzı dili bağlı olan insanlara iftira atmaya. Sen haysiyet celladımısın?
  • THY de geniş gövdede uçan 2.pilotlarda saatleri kesildiği SHGM yi mahkemeye verip SHGM den magduriyetlerinin giderilmesi için yaptırım uygulatacaklar. Hak kaybına ugradıklarından tazminat yuklu olacak
  • İşin ilginç yanı SHGM nin kendini çok başarılı işler yaptığını sanması, işin gereğini yapmazlar, gerekli olanları yaparlar! Denetlenemeyen bir kurumdan bi mok olmaz, havacılığın önündeki en büyük engel SHGM.
  • Tam tersi bütün bunlar, shgm'de hiçbirşey yolunda olmadığı ve SHGM yanlış ellerde olduğu içindir. Moldova devleti ve sivil havacılığı, Moldova havayolu ve Türkiye temsilcisi kendini aklamış ancak Türk SHGM suçlu bulunmuş şu SHGM yöneticilerine sormazlarmı " siz ne diye pişkin pişkin orada oturuyorsunuz"
  • Rüşvet, avanta ile iş yapınca böyle oluyor işte. SHGM izni verenlere rücu etmeli bu cezayı.
  • O zamanlar sivil havacılık GM Bilal Bey Türk Hava Yollarında çalışıyordu. Demekki fark etmişler ve Bilal beyi getirmişler başa. Herşey yolunda don't worry
  • Rezalet. Cahil adamlar hakim olmuş karar veriyor. Sigortası geçerli olmadan uçuş izni verilmemesi ayrı kazada kusur olması ayrı. Sigorta yok diye mi düştü uçak yani.
  • Havacılık konusunda ihtisas mahkemesi kurulmadığı müddetçe Türk havacılığının başı beladan kurtulamaz. Aynen Türkiye gibi ICAO'ya üye olan Moldava devleti uluslararası sorumluluğunu yerine getirmemişse, Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA)'ya üye olan Moldovalı havayolu şirketi uluslararası sorumluluklarını yerine getirmemişse, Söz konusu şirketin Türkiyedeki temsilcisi SHGM'ye eksik belge sunulmasına aracılık etmişse bunlar neden suçlu olmuyorda Türk SHGM suçlu oluyor? Gel de anlat...!

Kazazede yakınlarının Adana 2. İdare Mahkemesi'nde açtığı davada karar çıktı. 9 Ocak 2007 tarihinde yaşanan uçak kazasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kusurlu bulundu. Adana’dan kalktıktan sonra Irak’ta inişe geçtiği sırada pisti pas geçen ikinci deneme sırasında ise düşen Moldova tescilli uçakta 29’ü Türk vatandaşı olmak üzere 34 kişi hayatını kaybetmişti.

Aeriantur adlı Moldovalı bir havayolu şirketine ait Antonov 26 tipi uçağın düşme nedenine ilişkin  bir çok iddia ortaya atılırken SHGM’nin bu uçağın kalkışına izin verdiği için kusurlu olduğu iddia edilmişti. Uçağın mali mesul sigortası bulunmadığı için kalkış izni verilmemesi gerektiği öne sürülmüş, SHGM kazadan sorumlu tutulmuştu.

SHGM TAZMİNAT ÖDEYECEK
Kazanın üzerinden 8 yıl geçtikten sonra Türk sivil havacılığı o kazayla ilgili mahkum edildi. SGHM, kazada ihmali olduğu gerekçesiyle 2 milyon TL manevi, 4 milyon TL maddi olmak üzere 6 milyon TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Bu, aynı zamanda SGHM tarihinde bir ilk oldu. SHGM ilk kez bir uçak kazasından sonra tazminat ödemeye mahkum oldu.

©AirportHaber

Uçak kazasının faturası SHGM’ye çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Saygin ~ 7 yıl önce
Bu karari yargitay bozmustur arkadaslar bilginize olmuyan adalet ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adil ~ 9 yıl önce
hepsinin maaşlarından kesin.onlar nasıl hata bulunca ceza kestiriryorsa olmadık şeylerden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cellat ~ 9 yıl önce
Ulan haysiyet celladı hangi süzme hangi süzmeye rüşvet vermişte senin haberin olmuş. Utanmıyormusun devlette çalıştıkları için ağzı dili bağlı olan insanlara iftira atmaya. Sen haysiyet celladımısın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geniş gövde ~ 9 yıl önce
THY de geniş gövdede uçan 2.pilotlarda saatleri kesildiği SHGM yi mahkemeye verip SHGM den magduriyetlerinin giderilmesi için yaptırım uygulatacaklar. Hak kaybına ugradıklarından tazminat yuklu olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 9 yıl önce
İşin ilginç yanı SHGM nin kendini çok başarılı işler yaptığını sanması, işin gereğini yapmazlar, gerekli olanları yaparlar! Denetlenemeyen bir kurumdan bi mok olmaz, havacılığın önündeki en büyük engel SHGM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yokta ~ 9 yıl önce
Tam tersi bütün bunlar, shgm'de hiçbirşey yolunda olmadığı ve SHGM yanlış ellerde olduğu içindir. Moldova devleti ve sivil havacılığı, Moldova havayolu ve Türkiye temsilcisi kendini aklamış ancak Türk SHGM suçlu bulunmuş şu SHGM yöneticilerine sormazlarmı " siz ne diye pişkin pişkin orada oturuyorsunuz"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rüşvet ~ 9 yıl önce
Rüşvet, avanta ile iş yapınca böyle oluyor işte. SHGM izni verenlere rücu etmeli bu cezayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
O zamanlar sivil havacılık GM Bilal Bey Türk Hava Yollarında çalışıyordu. Demekki fark etmişler ve Bilal beyi getirmişler başa. Herşey yolunda don't worry

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wolverine ~ 9 yıl önce
Rezalet. Cahil adamlar hakim olmuş karar veriyor. Sigortası geçerli olmadan uçuş izni verilmemesi ayrı kazada kusur olması ayrı. Sigorta yok diye mi düştü uçak yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhtisas ~ 9 yıl önce
Havacılık konusunda ihtisas mahkemesi kurulmadığı müddetçe Türk havacılığının başı beladan kurtulamaz. Aynen Türkiye gibi ICAO'ya üye olan Moldava devleti uluslararası sorumluluğunu yerine getirmemişse, Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA)'ya üye olan Moldovalı havayolu şirketi uluslararası sorumluluklarını yerine getirmemişse, Söz konusu şirketin Türkiyedeki temsilcisi SHGM'ye eksik belge sunulmasına aracılık etmişse bunlar neden suçlu olmuyorda Türk SHGM suçlu oluyor? Gel de anlat...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000