19 Temmuz 2011, Salı 13:44:56

ÜÇ ŞİRKET DAHA YEŞİL’LENDİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, üç havacılık işletmesine daha ‘Yeşil Kuruluş’ ünvanı verdi. İşte o şirketler...
  • AYT da plastik atıklar sıradan çöplerle atılıyor. Kağıtlar toplanmıyor. Mazot ve benzin atölyeleri batırmış ve bunlar gidere veriliyor. Bu mu yeşil havalimanı ? Kriter diyen arkadaş bunlara ne cevap verir acaba ? Bodrum havalimanına çelebiye veya havaşa bir bakın da öğrenin bari.
  • TEBRİKLER SKY..TÜRKİYENİN İLK YEŞİL HAVAYOLU. HERZAMANKİ GİBİ BİR İLKE İMZA ATTIN.
  • Hem konu hakkında bir bilgi sahibi olma hemde yorum yap bu son zamanlarda insanlarda alışkanlık oldu herhalde. Yeşil havalimanının kriterleri ve kapsamları nelerdir hangi kriterlere göre bu ünvan verilir diye bir araştırma yapıp sonradan yorum yapılsa, insanlar böyle komik duruma düşmeyecekler.
  • AYT havalimanı nasıl aldı anlayamadım. Her yer mazot atığı dolu.
  • yeşilllllll ördek gibiiiiiiiiiii lol
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 2009 yılında başlattığı ‘Yeşil Kuruluş’ uygulamasında üç şirket daha bu ünvanı almaya hak kazandı.

Antalya merkezli havayolu şirketi SKY, Hezarfen Havaalanı’nda uçuş eğitimini sürdüren Ayjet ve Antalya Havalimanı da ‘Yeşil Kuruluş’ seçildi.

Yeşil Kuruluş unvanı verilen işletmeler, projede belirtilen logoyu kullanacak, işletme yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 20 indirimden faydalanacak.

YEŞİL KURULUŞ NE ANLAMA GELİYOR?

Havaalanı kullanıcılarının yerine getirmesi gereken kriterlerin belirtildiği proje çerçevesinde, havaalanındaki tüm kullanıcılar tarafından bu kriterlerin yerine getirilmesi durumunda o havaalanı "Yeşil Havaalanı (Green Airport)" olarak adlandırılıyor.
 
Bir havaalanında, bu şartları yerine getiren SHGM tarafından yetkilendirilmiş kuruluşun, o havaalanı için ödeyeceği yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 20 indirim yapılıyor. Havaalanındaki tüm kuruluşların bu şartları yerine getirerek o havaalanına "Yeşil Havaalanı (Green Airport)" kazandırması durumunda ise havaalanında hizmet veren, havaalanı işletmecisi dahil, tüm kuruluşların SHGM tarafından verilen yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 50 indirim yapılıyor.

Proje ile, canlılar üzerinde olumsuz etki yaratan ve çok sayıda sağlık sorununa yol açan çevresel kirlenmenin oluşmadan önlenebilmesi, çevreye duyarlı havaalanlarının çoğalması ve bu havaalanlarında çevreci stratejilerin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi amaçlanıyor.
ÜÇ ŞİRKET DAHA YEŞİL’LENDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
AYT da plastik atıklar sıradan çöplerle atılıyor. Kağıtlar toplanmıyor. Mazot ve benzin atölyeleri batırmış ve bunlar gidere veriliyor. Bu mu yeşil havalimanı ? Kriter diyen arkadaş bunlara ne cevap verir acaba ? Bodrum havalimanına çelebiye veya havaşa bir bakın da öğrenin bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TEBRİKLER SKY..TÜRKİYENİN İLK YEŞİL HAVAYOLU. HERZAMANKİ GİBİ BİR İLKE İMZA ATTIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hem konu hakkında bir bilgi sahibi olma hemde yorum yap bu son zamanlarda insanlarda alışkanlık oldu herhalde. Yeşil havalimanının kriterleri ve kapsamları nelerdir hangi kriterlere göre bu ünvan verilir diye bir araştırma yapıp sonradan yorum yapılsa, insanlar böyle komik duruma düşmeyecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AYT havalimanı nasıl aldı anlayamadım. Her yer mazot atığı dolu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yeşilllllll ördek gibiiiiiiiiiii lol

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000