14 Mart 2011, Pazartesi 08:44:03

TURKUAZ DERS OLDU

SHGM, finansman yapısı güçlü olmayan şirketlerin sektöre girmesine kısıtlama getirdi. İsteyen herkesin 3 ya da 5 uçak kiralayıp işletmecilik yapma dönemi kapanıyor
  • cin ali ile ilgili yotumumu niye yazmadiniz rusvetmi aliyorsunuz cin aliden?? Ben merak ediyorum 3-5 sirket kalinca kim su anki 7-8 bin dolar maaslari bulacak?? cin alinin kapisina ise girmek icin gidincede su an aldigi 15 tl muracat ucreti yerine , 150 tl form ucreti ve kesinlikle 5000 dolarda ise girme ucreti alacaktir ve 1000 dolar maaslada calistiracaktir.
  • eger bu uygulamaya gecerse, sektorde kimse su an aldigi maaslarin yarisini bile hayal etmesin. denemesi bedava. bence bu fikir sayin sirket sahiplerinden cikmistir, vesselam.
  • ister Diyarbakırda tarla alın, ister seattle dan boeıng , ancak dünyanın her yerinde geçerli ve tek doğru sistem;;;; TİKKOOOO PARADIR kardeş :) sen istersen hala 12 yıllık leas ile uğraşmana devam et ve turkuaz gibi yerlerden maaşını beklemeye de devam et... tercih sizlerindir....
  • Diyarbakirda tarla almiyorsun kardesim, söz konusu 30-40 milyon dolarlik ucak. Calisanin ücretini korumasina korusun shgm de böyle hicbirsey koruyamaz. Korunacak sirket kalmaz yakinda... Para akisini takip etsin sirketlerd, neyin ne oldugunu anlar!!!
  • Benim milletim leasıng filan anlamaz kardeş kısaca; PARAN YOKSA HAVAYOLU ŞİRKETİ kurmamalısın...Yok 12 yıl filan falan anlamaz...VARSA TİKO PARAN ALIRSIN UÇAKLARI AMA UÇARSIN , AMA UÇAMAZSIN fakat zarar senin olur.....ÇALIŞAN DA ÜCRETİNİ ALIR....
  • shgm-nin olamzsa olmaz bir gorevi, ucus emniyetinin yaninda, sektordeki tum havacilik sirketlerinin finansal yonden de denetimlerini yapmak, icinde bulunulan ve takip eden seneye istinaden gerekli mali gucun olup olmadigina bakmaktir, bu yonde bulunan yetersizliklerin giderilmesini temin ve takip etmektir (bak. shy-...). Sektordeki Beyefendilere ! shgm bakti soz geciremiyor, e eee kimse kurmasin sirket, cin beyefendiler tekellessinler bir guzel. saygilar... NOT: shgm eski ucaklarin ithal edilmesini cok daha evvel yasaklamisti, kimse dusunmesin ucak alirim ucuza diye...
  • Yorumlara bakınca leasing olayının bilinmediği ortaya çıktı. Havacılık sitesi okurları bile bu konuda bilgisiz ise diğer okurlar hiç anlamaz. Finansal kiralama ve operasyonel kiralama arasında fark var. Finansal kiralama yolu ile alınan uçaklar 12 yılın sonunda hava yolunun elinde kalır. (uluslararası rekabet kuralları bunu 12 yıl ile sınırlamış) Operasyonel kiralamada ise uçaklar örneğin 6 yıl gibi daha kısa süreler için kiralanır. Bu sürenin sonunda uçak havayolu yerine leasing şirketinde kalır. Leasing şirketi bu uçakları başka şirketlere kiralamaya devam eder. Finansal kiralamada 12 yılın sonunda uçak, havayolunun elinde kalacağı için yıllık ödenen ücret, operasyonel kiralamaya göre daha yüksektir.
  • İnşallah işleriniz rast gider de turkuaz aş alırsınız. Hem sektör rahatlar, hem de ülkemiz bir firma kaybetmekten kurtulur. Bu konuda sizlere acizane tek önerim ise ; "EKİBİNİZİ SEKTÖRÜN TECRÜBELİ EKİBİ YERİNE ///TECRÜBESİZ FAKAT ETİK DEĞERLERE SAYGILI VE DÜRÜST KİŞİLERDEN KURMAYA GAYRET EDİNİZ...EĞER TECRÜBELİ ALACAK İSENİZ BU KEZ KENDİLERİNE KARAR YETKİSİ VERMEYİNİZ SADECE ÖNERİLERİNİ ALINIZ"
  • Niçin tekelleşmeye karşı çıkıyorsunuz. Almanyada/İngilterede/Amerikada/Fransada tekelleşme yok diyebiliyor musunuz ? Hem bir yandan AB diyorsunuz diğer yandan AB tekelleşmelerine hayır diyorsunuz... Sıkıntı aslında ; " TÜRK HAVACILIK ÇALIŞANLARININ KENDİ İÇİNDE " aslında sizler SIKINTIDAN/RİSKTEN UZAK BÜYÜK PARALARA ALIŞMIŞSINIZ....Şimdi düşünülen GÖMLEK DAR GELİYOR değil mi ?
  • Katı kurallar olmalı ama en başda buna SHGM de uymalı. SHGM temınatları alıyor ki ilerde olabilecek sorunalrda bu paradan magdur olanlara ödeme yapmak için. Ama kendi avukatları çok zalim. KTHY nin dünya kadar çalışanı meydanda kaldı. Ne maaşları ne de tazmınatları ödenmedi Haciz edilip satılabilecek uçağıda yoktu çünkü hepsi kıralıktı. Eğerki yeni kurallar olsaydı çalışanlar uçaklardan birine haciz koydurup sattırabilirdi. Ve haklarını alırlardı. KTHY nin eski türkiye çalışanları 6 aydır magdurlar. 1 kuruş alamadılar ! SHGM nin neden böylesıne bir karar aldıgını anladınız mı ? Gerekiyor ve diyorumki çok daha zor şartlar sunulmalı ! UÇAK FIRMASI KURMAK GÜNÜMÜZDE LÜX OLMALI ! KOLAY OLMASIN...
Havacılık sektöründeki hızlı büyümenin ardından uçak kiralayarak sektöre giren ve büyük paralar topladıktan sonra batan havayolu şirketleri tarihe karışacak. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), isteyen herkesin 3 ya da 5 uçak kiralayıp işletmecilik yapma dönemini kapatacak kararlar aldı. Buna göre finansman ve altyapısı sağlam olmayan şirketler havayolu işletmesi olamayacak. Tarifeli sefer yapmak isteyen havayolu işletmesi için en az 5 uçak bulundurma şartı, 10 uçağa çıkarılıyor. Daha önce 5 uçak için "özmal" olma şartı yokken, yeni durumda 10 uçaktan en az 5'inin şirketin 'özmalı' olması gerekiyor. Charter seferleri yapan işletmeler için konulan 3 uçak şartı da 5'e çıkarıldı. Bu uçakların en az 3'ü şirketin malı olmak zorunda.

TURKUAZ DERS OLDU
Sektöre girdikten sonra tarifeli seferlere başlayan Turkuaz Havayolları'nın finansal ve işletme sıkıntıları nedeniyle lisansının, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından askıya alınması yeni kararların yolunu açtı. Bu örneğin ardından SHGM, sektöre giriş şartlarını ağırlaştıracak bir dizi kararlar aldı. Tarifeli ve charter seferleri yapacak işletmeler için uçak sayısı artırılırken, daha önce olmayan "özmal" şartı da getiriliyor. Charter seferlerinde de şartlar ağırlaştırılıyor. Halen kiralık ya da mülkiyet esaslı 3 uçağı olan şirket charter seferleri yapabiliyor. Bu kategoride de büyük gövdeli uçak sayısı 5'e çıkarılıyor. İşletmenin en az 3 uçağının özmalı olması gerekiyor.

3 yıllık geçiş süreci tanınacak
Yetkililer, işletmelere yeni düzenlemenin öngördüğü koşulları sağlamaları için 3 yıllık bir geçiş süreci tanıyacaklarını söyledi. Düzenlemenin görüş için sektöre gönderildiğini belirten SHGM yetkilileri, "Bu düzenleme Avrupa Birliği uyumu kapsamında gerçekleştiriliyor. Sektörden, görüşler geldikten sonra son halini alacak. Daha sonra da Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'ne gönderilecek" dedi.

Tarifeli sefer için 'en az 10 uçak' şartı
Halen bir işletmenin tarifeli sefer yapması için filosunda 5 uçağının bulunması yeterli. Bu uçaklara şirketin sahip olması da şart değil, kiralık da olabilir. Yeni düzenlemeyle işletmenin filosundaki uçak sayısının getirilen sınır 10 olması şartı aranacak. Bu uçaklardan en az 5'nin işletmenin özmalı olması gerekiyor. Yani bir şirketin tarifeli sefer yapması için filosunda en az beşi kendine ait olmak üzere 10 uçağı olmak zorunda.

(Sabah)
TURKUAZ DERS OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Misafir ~ 13 yıl önce
cin ali ile ilgili yotumumu niye yazmadiniz rusvetmi aliyorsunuz cin aliden?? Ben merak ediyorum 3-5 sirket kalinca kim su anki 7-8 bin dolar maaslari bulacak?? cin alinin kapisina ise girmek icin gidincede su an aldigi 15 tl muracat ucreti yerine , 150 tl form ucreti ve kesinlikle 5000 dolarda ise girme ucreti alacaktir ve 1000 dolar maaslada calistiracaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
eger bu uygulamaya gecerse, sektorde kimse su an aldigi maaslarin yarisini bile hayal etmesin. denemesi bedava. bence bu fikir sayin sirket sahiplerinden cikmistir, vesselam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ister Diyarbakırda tarla alın, ister seattle dan boeıng , ancak dünyanın her yerinde geçerli ve tek doğru sistem;;;; TİKKOOOO PARADIR kardeş :) sen istersen hala 12 yıllık leas ile uğraşmana devam et ve turkuaz gibi yerlerden maaşını beklemeye de devam et... tercih sizlerindir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Diyarbakirda tarla almiyorsun kardesim, söz konusu 30-40 milyon dolarlik ucak. Calisanin ücretini korumasina korusun shgm de böyle hicbirsey koruyamaz. Korunacak sirket kalmaz yakinda... Para akisini takip etsin sirketlerd, neyin ne oldugunu anlar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Benim milletim leasıng filan anlamaz kardeş kısaca; PARAN YOKSA HAVAYOLU ŞİRKETİ kurmamalısın...Yok 12 yıl filan falan anlamaz...VARSA TİKO PARAN ALIRSIN UÇAKLARI AMA UÇARSIN , AMA UÇAMAZSIN fakat zarar senin olur.....ÇALIŞAN DA ÜCRETİNİ ALIR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
shgm-nin olamzsa olmaz bir gorevi, ucus emniyetinin yaninda, sektordeki tum havacilik sirketlerinin finansal yonden de denetimlerini yapmak, icinde bulunulan ve takip eden seneye istinaden gerekli mali gucun olup olmadigina bakmaktir, bu yonde bulunan yetersizliklerin giderilmesini temin ve takip etmektir (bak. shy-...). Sektordeki Beyefendilere ! shgm bakti soz geciremiyor, e eee kimse kurmasin sirket, cin beyefendiler tekellessinler bir guzel. saygilar... NOT: shgm eski ucaklarin ithal edilmesini cok daha evvel yasaklamisti, kimse dusunmesin ucak alirim ucuza diye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumlara bakınca leasing olayının bilinmediği ortaya çıktı. Havacılık sitesi okurları bile bu konuda bilgisiz ise diğer okurlar hiç anlamaz. Finansal kiralama ve operasyonel kiralama arasında fark var. Finansal kiralama yolu ile alınan uçaklar 12 yılın sonunda hava yolunun elinde kalır. (uluslararası rekabet kuralları bunu 12 yıl ile sınırlamış) Operasyonel kiralamada ise uçaklar örneğin 6 yıl gibi daha kısa süreler için kiralanır. Bu sürenin sonunda uçak havayolu yerine leasing şirketinde kalır. Leasing şirketi bu uçakları başka şirketlere kiralamaya devam eder. Finansal kiralamada 12 yılın sonunda uçak, havayolunun elinde kalacağı için yıllık ödenen ücret, operasyonel kiralamaya göre daha yüksektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İnşallah işleriniz rast gider de turkuaz aş alırsınız. Hem sektör rahatlar, hem de ülkemiz bir firma kaybetmekten kurtulur. Bu konuda sizlere acizane tek önerim ise ; "EKİBİNİZİ SEKTÖRÜN TECRÜBELİ EKİBİ YERİNE ///TECRÜBESİZ FAKAT ETİK DEĞERLERE SAYGILI VE DÜRÜST KİŞİLERDEN KURMAYA GAYRET EDİNİZ...EĞER TECRÜBELİ ALACAK İSENİZ BU KEZ KENDİLERİNE KARAR YETKİSİ VERMEYİNİZ SADECE ÖNERİLERİNİ ALINIZ"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Niçin tekelleşmeye karşı çıkıyorsunuz. Almanyada/İngilterede/Amerikada/Fransada tekelleşme yok diyebiliyor musunuz ? Hem bir yandan AB diyorsunuz diğer yandan AB tekelleşmelerine hayır diyorsunuz... Sıkıntı aslında ; " TÜRK HAVACILIK ÇALIŞANLARININ KENDİ İÇİNDE " aslında sizler SIKINTIDAN/RİSKTEN UZAK BÜYÜK PARALARA ALIŞMIŞSINIZ....Şimdi düşünülen GÖMLEK DAR GELİYOR değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Katı kurallar olmalı ama en başda buna SHGM de uymalı. SHGM temınatları alıyor ki ilerde olabilecek sorunalrda bu paradan magdur olanlara ödeme yapmak için. Ama kendi avukatları çok zalim. KTHY nin dünya kadar çalışanı meydanda kaldı. Ne maaşları ne de tazmınatları ödenmedi Haciz edilip satılabilecek uçağıda yoktu çünkü hepsi kıralıktı. Eğerki yeni kurallar olsaydı çalışanlar uçaklardan birine haciz koydurup sattırabilirdi. Ve haklarını alırlardı. KTHY nin eski türkiye çalışanları 6 aydır magdurlar. 1 kuruş alamadılar ! SHGM nin neden böylesıne bir karar aldıgını anladınız mı ? Gerekiyor ve diyorumki çok daha zor şartlar sunulmalı ! UÇAK FIRMASI KURMAK GÜNÜMÜZDE LÜX OLMALI ! KOLAY OLMASIN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000