29 Nisan 2009, Çarşamba 08:24:27

Türkiye'deki acemi pilotlara yasak geldi

Eğitimini tamamlamak amacıyla Türkiye'de maaşsız çalışan yabancı pilotlara uçuş yasağı getirildi
  • herkonuda örgütlenme sorunu yaşamamız açısından bu konuyu airporthaber in gündemde tutmasıda bi şekilde hakların alınmasında etkili olabilir haydi airporthaber seni en çok takip eden aday pilotların sesi ol...::)))
  • harika karar ama baglayıcılıgı varmı yoksa sadece tavsiye gibime geliyo bu meseleye daha ciddi bir girişim ve ekip uçak başına 8 e çıkarmaları da bi çözüm hayır sonunda işsiz kalan bizler ülke ekonomisi içinde bi kayıp ...
  • shgm yaptıgı uygulama gec kalmıs bır uygulamadır yanlız bununla kalınmamalı yenı baslayan pılotların onu acacak baska formulerde bulunmalıdır benım onerım sırketlerler mınımum 8 kısı yenı adam alırlarsa zaten buyuk oranda bu sorun da cozulur ayrıca tabıkıde yabacı pılot calıştırılmamalıdır bunun ılerıkı yıllarada yaratacagı sorun cok buyuk olur bence turk sv hv cılgı turk pılotuna GUVENSIN VE ONU YETISTIRSIN saygılarımla
  • battı pegasus desenize:)
  • bu ülkede BU kurum böyle kararlar da mı verirmişşşş?..tebrikler...piyasa batıyor yeni mi uyandılar???? 103 nolu odaya da ayrıca selamlarımı iletirim!!
  • Acaba yorum yapan arkadaşlardan yada daha doğrusu, yabancı pilotlar yüzünden ,atpl lisansı ile iş bulamayan kaç pilot arkadaşım bişey yaptı ve uğraştı.Koyun gibi birilerinin öncülük yapmasını bekler adım atılınca da sadece konuşuruz.Uçuş okullarından mezun olan arkadaşları ne okulları savunuyor ,ne de iş bulması için bir strateji üretiyor,sadece yolunacak bir kaz gibi yoluyor haydi güle güle.Okul zaten kendisinin verdiği eğitimin içeriğine inanmıyor ki mezun olan Pilot adayı güvensin.Askerlerinde ,sivile özellikle uçuş okullarından mezun olana nasıl bakıyor biliyoruz.O zaman bu duruma göre neden havayolları bizimle uğraşsın ki.!!o da tabi ki moron yabancı pilotarı yoluyor.Yani herkes birbirini yoluyor,,SHGM nin şimdi mi aklına geldi...alkış
  • Laleli kaplani "çömez gavur ne demek ??????? bu ne düsmanlik, ¨Tûrkiyede Türk olarak yasayan azinliklar bu lafi duyunca ne oluyorlar biliyor musun ??? Onlar sana Allahsiz deve deseler hosuna gider mi ???? Biraz adam ol.!!!!
  • Türk Pilotuna her türlü zorluğu çıkaran SHGM.lüğü yabancı pilota gelince aynı titizliği göstermiyor kanaatindeyim. Özel Hava Yollarında uçuşa başlayan/başlayacak yabancı pilotların evraklarındaki bilgilerinin o ülkeden teyidi lazım. Gözü 5,5 -6 derece miyop bir ABD Lisanslı Çinlinin; İngilizce bilmeyen ABD vatandaşı sarı ırktan arkadaşları (İspanyolca da bilmiyordu); toplam uçuşu 500 saat olduğunu söyleyip, yeterli olmadığını öğrenince bir hafta sonra 850 saatle gelen yabancı pilot da gördüm. 1500 saat Boing uçuşu olduğunu söyleyip, sadece Ground Training görmüş bilgisayar kahramanlarını da gördüm malesef. 1500 saat Flight Similatör oynamış. Sivil Havacılık Yabancıları bir araştırmalı. Sonra Türkleri.
  • şu güzel ülkemde yabancı pilota HAYIR !!!
  • şimdi THY dahil hiç bir havayolu şirketi altın yumurtlayan yada daha doğru bir değişle Euro yumurtlayan Hans ı sokağa bırakmaz yada kesmez. olacak şu ki TR de uçuş eğitiminde uygulanan sistemi değiştirirler, olur sana 210 saatde altığın ATPL eğitmi çıkar 500 saate olay bu kadar basit. bunların hepsi bir sonraki adım için hazırlanmış alt yapı çalışmaları. SHGM de çalışan kaç tane Pilot var söylesenize.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), uçuş tecrübesi 500 saatten az olan acemi pilotların yüksek yoğunluktaki Londra, Paris, Frankfurt ve Amsterdam hattında görevlendirilmemesini istedi. Havayolu şirketlerine gönderilen genelgede, yerli pilot açığını engellemek ve yolcuların güvenliği için bu düzenlemenin gerekli olduğu vurgulandı. Türkiye'de görev yapan 5 bin pilottan 200'ü yabancı. Genelgenin ardından uçuş okullarından mezun olan 100'e yakın yerli pilot adayının istihdam edilmesi bekleniyor.

Uçuş tecrübesi 500 saatin altında olan pilotlara ikinci kaptan koltuğunda görev verilmesi, Türkiye'yi sektörde merkez haline getirdi. Uçuş saati açığını kapatabilmek için Türkiye'ye gelen yabancı pilotlar, havayolu şirketlerinin en gözde müşterisi oldu. Maaş almadıkları gibi üstüne bir de 25-30 bin Euro vererek yardımcı pilotluk yapan yabancılar, Türk pilot istihdamına büyük darbe vurdu. 210 saatlik uçuşla çalışmaya başlayan yabancı pilotlar, 500-700 saatlik 'intibak eğitimi'ni tamamladıktan sonra ülkelerine geri dönüyor. Havayolu şirketleri, zarar etmemek için Türk pilot çalıştırmaya yanaşmıyor. Bu durumdan büyük rahatsızlık duyan SHGM, yabancı pilot istihdamının azaltılması amacıyla bir genelge yayınlayarak, havayolu şirketlerini uyardı. 14 Nisan'da havayolu şirketlerine gönderilen yazıda, ikinci kaptan koltuğunda acemi pilotların çalıştırılmasının, güvenlik kaygısına da yol açtığı ifade edildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, havayolu şirketlerinde kaptan pilot olabilmek için 6 yıl ticari pilot, 3 yıl havayolu ve 1.500 saati çok pilotlu uçaklarda ve bunun da 500 saati ilgili uçak tipinde olmak üzere toplam 4.500 saatlik uçuş tecrübesi gerektiğine dikkat çekti. Yabancı pilot istihdamının gelecek yıllarda tecrübeli Türk kaptan pilot açığına yol açacağı uyarısında bulundu. Türkiye Havayolu Pilotları Derneği Başkanı Ali Ziya Yılmaz, genelgeyi, 'Türk sivil havacılığının geleceği ve uçuş emniyeti açısından' son derece olumlu bulduklarını dile getirdi. Uçuş Okulları Derneği Başkanı ve Tarkim Uçuş Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Bayındır da uyarıyı yerinde bulduklarını belirtirken, yabancı pilotlar yüzünden ileride tecrübeli yerli ikinci pilot sıkıntısı yaşanabileceğine işaret etti.

Mustafa GÜN
ZAMAN

Türkiye'deki acemi pilotlara yasak geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Misafir ~ 15 yıl önce
herkonuda örgütlenme sorunu yaşamamız açısından bu konuyu airporthaber in gündemde tutmasıda bi şekilde hakların alınmasında etkili olabilir haydi airporthaber seni en çok takip eden aday pilotların sesi ol...::)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
harika karar ama baglayıcılıgı varmı yoksa sadece tavsiye gibime geliyo bu meseleye daha ciddi bir girişim ve ekip uçak başına 8 e çıkarmaları da bi çözüm hayır sonunda işsiz kalan bizler ülke ekonomisi içinde bi kayıp ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
shgm yaptıgı uygulama gec kalmıs bır uygulamadır yanlız bununla kalınmamalı yenı baslayan pılotların onu acacak baska formulerde bulunmalıdır benım onerım sırketlerler mınımum 8 kısı yenı adam alırlarsa zaten buyuk oranda bu sorun da cozulur ayrıca tabıkıde yabacı pılot calıştırılmamalıdır bunun ılerıkı yıllarada yaratacagı sorun cok buyuk olur bence turk sv hv cılgı turk pılotuna GUVENSIN VE ONU YETISTIRSIN saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
battı pegasus desenize:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu ülkede BU kurum böyle kararlar da mı verirmişşşş?..tebrikler...piyasa batıyor yeni mi uyandılar???? 103 nolu odaya da ayrıca selamlarımı iletirim!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Acaba yorum yapan arkadaşlardan yada daha doğrusu, yabancı pilotlar yüzünden ,atpl lisansı ile iş bulamayan kaç pilot arkadaşım bişey yaptı ve uğraştı.Koyun gibi birilerinin öncülük yapmasını bekler adım atılınca da sadece konuşuruz.Uçuş okullarından mezun olan arkadaşları ne okulları savunuyor ,ne de iş bulması için bir strateji üretiyor,sadece yolunacak bir kaz gibi yoluyor haydi güle güle.Okul zaten kendisinin verdiği eğitimin içeriğine inanmıyor ki mezun olan Pilot adayı güvensin.Askerlerinde ,sivile özellikle uçuş okullarından mezun olana nasıl bakıyor biliyoruz.O zaman bu duruma göre neden havayolları bizimle uğraşsın ki.!!o da tabi ki moron yabancı pilotarı yoluyor.Yani herkes birbirini yoluyor,,SHGM nin şimdi mi aklına geldi...alkış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Laleli kaplani "çömez gavur ne demek ??????? bu ne düsmanlik, ¨Tûrkiyede Türk olarak yasayan azinliklar bu lafi duyunca ne oluyorlar biliyor musun ??? Onlar sana Allahsiz deve deseler hosuna gider mi ???? Biraz adam ol.!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türk Pilotuna her türlü zorluğu çıkaran SHGM.lüğü yabancı pilota gelince aynı titizliği göstermiyor kanaatindeyim. Özel Hava Yollarında uçuşa başlayan/başlayacak yabancı pilotların evraklarındaki bilgilerinin o ülkeden teyidi lazım. Gözü 5,5 -6 derece miyop bir ABD Lisanslı Çinlinin; İngilizce bilmeyen ABD vatandaşı sarı ırktan arkadaşları (İspanyolca da bilmiyordu); toplam uçuşu 500 saat olduğunu söyleyip, yeterli olmadığını öğrenince bir hafta sonra 850 saatle gelen yabancı pilot da gördüm. 1500 saat Boing uçuşu olduğunu söyleyip, sadece Ground Training görmüş bilgisayar kahramanlarını da gördüm malesef. 1500 saat Flight Similatör oynamış. Sivil Havacılık Yabancıları bir araştırmalı. Sonra Türkleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şu güzel ülkemde yabancı pilota HAYIR !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şimdi THY dahil hiç bir havayolu şirketi altın yumurtlayan yada daha doğru bir değişle Euro yumurtlayan Hans ı sokağa bırakmaz yada kesmez. olacak şu ki TR de uçuş eğitiminde uygulanan sistemi değiştirirler, olur sana 210 saatde altığın ATPL eğitmi çıkar 500 saate olay bu kadar basit. bunların hepsi bir sonraki adım için hazırlanmış alt yapı çalışmaları. SHGM de çalışan kaç tane Pilot var söylesenize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000