07 Eylül 2016, Çarşamba 13:41:13

Türk Sivil Havacılık Akademisi'nin temeli atıldı

Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen 'Türk Sivil Havacılık Akademisi'nin temel atma töreni bugün gerçekleştirildi.
  • Fuzuli yatırımlarda bizden iyisi yoktur. Bu kadar sivil havacılık okulu niye ? Nerede çalışacak bu mezunlar ? Bagaj mı taşıyacaklar ?
  • bi dünya sivil havacılık bölümü açılıp duruyorda bu kadar mezuna nasıl istihdam sağlayacaksınız acaba sivil havacılık okumak pişmanlıktır yabancı dil bölümü mezunu olduğunda yada yabancı dili ana dilin gibi bildiğinde bütün şirketler seni havada kapıyor yükselmen desen anında yükselme fırsatında var sivil havacılık bölümü zaman kaybı tgs son zamanlarda boşuna mı almanca arapça rusça ispanyolca bilen eleman aldı her alımda aldıklarının içinde shyo mezunu kaç tane alıyo 2 senede bir 1-2 tane diğer çelebi havas her alımda 2-3 tane alıyor aldımı onlarda part time alıyo havayolları desen mezunların yanından bile geçmiyo doco ve sancak desen hiç dokunmazlar teknik desen hiç ilişmezler devlet girmeye kalksan dhminin puanları ortada(90 puan alabileceğine güveniyorsan) shgm de shyo mezununa fazla ilişmezken siz bu kadar okulu açıpta bu kadar mezunu ne yapıcaksınız acaba
  • OLMUYOR DEVAMLI SÖYLÜYORUM,ÖYLE ; BÖLGENİN EN BÜYÜK,TÜRKİYEN'İN EN BÜYÜK,AVRUPA'NIN EN BÜYÜK,ABD'DEN SONRA EN BÜYÜK LAFLARINI BIRAKIN.BU YATIRIMLAR DÜNYANIN EN BÜYÜK HATTA,HATTA YILDIZLAR ARASI EN BÜYÜK YATIRIMLARDIR....
  • SHGM Neden kendi işine bakmaz da boş boş işlerle uğraşır. Şu anda 34 Üniversitede havacılık bölümü açılmış durumdadır. SHGM eğitim verecekse bunlar ne iş yapacak. O zaman onlarda gelip SHGM'nin önünde simit satsın.
  • lütfen önce var olan sivil havacılık okullarından mezunlara istihdam sağlayın mantar gibi çoğalıyor...

Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen 'Türk Sivil Havacılık Akademisi'nin temel atma töreni bugün gerçekleştirildi.

Törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Francois Begeot, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ve çok sayıda sektör temsicisi katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, uluslararası kuruluşların ön görülerine göre Türkiye'nin önümüzdeki 5 yıllık dönemde havacılık sektöründe yıllık yüzde 6 büyüyerek Avrupa'da birinci ülke olacağını söyledi. Temeli atılan Sivil Havacılık Akademisi'nin yalnızca Türkiye için değil, bu coğrafyaya hizmet edecek en büyük havacılık akademisi olacağını kaydeden Coşkunyürek, şunları kaydetti:

"Asya, Avrupa ve Afrika'nın bağlantı noktasında bulunan Türkiye, ülkeleri ve kıtaları birbirine bağlayan bir köprü olarak, geleceğin sivil havacılıktaki en önemli hatlarından biri olma potansiyeline sahiptir. Bugün burada bulunma vesilemiz olan Sivil Havacılık Akademisi de, sadece ülkemiz için değil, bu coğrafyaya hizmet edecek en büyük havacılık akademisi olacaktır. En modern tesis imkanları ve eğitim araçlarıyla donatılacak olan Sivil Havacılık Akademisi'nin Avrupa Birliği'yle uyumlu olarak havacılıkta insan kaynağının ve teknik kapasitenin geliştirilmesine katkı sağlayacağını inanıyorum. 78 milyon nüfusu ile Avrupa Birliği'ne aday ülke olan Türkiye'nin, 40 milyon doğrudan yolcu taşıması ile ABD'den sonra Avrupa Birliği'ne en fazla sefer yapan ülke ve Avrupa'da en hızlı büyüyen pazar olduğu belirtilerek, Avrupa Birliği'nin ülkemizle havacılık anlaşması yapmasının önemine vurgu yapılmıştır."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, yeni havalimanını açılmasıyla beraber, özellikle İstanbul'da yaşanan kapasite darboğazını giderecek ve bu konudaki sıkıntıların aşılmış olacağını sözlerine ekledi.

Ev sahibi Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ise törende yaptığı konuşmada, havacılıkta dünyada ilk 5 ülkenin içinde yer almayı hedefleyen Türkiye’nin 3. Havalimanı ile nasıl bölgesel bir hub haline gelecekse Türk Sivil Havacılık Akademisi (TSHA) ile de bölgesindeki en önemli eğitim hub’ı olacağını kaydetti.

Son yıllarda, havacılık sektöründe eğitim kalitesinin artırılması,  sektörün kendi personeline ve dışarıya verdiği eğitimleri standardize edilmesi, YÖK ile sağlanan işbirliği sayesinde havacılığın insan kaynakları ihtiyacını karşılamaya yönelik çok sayıda adım atıldığını belirten Genel Müdür Bilal Ekşi, uçuş okullarının ve havacılık meslek liselerinin Türk Sivil Havacılık Akademisi ile işbirliği içinde hareket etmesinin önemine değindi.

Türkiye’nin bölgesel bir eğitim merkezi haline getirecek akademinin 23 bin m2 alana 15 milyon Euro bütçeyle hayata geçirileceğini belirten Genel Müdür Ekşi, yıllık 2 bin civarında yerli ve yabancı havacılık personeline AB ve uluslararası standartlarda eğitim verme kapasitesi ile merkezin 2017 yıl sonunda açılmasının planlandığını kaydetti.

Törene konuk olan Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu Müsteşarı François Begeot ise son dönemlerde Türkiye'de meydana gelmiş olayların, Avrupa Birliği ile Türkiye'nin her zaman ortak olarak kalmalarını, müttefikler olarak her zaman iş birliği içinde olmaları gerektiğini gösterdiğine işaret etti.

Temel atma töreninde söz alan AB Komisyonu Sivil Havacılık Direktörü Matthew Baldwin, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak, "Bu darbe girişimini de, her zaman olduğu gibi Avrupa Birliği ilk kınayan kuruluşlardan bir tanesi olmuştur. Bugün de olduğu gibi, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum" dedi. Baldwin, "Bizler, hepimiz terör tehlikesinin altında yaşamak durumundayız, maalesef. Maalesef ki ulaştırma sektörü her zaman teröristlerin en baştaki hedeflerinden biri olmaya devam edecektir. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilmiş olan hain terör saldırısı dolayısıyla taziyelerimi ve yakınlarını kaybetmiş aileler için de baş sağlığı dilemek istiyorum. Bu saldırı maalesef geçtiğimiz Mart ayında Brüksel'de yapılan saldırıların bir benzeri mahiyetindedir. Daha yakın zamanda da maalesef 15 Temmuz gecesi hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldınız. Bu darbe girişimini de, her zaman olduğu gibi Avrupa Birliği ilk kınayan kuruluşlardan bir tanesi olmuştur. Bugün de olduğu gibi, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum" şeklinde açıklama yaptı.

Konuşmaların ardından heyetler, toplu halde temel atma törenine katılarak ilk harcın butonuna birlikte bastı.

TÜRK SİVİL HAVACILIK AKADEMİSİ

2017 yılının sonuna kadar hizmete alınması planlanan akademi, sivil havacılık çalışanlarına ve bölge ülkelerden gelen havacılık personeline uluslararası standartlarda havacılık eğitimlerinin verildiği bir akademi olarak faaliyet gösterecek.

Ortadoğu, Afrika ve Asya ülkelerine sivil havacılık eğitimleri alanında öncülük edecek Akademi’nin yıllık 2 bin civarında yerli ve yabancı kursiyere eğitim verme kapasitesi ile bölgemizdeki en büyük eğitim merkezi olması planlanıyor. Avrupa ve dünyadaki diğer sivil havacılık eğitim merkezleri ile rekabet edecek seviyede hizmet vermesi amaçlanan Akademi, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) ile işbirliği içinde burslu eğitim imkânı da sunacak.

150 kursun verileceği akademi 12 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.
 











 

Türk Sivil Havacılık Akademisi'nin temeli atıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Fuzuli ~ 8 yıl önce
Fuzuli yatırımlarda bizden iyisi yoktur. Bu kadar sivil havacılık okulu niye ? Nerede çalışacak bu mezunlar ? Bagaj mı taşıyacaklar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dayı ~ 8 yıl önce
bi dünya sivil havacılık bölümü açılıp duruyorda bu kadar mezuna nasıl istihdam sağlayacaksınız acaba sivil havacılık okumak pişmanlıktır yabancı dil bölümü mezunu olduğunda yada yabancı dili ana dilin gibi bildiğinde bütün şirketler seni havada kapıyor yükselmen desen anında yükselme fırsatında var sivil havacılık bölümü zaman kaybı tgs son zamanlarda boşuna mı almanca arapça rusça ispanyolca bilen eleman aldı her alımda aldıklarının içinde shyo mezunu kaç tane alıyo 2 senede bir 1-2 tane diğer çelebi havas her alımda 2-3 tane alıyor aldımı onlarda part time alıyo havayolları desen mezunların yanından bile geçmiyo doco ve sancak desen hiç dokunmazlar teknik desen hiç ilişmezler devlet girmeye kalksan dhminin puanları ortada(90 puan alabileceğine güveniyorsan) shgm de shyo mezununa fazla ilişmezken siz bu kadar okulu açıpta bu kadar mezunu ne yapıcaksınız acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M.K ~ 8 yıl önce
OLMUYOR DEVAMLI SÖYLÜYORUM,ÖYLE ; BÖLGENİN EN BÜYÜK,TÜRKİYEN'İN EN BÜYÜK,AVRUPA'NIN EN BÜYÜK,ABD'DEN SONRA EN BÜYÜK LAFLARINI BIRAKIN.BU YATIRIMLAR DÜNYANIN EN BÜYÜK HATTA,HATTA YILDIZLAR ARASI EN BÜYÜK YATIRIMLARDIR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Simitciiiiii ~ 8 yıl önce
SHGM Neden kendi işine bakmaz da boş boş işlerle uğraşır. Şu anda 34 Üniversitede havacılık bölümü açılmış durumdadır. SHGM eğitim verecekse bunlar ne iş yapacak. O zaman onlarda gelip SHGM'nin önünde simit satsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sivil havacılık ~ 8 yıl önce
lütfen önce var olan sivil havacılık okullarından mezunlara istihdam sağlayın mantar gibi çoğalıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000