22 Ocak 2011, Cumartesi 14:03:59

TÜRK SİVİL HAVACILIĞINA DUYULAN GÜVEN ARTTI

SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru, yapılan sıkı denetimlerin güvenilirliği artırdığını söyledi.
  • Sn Ali Arıduru SHGM nin başına gelmeseydi; Türkiyede yüzlerce irili ufaklı havaalanı, Binlerce uçak, onlarca uçak fabrikası, onlarca uçuş okulu, yüzlerce deniz uçağı, her yerde sportif havaalanları, yurt dışına pilot, hava aracı ihracatı ve havacılığımız bir kültür haline geleblirmiydi hiç arkadaşlar acımasız olmayın. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sadece Hava Yollarına bakabilirdi ancak.
  • BU ÜLKEDE DÜNYA KADAR TRAFİK POLİSİ KARA YOLLARININ DENETİMİNİ YAPIYOR AMA HER NEDENSE TRAFİK KAZALARINDA DÜŞÜŞ YERİNE SÜREKLİ BİR ARTIŞ VARDIR. ACABA DENETİM YETERSİZLİĞİ Mİ, YOKSA ALT YAPI YETERSİZLİĞİ MİDİR? SİVİL HAVACILIKTA DA DENETİMLER MUTLAKA ÇOK FAZLA YAPILIYOR OLABİLİR. BU HAVA ARACI KAZALARININ AZALACAĞI ANLAMINI TAŞIMAZ. YANİ SİZ ALT YAPISI SAĞLAM OLMAYAN BİR BİNANIN TEMELİNİ DEĞİLDE TAVANINI, TUĞLALARINI, MERDİVENLERİNİ DENETLİYORSANIZ O BİNA MUTLAKA ÇÖKECEKTİR. BU NEDENLE MANTIK YANLIŞTIR. EĞER ALT YAPINIZ SAĞLAM DEĞİLSE VEYA ALT YAPISI SAĞLAM OLMAYAN BİR SİSTEMİNİZ VARSA, O DENETİM İYİ OLSA NE OLUR? OLMASA NE OLUR? SONUÇ HİÇBİR ZAMAN DEĞİŞMEZ VE DOLAYISIYLA KAZALAR KAÇINILMAZ OLACAKTIR. ÜMİT ÇENDEK
  • Sn Ali bey. Biz Türkiyede çalışan kthy personelleri tazminatlarımız ödenmeden işten çıkarıldık. ve şimdi kkhy kuruluyor. Lütfen bu dolandırıcılığı durdurun. Bir şirketi battı gösterip yolcusunu ve personlini sokağa atanlar isim değiştirip yeni şirket kuruyor. En azından bu yeni şirketin ülkenize uçuş yapmasına izin vermeyin.Teşşekkürler.
  • Acaba iş başına geldikleri günden bu yana kaç tane hava yolları kapattılar.! Sebeplerini halka açıklasınlar şirket sahipleri ile açık oturum yapsınlar niçin hesap vermekten kaçıyorlar.? Bu insanlar oradayken sivil havacılığın ilerlemesi söz konusu bile olamaz.
  • Evet bu kadar başarılı ve özveri ile çalışan SHGM personelin maaşları acınacak seviyededir. Her daim SHGM istatistikleri ile övünen siyasilerin, biraz da yoksulluk sınırında olan maaşlara odaklanması temennisiyle...Bu arada, az sayı ve motivasyonsuzluk ile bu kadar güzel iş çıkaran SAFA denetçilerine tebrikler...

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, geçen yıl yerli ve yabancı hava araçlarına 2 bin 520 emniyet denetimi (SAFA) gerçekleştirdiklerini bildirerek, ''SHGM tarafından sürekli denetim geçiren Türk uçaklarına ve havayolu işletmelerine uluslararası alanda güven arttı'' dedi.

Arıduru, havayolu işletmelerinin uluslararası sivil havacılık kurallarına uygun uçuş yapması amacıyla gerçekleştirilen yerli ve yabancı hava araçları emniyet denetimlerini 2010 yılında en üst seviyeye ulaştırdıklarını ifade etti.

Geçen yıl Türkiye'ye uçuş gerçekleştiren yabancı hava araçlarına 1050, Türk havayolu işletmelerine ait uçaklara ise 1470 denetleme yapıldığını kaydeden Arıduru, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türk havayolu işletmelerinin uluslararası kural ve standartları uygulama konusunda kaydettiği ilerlemeler çerçevesinde önceki yıllara göre bulgularda önemli oranda düşüş gözlenirken, SHGM tarafından sürekli denetim geçiren Türk uçaklarına ve havayolu işletmelerine uluslararası alanda güven arttı.

Uçaklara yıllık olarak yapılan uçuşa elverişlilik denetimlerinden farklı olarak 'hava aracı emniyet denetimleri', uluslararası örgütler tarafından belirlenmiş kurallar çerçevesinde uçuş öncesinde kokpit, kabin gibi uçağın genel durumunda uçuş emniyetini etkileyebilecek olumsuzlukların tespit edilmesi amacıyla gerçekleştiriliyor. Hava aracı emniyet denetimlerinde, havayolu işletmesinin güzergah, hava koşulları, notam, ağırlık denge durumu, pilotun sağlık raporu gibi konularda prosedürlere uygun hareket edip etmediğinin yanı sıra can yelekleri, oksijen tüpleri, yangın detektörleri gibi ekipmanlarının eksik olup olmadığı ve uçağın genel durumuna ilişkin inceleme yapılıyor.''

''SAFA RAKAMLARINDA YENİDEN İLK ÜÇE GİRMEMİZ BEKLENİYOR''

Ali Arıduru, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) bünyesinde sürdürülen ''Yabancı Uçakların Emniyet Denetim (SAFA) Programı'' kapsamında üye ülkeler tarafından gerçekleştirilen tüm denetimlerin bir havuzda toplandığını ve diğer üyeler tarafından da görülebilecek şekilde şeffaf bir veri bankası oluşturulduğunu anlattı.

Bu çerçevede tüm üye ülkelerin, diğer ülkelerden gelen uçakların denetimden geçip geçmediğini ve herhangi bir bulguya rastlanıp rastlanmadığını gözleyebildiğini belirten Arıduru, şunları kaydetti:

''2002 yılına kadar hava araçlarına yönelik emniyet denetimi gerçekleştirmeyen Türkiye, aradan geçen 8 yıllık süre zarfında Avrupa ülkeleri içinde en çok hava aracı emniyet denetimi gerçekleştiren ülke konumuna yükseldi. 44 üyesi bulunan Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) içinde 2007 yılında 9. sırada, 2008 yılında 6. sıraya yükselen Türkiye, 2009 yılında 2009 denetim hedefini gerçekleştirerek Fransa ve Almanya'dan sonra en çok hava aracı emniyet denetimi yapan üçüncü ülke oldu. 2010 yılında yapılan denetimleriyle ilk üç ülke arasında yer alması beklenen Türkiye'nin, Avrupa'da en çok denetim gerçekleştiren ülkelerden biri olması, Türk havayolu işletmelerinin uluslararası alandaki güvenilirliğinin artmasında önemli rol oynuyor.'' (Sabah)

TÜRK SİVİL HAVACILIĞINA DUYULAN GÜVEN ARTTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sn Ali Arıduru SHGM nin başına gelmeseydi; Türkiyede yüzlerce irili ufaklı havaalanı, Binlerce uçak, onlarca uçak fabrikası, onlarca uçuş okulu, yüzlerce deniz uçağı, her yerde sportif havaalanları, yurt dışına pilot, hava aracı ihracatı ve havacılığımız bir kültür haline geleblirmiydi hiç arkadaşlar acımasız olmayın. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sadece Hava Yollarına bakabilirdi ancak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BU ÜLKEDE DÜNYA KADAR TRAFİK POLİSİ KARA YOLLARININ DENETİMİNİ YAPIYOR AMA HER NEDENSE TRAFİK KAZALARINDA DÜŞÜŞ YERİNE SÜREKLİ BİR ARTIŞ VARDIR. ACABA DENETİM YETERSİZLİĞİ Mİ, YOKSA ALT YAPI YETERSİZLİĞİ MİDİR? SİVİL HAVACILIKTA DA DENETİMLER MUTLAKA ÇOK FAZLA YAPILIYOR OLABİLİR. BU HAVA ARACI KAZALARININ AZALACAĞI ANLAMINI TAŞIMAZ. YANİ SİZ ALT YAPISI SAĞLAM OLMAYAN BİR BİNANIN TEMELİNİ DEĞİLDE TAVANINI, TUĞLALARINI, MERDİVENLERİNİ DENETLİYORSANIZ O BİNA MUTLAKA ÇÖKECEKTİR. BU NEDENLE MANTIK YANLIŞTIR. EĞER ALT YAPINIZ SAĞLAM DEĞİLSE VEYA ALT YAPISI SAĞLAM OLMAYAN BİR SİSTEMİNİZ VARSA, O DENETİM İYİ OLSA NE OLUR? OLMASA NE OLUR? SONUÇ HİÇBİR ZAMAN DEĞİŞMEZ VE DOLAYISIYLA KAZALAR KAÇINILMAZ OLACAKTIR. ÜMİT ÇENDEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sn Ali bey. Biz Türkiyede çalışan kthy personelleri tazminatlarımız ödenmeden işten çıkarıldık. ve şimdi kkhy kuruluyor. Lütfen bu dolandırıcılığı durdurun. Bir şirketi battı gösterip yolcusunu ve personlini sokağa atanlar isim değiştirip yeni şirket kuruyor. En azından bu yeni şirketin ülkenize uçuş yapmasına izin vermeyin.Teşşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Acaba iş başına geldikleri günden bu yana kaç tane hava yolları kapattılar.! Sebeplerini halka açıklasınlar şirket sahipleri ile açık oturum yapsınlar niçin hesap vermekten kaçıyorlar.? Bu insanlar oradayken sivil havacılığın ilerlemesi söz konusu bile olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet bu kadar başarılı ve özveri ile çalışan SHGM personelin maaşları acınacak seviyededir. Her daim SHGM istatistikleri ile övünen siyasilerin, biraz da yoksulluk sınırında olan maaşlara odaklanması temennisiyle...Bu arada, az sayı ve motivasyonsuzluk ile bu kadar güzel iş çıkaran SAFA denetçilerine tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000