11 Haziran 2009, Perşembe 11:14:37

TÖSHİD Bakanla Fener Restaurant’ta buluştu

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği’nin tüm yönetimi dün akşam Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Yeşilköy’de bulunan ünlü Fener Restaurant’ta buluştu. Peki, buluşmada neler konuşuldu. AirportHaber oradaydı.
  • töshid sektörün temel sorunlarına fazla değinmemiş. Çünkü bunları Istanbulda dedikodu yaparak bakana duyurmaya çalışıyorlar. Ya kardeşim sabahtan akşama kadar kendi aranızda dedikodu yapacağınıza, sorunlarınızı birinci ağızdan bakana anlatsaydınız.
  • 1000 euro'ya ses çıkarmıyorlarsa, maaşlarını niye arttırsınlar ki? Belki de TÖSHİD'in haberi yoktur ATC'lerin ne kadar maaş aldığından! Bakanıza Havayolu şirketleri 6 ay çalışıyor, 6 ay yerde yatıyor,diyor.

Turizm sezonunun başladığı bir dönemde geleceğin konuşulması ve bugünün değerlendirilmesi için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile TÖSHİD yönetimi dün akşam kapalı kapılar ardında bir görüşme yaptı. Ünlü Fener Restaurant’ta gerçekleşen görüşmeye TÖSHİD Başkanı İzzet Tükenmez ile yönetim kurulundan Şahabettin Bollukçu, Sertaç Haybat, Hacı Say, Sedat Özkazanç, Kemal Ünlü, Tahir Görgülü, Musa Alioğlu, Ferda Yakar katıldı. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’da yemeğe katılanlar arasında idi.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre yemekte sektör ile ilgili sorunlar görüşüldü. TÖSHİD Başkanı İzzet Tükenmez, Airporthaber’e yaptığı özel açıklamada: Sivil havacılık sektörünün her geçen gün büyüdüğünü belirterek “Biz büyürken Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü büyümüyor. Personel sayıları yetersiz. Personel sayısının artırılması için Ulaştırma Bakanımızdan destek istedik. Türkiye’de yolcu uçağı sayısı 280’lere ulaştı. Ancak SHGM personel sayısı hala aynı. Bu personel yapısı ile işlerin hızlı yürümeyeceğini söyledik” dedi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da kendilerine hak verdiğini ifade eden İzzet Tükenmez, “Biz havayolu şirketleri olarak pilotlara en az 5 bin Euro maaş veriyoruz. Ancak iniş-kalkışları sağlayan hava trafik kontrolörleri en fazla 1000 Euro maaş alıyorlar. Onlar da pilotlarımız kadar bu uçakların uçmasında sorumlu oldukları için hava trafik kontrolörlerinin maaşlarının artırılması için talepte bulunduk” dedi.

TÖSHİD Başkanı İzzet Tükenmez, DHMİ’nin kış sezonlarında havayolu şirketlerine yardımcı olmasını gerektiğini ifade ederek, “yaz sezonu havayolu şirketleri açısından kötü geçmiyor. Ancak Türkiye’de havayolu şirketleri 6 ay çalışıyor 6 ay yerde yatıyor. Bu yerde yatma döneminde DHMİ’nin bazı indirimler yapması gerekiyor. Bu ve bunun gibi bazı taleplerimizi sayın bakana aktardık” şeklinde konuştu.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da sektör temsilcilerine, bazı konularda hak verdiği bazı konularda ise taleplerini gerçekleştirmenin zor olduğunu söylediği belirtildi.

©AirportHaber.com Özel

TÖSHİD Bakanla Fener Restaurant’ta buluştu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
töshid sektörün temel sorunlarına fazla değinmemiş. Çünkü bunları Istanbulda dedikodu yaparak bakana duyurmaya çalışıyorlar. Ya kardeşim sabahtan akşama kadar kendi aranızda dedikodu yapacağınıza, sorunlarınızı birinci ağızdan bakana anlatsaydınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
1000 euro'ya ses çıkarmıyorlarsa, maaşlarını niye arttırsınlar ki? Belki de TÖSHİD'in haberi yoktur ATC'lerin ne kadar maaş aldığından! Bakanıza Havayolu şirketleri 6 ay çalışıyor, 6 ay yerde yatıyor,diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000