25 Şubat 2009, Çarşamba 17:07:02

TALPA AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği (TALPA), kazayla ilgili bir basın toplantısı düzenledi...
  • Ölen insanlarımıza allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diler yaralılarımıza da geçmiş olsun diyorum.Tasarruf diye kaptanın az yakıt alabileceğine inanmıyorum mutlaka uçakta yedek meydan yakıtı da vardı hele bu mevsimde bu hava koşullarında.Tabii ki kazanın nedeni karakutu çözüldüğünde anlaşılacaktır.Normal bir iniş yapılırken ani bir arıza ani bir kilitlenme olabileceğini düşünüyorum bunun nedeni ise vakitsiz açılan bir cep telefonu olabilir.İrtifa düşük olduğu için de olaya müdahale edilene kadar bu kaza meydana gelmiş olabilir.Kurtulanların fazla olması tek tesellimiz.FLİGHT DATA RECORDER açıklandığında geröekler ortaya çıkacaktır.

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği Başkanı Ali Ziya Yılmaz kazaya ilişkin yorumların erken olduğunu ve kaptan pilotu yakından tanıdığını ve tecrübeli birisinin olduğunu söyledi.

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Kaptan Pilot Ali Ziya Yılmaz, Amsterdam'daki uçak kazasının nasıl meydana geldiği konusunda binlerce ihtimal olabileceğini belirterek, "Uçağın kaptanı çok tecrübeli. Arkadaşımızın hata ile böyle bir kaza yapacağını düşünmek bile istemiyorum" dedi.

Kazayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, olayın henüz sıcak olmasından dolayı kendilerinin de detaylı bilgilere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Yılmaz, "İlgili ilgisiz peşin hükümlerle kaza hakkında yorum yapılıyor. Uçak kazaları çok detaylı incelendikten sonra ortaya çıkıyor. Binlerce sebep olabilir. Kaza için erken yorum yapmak bizim açımızdan uygun değildir. Uçak inişe geçmiş, normal bir hava durumu fakat olayın çok sıcak olması ve bu konuda bizim söyleyeceğimiz her şeyin insanları yanlış yönlendireceği düşüncesiyle açıklama yapmak istemiyorum" diye konuştu.

Ali Ziya Yılmaz, kaptan pilot Hasan Tahsin Arısan'ın çok yakın arkadaşı olduğunu belirterek, "Bizim tabirimizle çok titiz, bilgili bir arkadaşımız. Kendisi öğretmen pilot. Arkadaşımızın hata ile böyle bir kaza yapacağını düşünmek bile istemiyorum. Tahsin Arısan'a öyle bir şeyi yakıştıramıyorum" şeklinde konuştu.

Kazanın, uçağın inişi sırasında meydana gelmesinin 'kaza ucuz atlatıldı' şeklinde yorumlanabileceğini ifade eden Yılmaz, "Kazanın nasıl meydana geldiği konusunda binlerce ihtimal var. Basit birkaç ihtimal yok. Kuş sürüsü olabilir, motor arızası olabilir. Uçak düşmemiş, gövde üzerine inmiş. Uçağın kaptanı çok tecrübeli. Yıllarca beraber uçtuk. Bilgisine ve becerisine çok güvendiğim bir isim" açıklamasında bulundu.

Yılmaz, Hollandalı yetkililerin, uçağın yakıtının az olduğu yönündeki iddialarına katılmadığını söyledi. Böyle bir ihtimali kabul etmediklerini ifade eden Yılmaz, "Şu ana kadar kaptan pilota ulaşamadık. Arkadaşımız cep telefonu kullanmaz. Çift kumandalı bir uçak. Kokpitte bulunan herkes Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirmiştir. Kaptan ters bir durumda kumandalara her an müdahale etme şansına sahip. Beyanların doğru olduğuna inanmıyorum" dedi.

TALPA AÇIKLAMA YAPTI

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Ölen insanlarımıza allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diler yaralılarımıza da geçmiş olsun diyorum.Tasarruf diye kaptanın az yakıt alabileceğine inanmıyorum mutlaka uçakta yedek meydan yakıtı da vardı hele bu mevsimde bu hava koşullarında.Tabii ki kazanın nedeni karakutu çözüldüğünde anlaşılacaktır.Normal bir iniş yapılırken ani bir arıza ani bir kilitlenme olabileceğini düşünüyorum bunun nedeni ise vakitsiz açılan bir cep telefonu olabilir.İrtifa düşük olduğu için de olaya müdahale edilene kadar bu kaza meydana gelmiş olabilir.Kurtulanların fazla olması tek tesellimiz.FLİGHT DATA RECORDER açıklandığında geröekler ortaya çıkacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000