30 Ağustos 2010, Pazartesi 09:40:38

SİVİL HAVACILIK NE YAPMAK İSTİYOR?

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık, bu haftaki köşesinde sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nü kaleme aldı. Peki, Kıdık neler diyor? İşte o yazı...
  • Sivil havacılık hepimizin ama eksikleri söylemezsek gelişemeyiz. Mesela SHGM bugüne kadar Türkiye gibi üç tarafı denizlerle çevrili bir coğrafyada deniz havacılığının gelişmesi, anfibik uçaklar, havadan sahil güvenlik ve arama kurtarma için ne gibi düzenlemeler yapmıştır. Yoksa memur zihniyeti ile bu işten puan alınmaz diyerek hep kaçak mı güreşmiştir.
  • Güneş Balçıkla Sıvanmaz. Sivil Havacılığımızın son yıllardaki büyük atılımının önünde tüm dünya saygıyla eğilirken birkaç boşboğazın olur olmaz boş eleştirilerinin hiç bir anlamı yoktur. Havacılığımız roketlenmiştir. Bunun önünü kesmek isteğenler yok olup gideceklerdir.

"Havacılık" denildiğinde aklımıza hemen yolcu taşımacılığı geliyor.

Hemen hemen hepimiz üzerimizde uçan o koca gövdeli demir kuşları merak ederiz ve onun sesini duyduğumuzda ister istemez kafamızı gökyüzüne çeviririz.

Bütün bu uçan aletlerin sorumlusu da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'dür.

Ne günlerini biliriz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün.

Sekiz yıl öncesine kadar hiç popülaritesi yoktu.

Fare yuvası Gar Gazinosu'nun içine sıkışmış SHGM, ünlü sanatçıların sesinin yankılandığı duvarlar arasında iş yapmaya çalışırlardı.

SİVİL HAVACILIK NE YAPMAK İSTİYOR?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Sivil havacılık hepimizin ama eksikleri söylemezsek gelişemeyiz. Mesela SHGM bugüne kadar Türkiye gibi üç tarafı denizlerle çevrili bir coğrafyada deniz havacılığının gelişmesi, anfibik uçaklar, havadan sahil güvenlik ve arama kurtarma için ne gibi düzenlemeler yapmıştır. Yoksa memur zihniyeti ile bu işten puan alınmaz diyerek hep kaçak mı güreşmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Güneş Balçıkla Sıvanmaz. Sivil Havacılığımızın son yıllardaki büyük atılımının önünde tüm dünya saygıyla eğilirken birkaç boşboğazın olur olmaz boş eleştirilerinin hiç bir anlamı yoktur. Havacılığımız roketlenmiştir. Bunun önünü kesmek isteğenler yok olup gideceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000