18 Eylül 2011, Pazar 15:27:40

"SHGM'Yİ KİME ŞİKAYET EDECEĞİZ?"

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yolcu mağduriyetlerini engellemek amacıyla 5 havaalanına koydurduğu şikayet kioskları neden çalışmıyor?
  • Ben 1,30 da atatürk hava alanındayıdım.Uçak15,20 de kalkıyordu.Ben 1saat bavul sırasında bekledikde sonra sıra bana gelince gişeyi kapatım sisteme gözümüzün önünde geç kaltılar diye yazdı.Bir türlü geri atım atmadılar.Yeni bilet alın diye öneride bulundular.Her şekilde ben suçlu çıktım.Sayın yetkililerde bu durumda bana bilet paramın geri ödenmesini istiyorum.Sayılarımla az etiyorum.
  • SGHM nin neresinden tutsanız elinizde kalır.bu ülkede 4 yıllık sivil havacılık yüksek okulları var.ben bu üniversiteden mezun olanlardan ve 2 yıl süreyle işsiz kalan biriyim.işe başladığımda da liseli çalışan arkadaşlarla aynı ücrette aynı şartlarda çalışıyorum.birde bu havacılık okullarını hiç görmemiş teknisyen yetiştirme programları açtılar bunlar var başımızda çalışan bizim 2 katımız maaş alan.yani anlayacağınız 4 yıılık üniversite okuduğumuz için mağduruz.bize diyorlar ki bu iş için üniversite gerekmiyor.o zaman devlet niye hala bu üniversiteleri açtı.niye herkesin 5 yıl hayatından çalıp birçok zorluk çektiriyor.niye hala bu üniversiteler faal durumda.bunu kimse açıklamıyor.şuan thyde teknik bir arızadan dolayı bir arıza olupta birkaza mı olması gerek illa bu olayların düzelmesi için.lanet olsun akp hükümetine lanet olsun bu sghminin başındakilere.lanet olsun bu thynin başındakilere...
  • O kiosklar bio yakıt ile çalışıyor, o yüzden kullanımda değil :-))))))))))))))
  • görevlerinden biri de denetim olan shgm'nin durumunu gözler önüne seren yalnızca küçük bir örnek. herhalde ilk denetlenmesi gereken shgm. ondan sonra diğerleri gelebilir.
  • Yıllardır söylüyoruz, bu vatan evlatlarını işsiz bırakarak ülkeye tıka basa yabancı pilot doldurdular. Şikayet de ettik, üstelik kiosk a değil. Direk SHGM Lisans Daire Başkanı da dahil tüm birimlerine. İsmimizi istediler, sanki bu bir ihbarmış ve SHGM yi kandırıyormuşuz gibi. Sanki ellerindeki yabancı pilot sayısının katlanarak arttığını bilmiyorlarmış gibi. Sonuç ne mi oldu? Yabancı pilot sayısı 5 yılda 160 küsürlerden 1100 lere çıktı. Kiosk a takılmayın arkadaşlar. Kiosk u oraya koyan zihniyet koltuğunu menfaatleri doğrultusunda kullandıktan sonra tüm kiosk lar çalışsa ne olacak? Memleketi soys soya bitiremediler ya çok şaşırıyorum çok..
  • Madem senelerdir arayan soran yok kaldirip atin yahut ihale acin hurdaci alsin yada tutanak tutup MKE'ye gonderin. Kimse gelip onlari isletmez SHGM'den. Ayrica yolcu magduriyeti icin bir telefon hatti koysalar 444bilmemne o da yeter cihaza ne gerek var?
  • nesi doğru ki. sadece pilotları sağmakla meşgul olan ilgisiz, bilgisiz ve gereksiz arkadaşlar. Kiosklar da sadece dostlar alışverişte görsün diye konmuş nesneler sadece.
  • Yolcu hakları mevzuatı bile yok ülkemizde...
  • standart belirleyen ,denetleyen kurumun hali ortada.geribildirim kapısını kapatacaksın ki "şikayet eden yok herşey yolunda" diyebilesin.Standart devlet kuruluşu.Hiç şikayet dinleyip geribildirim alıp ta hizmetini iyileştirmeye çalışan bir devlet kurumu var mıı.Şikayet ette bak işin bitiyomu yoksa İŞİNi mi bitiriyorlar..avrupa birliği müktesabatı uyum yasaları olmasında bakın ....
  • tembel shgm... motorlu çok hafif hava aracı azami kalkış ağırlığı 450 kilo olarak dünya standardı, shgm yönetmelikte 350 kilo yazıyor. bunu 450 neden yapmıyorsunuz sordum, cevap olarak "bunu yapacak eleman ve zaman yok" denildi. 3 rakkamı alıp 4 ile değiştirmekten aciz olan bir birimden ne beklersiniz..?
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), havayolunu kullanan yolcuların, havacılık hizmetlerinden yararlanın kişi ve kurumların şikâyet ve isteklerini asgari sürede iletmesi amacıyla geçtiğimiz Mart ayında havaalanlarında yeni bir uygulama başlatmıştı.

SHGM, Otomasyon Projesi kapsamında havaalanı terminal binalarına kiosk cihazı yerleştirmiş, kişi ve kurumların talep, öneri, şikâyet vb konularda elektronik ortamda başvuru yapabilmesine imkân sağlamıştı.

İlk etapta İstanbul Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Antalya Havalimanı'na ikişer adet olmak üzere toplam 10 kiosk cihazı yerleştiren SHGM'nin cihazları yaklaşık 1 aydır hizmet dışı...

Bazı yolcular, Atatürk Havalimanı İç ve dış hatlar gidiş terminallerinde bulunan cihazlar bozuk olduğunu görünce "Şikayet cihazının bozulmasını nereye şikayet edeceğiz" diyerek olaya tepki gösterdiler.



©AirportHaber.com Özel

"SHGM'Yİ KİME ŞİKAYET EDECEĞİZ?"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Sema Duran ~ 6 yıl önce
Ben 1,30 da atatürk hava alanındayıdım.Uçak15,20 de kalkıyordu.Ben 1saat bavul sırasında bekledikde sonra sıra bana gelince gişeyi kapatım sisteme gözümüzün önünde geç kaltılar diye yazdı.Bir türlü geri atım atmadılar.Yeni bilet alın diye öneride bulundular.Her şekilde ben suçlu çıktım.Sayın yetkililerde bu durumda bana bilet paramın geri ödenmesini istiyorum.Sayılarımla az etiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy teknik ~ 7 yıl önce
SGHM nin neresinden tutsanız elinizde kalır.bu ülkede 4 yıllık sivil havacılık yüksek okulları var.ben bu üniversiteden mezun olanlardan ve 2 yıl süreyle işsiz kalan biriyim.işe başladığımda da liseli çalışan arkadaşlarla aynı ücrette aynı şartlarda çalışıyorum.birde bu havacılık okullarını hiç görmemiş teknisyen yetiştirme programları açtılar bunlar var başımızda çalışan bizim 2 katımız maaş alan.yani anlayacağınız 4 yıılık üniversite okuduğumuz için mağduruz.bize diyorlar ki bu iş için üniversite gerekmiyor.o zaman devlet niye hala bu üniversiteleri açtı.niye herkesin 5 yıl hayatından çalıp birçok zorluk çektiriyor.niye hala bu üniversiteler faal durumda.bunu kimse açıklamıyor.şuan thyde teknik bir arızadan dolayı bir arıza olupta birkaza mı olması gerek illa bu olayların düzelmesi için.lanet olsun akp hükümetine lanet olsun bu sghminin başındakilere.lanet olsun bu thynin başındakilere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O kiosklar bio yakıt ile çalışıyor, o yüzden kullanımda değil :-))))))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
görevlerinden biri de denetim olan shgm'nin durumunu gözler önüne seren yalnızca küçük bir örnek. herhalde ilk denetlenmesi gereken shgm. ondan sonra diğerleri gelebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yıllardır söylüyoruz, bu vatan evlatlarını işsiz bırakarak ülkeye tıka basa yabancı pilot doldurdular. Şikayet de ettik, üstelik kiosk a değil. Direk SHGM Lisans Daire Başkanı da dahil tüm birimlerine. İsmimizi istediler, sanki bu bir ihbarmış ve SHGM yi kandırıyormuşuz gibi. Sanki ellerindeki yabancı pilot sayısının katlanarak arttığını bilmiyorlarmış gibi. Sonuç ne mi oldu? Yabancı pilot sayısı 5 yılda 160 küsürlerden 1100 lere çıktı. Kiosk a takılmayın arkadaşlar. Kiosk u oraya koyan zihniyet koltuğunu menfaatleri doğrultusunda kullandıktan sonra tüm kiosk lar çalışsa ne olacak? Memleketi soys soya bitiremediler ya çok şaşırıyorum çok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Madem senelerdir arayan soran yok kaldirip atin yahut ihale acin hurdaci alsin yada tutanak tutup MKE'ye gonderin. Kimse gelip onlari isletmez SHGM'den. Ayrica yolcu magduriyeti icin bir telefon hatti koysalar 444bilmemne o da yeter cihaza ne gerek var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nesi doğru ki. sadece pilotları sağmakla meşgul olan ilgisiz, bilgisiz ve gereksiz arkadaşlar. Kiosklar da sadece dostlar alışverişte görsün diye konmuş nesneler sadece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yolcu hakları mevzuatı bile yok ülkemizde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
standart belirleyen ,denetleyen kurumun hali ortada.geribildirim kapısını kapatacaksın ki "şikayet eden yok herşey yolunda" diyebilesin.Standart devlet kuruluşu.Hiç şikayet dinleyip geribildirim alıp ta hizmetini iyileştirmeye çalışan bir devlet kurumu var mıı.Şikayet ette bak işin bitiyomu yoksa İŞİNi mi bitiriyorlar..avrupa birliği müktesabatı uyum yasaları olmasında bakın ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tembel shgm... motorlu çok hafif hava aracı azami kalkış ağırlığı 450 kilo olarak dünya standardı, shgm yönetmelikte 350 kilo yazıyor. bunu 450 neden yapmıyorsunuz sordum, cevap olarak "bunu yapacak eleman ve zaman yok" denildi. 3 rakkamı alıp 4 ile değiştirmekten aciz olan bir birimden ne beklersiniz..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000